Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Sjíždění pneumatik e60 máte to taky tak?

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Odpovědět
Zpráva
Autor
stellaM3

Sjíždění pneumatik e60 máte to taky tak?

#1 Příspěvek od stellaM3 »

Zdravím hoši. Chci se zeptat sjíždí se vám vnitřky pneumatik víc než je zdrávo? Měnil jsem na zimní a letní pneu co mám na autě vypadají z vnějšku dobře ale vnitřní strana je už na drátech vpodstatě. Byl jsem na geo a to je vše vpořádku . Vpodstatě stačila jen drobná korekce takže geo je ok. Jedná se jen o přední nápravu zadek je ok. Mám tam dvourozměr 245/40/18 vpředu a 275/35/18 vzadu.
Auto má dynamic drive . Je to e60 545i. Vpodstatě jsem se s tím na jiným autě co mám nebo co jsem měl ještě nesetkal. Auto má dle vin sportovní nastavení podvozku ale defakto je to skoro stejný jako normální nastavení jedinej rozdíl je v nastavení odklonu zadních kol a vpředu je to myslím stejný a nebo je tam minimální rozdíl.
Totic Člen Klubu
Člen Klubu

Re: Sjíždění pneumatik e60 máte to taky tak?

#2 Příspěvek od Totic Člen Klubu »

Když už BMW stalo se spíš na zadních pneu. Zkušenost s E60 bez problému, vzadu se mi sjely na 2mm skoro stejnoměrně a ve předu 245/40 jsem toto snad neřešil nikdy. Geo může být OK a po vyjetí z dílny klidně jinak, možná volné siláče, ramena, uložení tlumičů? To by se asi muselo projevit při jízdě, tak leda tím DD ten nemám.
martin440 Člen Klubu
Člen Klubu

#3 Příspěvek od martin440 Člen Klubu »

stellaM3... pokud máš sjetý vnitřky, tak jednoznačně rozbíhavost a velká, bez ohledu na to, co ti někdo někde naměřil .... ;)
auto nemůže za vola, kterej v něm sedí, keci sou zadara, whisky stojí prachy..... :wink: :wink: :wink:
stellaM3

#4 Příspěvek od stellaM3 »

Kluci geo byla i před seřízením ok takže tou to opravdu není. Taky mi napadl ten DD jestli za to nějak nemůže. Případně jak píšete možná ještě nějaká vůle třeba ale zatím jsem si ničeho na podvozku nevšiml.
Kdyby ještě napsal svou zkušenost kdo má taky DD v autě.
zddan01 Člen Klubu
Člen Klubu

#5 Příspěvek od zddan01 Člen Klubu »

není to normální, něco je špatně, dd mám, sice na E64, ale to je stejný, nikdy jsem neměl sjetej vnitřek předních pneu, u zadních lechce ano, ale na na drátky
645Ci Cabrio Saphirschwarz
Z3 Coupé 2.8 Topasblau
X6 30d Saphirschwarz
Rejchy Moderátor
Moderátor

#6 Příspěvek od Rejchy Moderátor »

Taky záleží jak ti tu geo měřili, ono se to má měřit s určitou zátěží a každý servis to neví a nedělá.
martin440 Člen Klubu
Člen Klubu

#7 Příspěvek od martin440 Člen Klubu »

zbytečně špekuluješ .... rozbíhavost ..tečka bez ohledu na nějakou geo ...pokud jsou tam vůle projeví se to nejvíc při brždění, přes to že nějaká geo ukazuje cajk .... pak max aušus kolomatiky prostě zmetky , ale to je hodně málo pravděpodobný.... po kolika km to máš na hadry ???? stahni sbíhavost o 2mm a uvidíš a mužeš korigovat dál, nebo udělat předek ...nic jinýho v tom není... :roll: ;) obecně se dělá sbíhavost do 0,5-1,5 mm podle typu auta .....
auto nemůže za vola, kterej v něm sedí, keci sou zadara, whisky stojí prachy..... :wink: :wink: :wink:
stellaM3

#8 Příspěvek od stellaM3 »

kluci mam nekde papír z tý geo pak jsme napíšu výsledky jak to je nastavený. ted z hlavy to nevím ale geo se fakt zdá být v phodě.
Možná nějáká vůle že je na podvozku jak píšete ale to bude chtít bádat.
martin440 Člen Klubu
Člen Klubu

#9 Příspěvek od martin440 Člen Klubu »

stačí "unavená" guma v silenblocích...to se na místě neprojeví....
stellaM3

#10 Příspěvek od stellaM3 »

jasný díky. zítra jsem domluvenej na STK na jámu tak zkusíme něco odhalit. Pak dám vědět.
A jsem rád že to není vlastnost ale závada takže doufám že se to najde a vyřeší. :)

Auto má najeto 137tis km a vše bude původní na podvozku.
Hanz Člen Klubu
Člen Klubu

#11 Příspěvek od Hanz Člen Klubu »

Ze zkušenosti už vynechavám geo a pneu servisy, který nemají reference, protože to pak musím nechat udělat jinde…
sbíhavost si velmi snadno zkontrolujes ve 2 lidech i doma, stačí 2 1metrové vodováhy (nebo jiné rovné hranoly)… přiložíš na pneu, zmeris oproti té druhé straně auta vzdálenosti vpředu/vzadu a upravíš délku táhel…
zní to vidlácky, ale s trochou sikovnosti to dáš +/- 0,5-1 mm, u delších (rovných!) hranolů i lépe…
“Ability is what you're capable of doing.”
Odpovědět