Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
Co místo rezervy ?
Co místo rezervy ?
Kdo nejezdíte na runflatech - jak máte posichrovaný případný defekt pneu?
Nějaký sprej s kompresůrkem?
Nebo nějakou dojezdovou rezervu?
Já jsem si před časem koupil dojezdovku...byla snad z e60...ale nedostal jsem to přes třmeny předních brzd....takže to s sebou ani nevozím....
Máte někdo nějaký ideálně ověřený sprej nebo ještě lépe nějakou dojezdovku, která bude pasovat na ty naše auta?
Nějaký sprej s kompresůrkem?
Nebo nějakou dojezdovou rezervu?
Já jsem si před časem koupil dojezdovku...byla snad z e60...ale nedostal jsem to přes třmeny předních brzd....takže to s sebou ani nevozím....
Máte někdo nějaký ideálně ověřený sprej nebo ještě lépe nějakou dojezdovku, která bude pasovat na ty naše auta?
-
- Člen Klubu
- Kontaktovat uživatele:
Re: Co místo rezervy ?
Dojezdová kola tady https://www.dojezdova-kola.cz/dojezdova ... -kola-bmw/
Dojezdové sady tady https://search.seznam.cz/search?q=dojez ... 1K2J-ZYLku
Obojí je špatné, dojezdové kolo zabírá místo, kompresorek z opravné sady je třeba někdy v klidu vyzkoušet a ta lepící hmota nezalepí velké poškození. Někdy je ta láhev s lepící hmotou pod tlakem, ale musíš věřit, že ten tlak tam je, až to budeš potřebovat. Někdy se k vytlačení lepidla z láhve použije ten kompresůrek.
Příklad použití :
1. Hadici z láhve s lepící hmotou našroubujete na ventilek poškozené pneumatiky.
2. Hadici kompresoru našroubujete na láhev s lepící hmotou.
3. Kompresor zapojte do zásuvky 12 V a zapněte vypínač, kompresor vytlačí lepící náplň z láhve do pneumatiky.
4. Po 10 minutách můžete pokračovat sníženou rychlostí (do 80 km/h) do nejbližšího servisu.
A v tom servisu budou strašně nadávat, protože to lepidlo musí z disku a z vnitřku pneu vyčistit a fakt to jde blbě.
Takže vozím tu dojezdovou sadu pro případ nouze. V případě defektu bych volal to číslo ze "zelené karty", aby mi poslali odtahovku do značkového servisu - mám to jako připojištění.

Dojezdové sady tady https://search.seznam.cz/search?q=dojez ... 1K2J-ZYLku
Obojí je špatné, dojezdové kolo zabírá místo, kompresorek z opravné sady je třeba někdy v klidu vyzkoušet a ta lepící hmota nezalepí velké poškození. Někdy je ta láhev s lepící hmotou pod tlakem, ale musíš věřit, že ten tlak tam je, až to budeš potřebovat. Někdy se k vytlačení lepidla z láhve použije ten kompresůrek.
Příklad použití :
1. Hadici z láhve s lepící hmotou našroubujete na ventilek poškozené pneumatiky.
2. Hadici kompresoru našroubujete na láhev s lepící hmotou.
3. Kompresor zapojte do zásuvky 12 V a zapněte vypínač, kompresor vytlačí lepící náplň z láhve do pneumatiky.
4. Po 10 minutách můžete pokračovat sníženou rychlostí (do 80 km/h) do nejbližšího servisu.
A v tom servisu budou strašně nadávat, protože to lepidlo musí z disku a z vnitřku pneu vyčistit a fakt to jde blbě.
Takže vozím tu dojezdovou sadu pro případ nouze. V případě defektu bych volal to číslo ze "zelené karty", aby mi poslali odtahovku do značkového servisu - mám to jako připojištění.

No právě....co jsem koukal na takové ty zalepovací spreje, tak tam píšou, že do max.šíře pneu 195mm....ty sady s kompresůrkem už to asi dokážou nafoukat, ale stejně člověk musí doufat, že díra nebude velká a to lepidlo to dokáže zalepit...
Jsem si právě myslel, že nejlepší bude ta dojezdová rezerva...tak jsem si koupil 125/80 R17 (stejný rozměr jaký pro e63 nabízí i ten web dojezdova-kola.cz) a nepasuje to...na přední kolo tomu vadí třmen...zadní jsem už ani nezkoušel....
To připojištění by nemuselo být špatné....pokud tam člověk nebude čekat 2 hodiny....třeba někde na jižní spojce
Ještě mě napadá....jsou ty runflat pneu fakt tak špatný? Teď mám na autě nonrunflat....ale když bych dal runflat - poznám to vůbec...?
Jsem si právě myslel, že nejlepší bude ta dojezdová rezerva...tak jsem si koupil 125/80 R17 (stejný rozměr jaký pro e63 nabízí i ten web dojezdova-kola.cz) a nepasuje to...na přední kolo tomu vadí třmen...zadní jsem už ani nezkoušel....
To připojištění by nemuselo být špatné....pokud tam člověk nebude čekat 2 hodiny....třeba někde na jižní spojce

Ještě mě napadá....jsou ty runflat pneu fakt tak špatný? Teď mám na autě nonrunflat....ale když bych dal runflat - poznám to vůbec...?
- Přílohy
-
- IMG_5047.JPG (1.31 MiB) Zobrazeno 8180 x
-
- IMG_5046.JPG (1.84 MiB) Zobrazeno 8180 x
- Pavel 528
- Kontaktovat uživatele:
Ano,runflaty jsou katastrofa,taky jsem je mel na 6er a po vymene za normalni Falkeny je to o 30procent mene uskakane a neni to tak tvrde...
No a taky rezervu nemam
Proste jedine odtah....nemam tam ani hever a klic 
No a taky rezervu nemam

-
- Člen Klubu
já bych to asi řešil opravnou sadou.... pokud neni díra velká , v pohodě se to udělá zvenku na autě ... 

auto nemůže za vola, kterej v něm sedí, keci sou zadara, whisky stojí prachy.....

opravnou sadu mám od BMW (aby to bylo pěkný
), ještě asistenci přes pojištění
http://bmwfans.info/parts-catalog/E64/E ... ility_set/
divim se, že 17" tam nejde, origo kola byly právě i 17", i pro 550i existuje 17" dojezdový kolo
http://bmwfans.info/parts-catalog/E60/E ... eel_black/

http://bmwfans.info/parts-catalog/E64/E ... ility_set/
divim se, že 17" tam nejde, origo kola byly právě i 17", i pro 550i existuje 17" dojezdový kolo
http://bmwfans.info/parts-catalog/E60/E ... eel_black/
645Ci Cabrio Saphirschwarz
Z3 Coupé 2.8 Topasblau
X6 30d Saphirschwarz
Z3 Coupé 2.8 Topasblau
X6 30d Saphirschwarz
Co vím tak spousta dojezdových kol je jen pro zadní nápravu. Takže když píchneš předek, musíš nejdřív sundat kolo ze zadku, dát tam dojezdové a to ze zadu dát na předek ... 

Ty jo...tak takováhle rošáda by mě nenapadla !
Ale řešení to je...zkusim tu svojí dojezdovku, jestli pasuje na zadek...

-
Naposledy upravil(a) cheater dne ned 21.11.2021 18:24, celkem upraveno 1 x.
a když píchneš přední na X6, která má zadní středovou díru menší než přední?

645Ci Cabrio Saphirschwarz
Z3 Coupé 2.8 Topasblau
X6 30d Saphirschwarz
Z3 Coupé 2.8 Topasblau
X6 30d Saphirschwarz
- desmosedici-rr
https://www.alza.cz/auto/opravna-sada-n ... 6wQAvD_BwE
tohle a kopresor co je v origo lepící sadě by mělo stačit
tohle a kopresor co je v origo lepící sadě by mělo stačit
E61 N62TU
Dojezdovka musí normálně pasovat dopředu, žádný přehazování kol na cestě
to Gerchan - potřebuješ akorát 17" s menším ET, tuhle co máš má ET32 ideál pro E46 a jiné. Dojezdovku s ET18 tam normálně dáš, ideálně s rozměrem pneu 135/80/17 nebo 135/90/17.
U X6 je na dojezdovce rovnou díra 74,1 aby pasovala na obě nápravy, když tam odborníci v Bmw vymysleli takovou specialitu (rozdílný středovky)
otec se tento rok vracel s 6er z Chorvatska na dojezdovce (blbě píchlá guma na kraji kordu), nějakých 550km a dojel do ČR. Nakonec byl rád za to že ji tam má

to Gerchan - potřebuješ akorát 17" s menším ET, tuhle co máš má ET32 ideál pro E46 a jiné. Dojezdovku s ET18 tam normálně dáš, ideálně s rozměrem pneu 135/80/17 nebo 135/90/17.
U X6 je na dojezdovce rovnou díra 74,1 aby pasovala na obě nápravy, když tam odborníci v Bmw vymysleli takovou specialitu (rozdílný středovky)

otec se tento rok vracel s 6er z Chorvatska na dojezdovce (blbě píchlá guma na kraji kordu), nějakých 550km a dojel do ČR. Nakonec byl rád za to že ji tam má

Tak mohu potvrdit slova Vráblíkova - 135/80 R17 et18 (rezerva z e60) tam pasuje.
Sehnal jsem i s tou polystyrenovou výplní s heverem a klíčem. Ještě koupím ten fusak a bude to.
Sehnal jsem i s tou polystyrenovou výplní s heverem a klíčem. Ještě koupím ten fusak a bude to.
- Přílohy
-
- IMG_5051.JPG (1.3 MiB) Zobrazeno 6239 x
-
- IMG_5048.JPG (1.49 MiB) Zobrazeno 6239 x
-
- IMG_5055.JPG (1.11 MiB) Zobrazeno 6239 x
je to jak tramvaj
, ale učel to splní... 

Ten Contiseal je zajímavá věc....to jsem neznal....ale co jsem v rychlosti koukal, tak 275/40 R19 contiseal nedělají....
-
Naposledy upravil(a) cheater dne ned 21.11.2021 18:25, celkem upraveno 1 x.
Dělá to i Pirelli, na předku je mám, ale když jsem to viděl, tak bych se na to moc nespoléhal. Prostě zaplacená asistence a hotovo. Cokoliv dělat někde na silnici je oser.