Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
Volné místo v motoru E46
Volné místo v motoru E46
Ahoj,
Víte někdo?
U E46 a šestiválcových benzínových motorů je po otevření kapoty v levém rohu pod čelním sklem u spolujezdce prázdné místo, spousta lidí tam má třeba olej na dolívání apod.
Dnes jsem viděl 330Ci a ta tam měla skoro přes celý prostor rozvaděč ABS s hromadou trubek.
Neví někdo co to je za verzi?
Díky za odpověď.
Víte někdo?
U E46 a šestiválcových benzínových motorů je po otevření kapoty v levém rohu pod čelním sklem u spolujezdce prázdné místo, spousta lidí tam má třeba olej na dolívání apod.
Dnes jsem viděl 330Ci a ta tam měla skoro přes celý prostor rozvaděč ABS s hromadou trubek.
Neví někdo co to je za verzi?
Díky za odpověď.
-
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Re: Volné místo v motoru E46
R4 tam má baterku, angličan brzdový válec a ABS a M3 kostku ABS.... Hodí se to ne přavážení mekáče, když si to chceš udržet domů teplý
ale každý správný majitel tam vozit několik litrů oleje na dolévání 

E30 328i Coupe M20 M-technic II
E46 M3 SMG - žlučník
E91 335i N54B30 - pracant
E70 3.0d - mamacar
Motorsport Matoušek - BMW ///M Service & Performance
E46 M3 SMG - žlučník
E91 335i N54B30 - pracant

E70 3.0d - mamacar
Motorsport Matoušek - BMW ///M Service & Performance
Díky za odpověď. Potom, ale proč ta 330ka tam měla rozvaděč ABS to by mě teda zajímalo.
Jinak s tím barelem s olejem to sedí, hlavně když se majitel křižuje, že auto nežere olej, ale jen tak ho sebou prostě vozí kdyby náhodou…….

Jinak s tím barelem s olejem to sedí, hlavně když se majitel křižuje, že auto nežere olej, ale jen tak ho sebou prostě vozí kdyby náhodou…….

Já mám na své 318i v tomto prostoru baterii. Sem tak ochuzen o odkládací prostor na olej a tak ho nevozím ani pro jistotu.
-
Nafťáky tam mají bufík Webasto, pokud je ve výbavě.
jednotku napravo ABS tam mají čtyřkolky - 330iX/xD
- FreeTree
... no a čtyřválec má super odkládací místo vpravo v kufru, ja tam vozil právě třeba olej... jídlo z Mekáče by se tam ale neohřálo
Tam mají šestiválce baterii, jestli si na to dobře pamatuju... kdysi jsem slyšel, že ty chybějící dva válce vpředu nahrazuje baterie.....
myslím tu jejich hmotnost 

-
Benzínové čtyřválce mají baterku v tom prostoru asi kvůli hmotnosti. Pod baterkou je pak výkonový spínač motoru valvetronicu. Nevím, jestli jsou o tolik lehčí než 6V když mají navíc zbytečné vyvažováky a problémový valvetronic. Nicméně to by tu baterku měly mít spíš před motorem, místa je tam spousta. Oni ten motor nacpali co nejvíc dozadu na přepážku, aby se člověk nemohl dostat na vákuovou pumpu a tekoucí víko technologického otvoru zezadu na hlavě, z čehož ani jedno šestiválec nemá a nepotřebuje. Hlavně že mezi chladič a motor si člověk může stoupnout.... N42/N46 je vůbec motor za trest, nejraději bych tam místo něj vrazil M54 co se mi válí v kůlně.
Nacpaný do zadu je to kvůli rozložení hmotnosti- jízdním vlastnostem aby to nebylo jak u audi té doby kde je veškerá váha nad nebo spíš před prednímy koly kdy se pak auto noří do zatáček jak nemocnej mrož....a to by bylo u bmw trochu nežádoucí vlastnost.