Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Podivně zvýšená spotřeba

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Odpovědět
Zpráva
Autor
cocobello

Podivně zvýšená spotřeba

#1 Příspěvek od cocobello »

Zdravím mám zapeklitej problém, e90 330i najeto již přes 300k. Když jedu na volnoběh z kopce bez toho abych se dotknul plynu tak mi to žere třeba 5l (za normálních okolností mi to vždy žralo skoro 0 respektive měrka spotřeby aktuálky byla na nule). Když úplně zastavím a stojím, měrka aktuální průměrné spotřeby mi hlásí 0l/100km nicméně digitální měrka průměrné spotřeby se šplhá od 0 a skončí na 39,6l/100km což je maximum a to jsem stále na místě bez dotknutí se plynu. Spotřeba celková dle tankování tipuju že je vyšší než obvykle..... v čem může být problém? Setkal jste se s tím už někdo? prosím jakékoliv typy, diagnostika hlásí špatné katy ale nevím jestli to může být tím. Video z volnobehem prikladam. Ve videu sem i dvakrat smazal spotrebu aby bylo videt jak to narusta az k 40ti litrum. Vsem se klonim a blahorecim jim za jakekoliv rady.
cocobello

Re: Podivně zvýšená spotřeba

#2 Příspěvek od cocobello »

martin440 Člen Klubu
Člen Klubu

#3 Příspěvek od martin440 Člen Klubu »

cocobello píše:https://youtu.be/FX2LSm_GLxE

zde video :)
to jsi už na sibiři ??? :D

napřed řeš reál.... jestli to opravdu bere víc...pak jdi dál.... spíš to bude blbě "odečítat"
auto nemůže za vola, kterej v něm sedí, keci sou zadara, whisky stojí prachy..... :wink: :wink: :wink:
cocobello

#4 Příspěvek od cocobello »

martin440 píše:

to jsi už na sibiři ??? :D

napřed řeš reál.... jestli to opravdu bere víc...pak jdi dál.... spíš to bude blbě "odečítat"

tak dneska po jízdě bych řekl že celková spotřeba zvýšená neni takže bych řekl že asi možná jenom budíky blbnou.... daj se budíky nějak zkusit třeba přes diagnostiku resetovat, nějak znova zkalibrovat nebo tak něco? auto sem sice před týdnem na diagnostice měl ale na zakladní ne žádný spešl bmw. Pak me napadá možná nějakej senzor, čidlo něčeho? Nevim jestli má cenu jakožto lajk co spolupracuje s mechanikem jestli ma neco smysl takhle zkouset na blind.... jestli to radsi nehodit k odbornikum na bmw (nemyslim autorizak)
martin440 Člen Klubu
Člen Klubu

#5 Příspěvek od martin440 Člen Klubu »

spotřebu to "počítá " podle nastavení plynu ...množství +- a počet vstříknutí na nějakej úsek ......žádnej prutokoměr tam není
auto nemůže za vola, kterej v něm sedí, keci sou zadara, whisky stojí prachy..... :wink: :wink: :wink:
cocobello

#6 Příspěvek od cocobello »

mohl by se prosím někdo kdo má 330i v manuálu mrknout na video a napsat jestli mu nedělá auto to stejný. Začínám bejt paranoidní a myslet si jestli to náhodou neni v pořádku. Spotřebu celkovou průměrnou město mam totiž normální. Děkuji.
pavproch

#7 Příspěvek od pavproch »

330i N52 v manuálu (služebák, parkuju fpráci) mám, na tenhle ukazatel sem nikdy nečuměl (i když vím, že tam někde je), zítra si zkusím zpomenout a očumnu to.
pavproch

#8 Příspěvek od pavproch »

Tak neporadím .... až když sem ten ukazatel našel a zapnul (nepoužívám, nezajímá mě to), taxem si zpoměl, že brambor2 ho má od předchozího majitele nějaký "divný" - i když všechny ostatní údaje ukazuje v litrech a kilometrech, tak okamžitou v mpeg. A ukazuje furt 99.9. Takže tak.
cocobello

#9 Příspěvek od cocobello »

pavproch píše:Tak neporadím .... až když sem ten ukazatel našel a zapnul (nepoužívám, nezajímá mě to), taxem si zpoměl, že brambor2 ho má od předchozího majitele nějaký "divný" - i když všechny ostatní údaje ukazuje v litrech a kilometrech, tak okamžitou v mpeg. A ukazuje furt 99.9. Takže tak.

To jde přehodit (mpg je jednotka v převodu míle na galony místo km na litry) v navigaci aby se to počítalo v km na litry. mrknul byses na to ještě pls plus celkově když jedeš třeba z kopce na volnoběh na neutrál tak bere si to kolik to tvoje? Já když jedu třeba z kopce na volnoběh na neutral tak si to bere treba i 3-5litru dle analogového budíku aktuální spotřeby vpravo od otáčkoměru. Když jedu z kopce setrvačností a mam zařazený rychlostní stupeň a defakto brzdim motorem, tak na budíku aktuální spotřeby mám nulu. Je ale ten volnoběh a spotřeba 3-5l při volnoběhu a neutrálu normální? viz video?
pavproch

#10 Příspěvek od pavproch »

V bramborovi2 ty mpeg přepnout na lítry nejdou, to sem už zkoušel.

Bez ohledu na to jestli jedu, stojím, tůruju to nebo plachtím to furt ukazuje 99.9.
cocobello

#11 Příspěvek od cocobello »

pavproch píše:V bramborovi2 ty mpeg přepnout na lítry nejdou, to sem už zkoušel.

Bez ohledu na to jestli jedu, stojím, tůruju to nebo plachtím to furt ukazuje 99.9.

jasný no :/. neni tu nahodou jinej majitel 330i v manualu co by na to kouknul? :)
jirka330i

#12 Příspěvek od jirka330i »

cocobello píše:tak dneska po jízdě bych řekl že celková spotřeba zvýšená neni takže bych řekl že asi možná jenom budíky blbnou.... daj se budíky nějak zkusit třeba přes diagnostiku resetovat, nějak znova zkalibrovat nebo tak něco? auto sem sice před týdnem na diagnostice měl ale na zakladní ne žádný spešl bmw. Pak me napadá možná nějakej senzor, čidlo něčeho? Nevim jestli má cenu jakožto lajk co spolupracuje s mechanikem jestli ma neco smysl takhle zkouset na blind.... jestli to radsi nehodit k odbornikum na bmw (nemyslim autorizak)
Pokud si to dobře vybavuju, tak nějaká "adaptace/korekce" měříčů spotřeby jde udělat v Ista...ale nečekal bych zázraky...
Spíš bych se v tvém případě zaměřil na hlubší diagnostiku toho co se děje na těch katech (a lambdách) když to hlásí problém...je klidně možné, že v určitých jízdních režimech pálíš příliš bohatou směs (proto ta zvýšená spotřeba?) a ta katům jak známo moc neprospívá....
dancer

#13 Příspěvek od dancer »

Podle mě to funguje úplně správně. Průměrná roste, protože to po vynulování ujede do zastavení jen pár metrů a pak už to jen pálí benzín a vzdálenost nepřibejvá.

A ta okamžitá vypadá taky správně. Při vyšší rychlosti se to na neutrál bude blížit nule a při zařazený rychlosti a zahřátym motoru by to měla bejt nula. Na neutrál bejt nula nemůže, protože to pálí benzín. A při malý rychlosti to ukazuje vysokou okamžitou spotřebu.

A když auto stojí, tak se okamžitá nastaví na nulu, i když to není pravda, ale to tak mají všichni ;-)
cocobello

#14 Příspěvek od cocobello »

dancer píše:

Podle mě to funguje úplně správně. Průměrná roste, protože to po vynulování ujede do zastavení jen pár metrů a pak už to jen pálí benzín a vzdálenost nepřibejvá.

A ta okamžitá vypadá taky správně. Při vyšší rychlosti se to na neutrál bude blížit nule a při zařazený rychlosti a zahřátym motoru by to měla bejt nula. Na neutrál bejt nula nemůže, protože to pálí benzín. A při malý rychlosti to ukazuje vysokou okamžitou spotřebu.

A když auto stojí, tak se okamžitá nastaví na nulu, i když to není pravda, ale to tak mají všichni ;-)
No musim uznat že to zní velmi přesvědčivě a rozumně. Dík moc za vysvětlení. Takže to skoro vypadá že sem měl akorát paranoidní představu. Ještě pořeším ty katy a auto bude zase jako nový 17 let :D.
vita11 Moderátor
Moderátor

#15 Příspěvek od vita11 Moderátor »

Je to správně. Takto funguje matematika
V8 power :twisted: BMW 650i LCI Spacegrau
Top down 8-) BMW Z3 2.8i Arktissilber
Calming machine :) BMW R1150R Atlantablau
Obrázek
rhinos

#16 Příspěvek od rhinos »

jak pise Jirka330i je tam ve skrytem menu moznost menit korekci.
Mohl to nekdo upravit a ty sis toho vsiml az ted.
Ja jsem si s tim sveho casu taky hral a bylo to spis k horsimu nez k lepsimu
Fx Člen Klubu
Člen Klubu
Kontaktovat uživatele:

#17 Příspěvek od Fx Člen Klubu »

Dost aut má ekonoměr upravený tak, že ukazuje místo spotřeby teplotu oleje v motoru. Nemůže to být tento případ?
Odpovědět