Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
bmw 540i g30 - spolehlivost ?
bmw 540i g30 - spolehlivost ?
zdravim, rad bych se informoval ohledne zivotnosti motoru 540i 250kw u g30 modelu. jaky najezd bude bezproblemovy ? diky
Re: bmw 540i g30 - spolehlivost ?
Těžko říct, ale myslím, že obecně ten B58B30 co je byl v Fkách i Gčkách je asi jeden z těch spolehlivějších. Resp zde na klubu se zatím nijak extra nerozebíral jak na tom je, ale co jsem se ze zahraničí dočetl tak by měl být ověřený z eFkových řad. Mám ho v G20, jen ideálně měnit olej po 10-15tis km.Já mám najeto zatím 10tis km a kupoval jsem s 10tis km, čili hned jsem měnil olej a ted se chystám taky.
aham4zzy píše:Já mám najeto zatím 10tis km a kupoval jsem s 10tis km, čili hned jsem měnil olej a ted se chystám taky.

Podle dostupných zdrojů jsou na tom G modely o dost lépe, než F, což zní až pohádkově dobře. Ale myslím, že na to je ještě hodně brzo. 40i motor určitě lze považovat za velice povedený (jasné, před dvaceti lety byly motory jednodušší a tak by se našla i řada méně náročných motorů na údržbu, ale v rámci doby určitě super jednotka).
Bmw technik tvrdí ze i 520d i 540i už jsou ok ze tam byli s auty co mají nájezd 400k a více a stále to jezdí… takže už snad i ty motory lip funguji jako v modelech fxx kde odcházeli jeden za druhým hlavně nafty a n63 byl pruser.
Takže gxx snad budou chvilku fungovat o něco lip…. Ukáže čas a další roky.
Takže gxx snad budou chvilku fungovat o něco lip…. Ukáže čas a další roky.
540i nejlepsi volba, uz mam i zakazniky co maji najeto pres 100tkm a nesahli na to. jen to auto je proste porad takovej rozvrzanej zmetek, ale to uz lepsi nebude. vzhledem k tomu co ty auta stoji tak to neni spatny a dalo by se rict ze to je od bmw asi nejlepsi volba cokoliv s b58... nic jinyho se doporucit neda..
Nabehal som na 540i 80tis km bez akéhokoľvek problému. Nový majiteľ 1 rok neviem koľko km tiež bez problému.
Snejk piše, že vŕzga (asi interiér?), ale ja som ten problém nemal ani v najmenšom.
Snejk piše, že vŕzga (asi interiér?), ale ja som ten problém nemal ani v najmenšom.