Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

E38 problém se stěračema

Vše o E23, E32, E38, E65/E66, F01/F02, G11/G12
Zpráva
Autor
PEchi
Kontaktovat uživatele:

E38 problém se stěračema

#1 Příspěvek od PEchi »

Ahoj lidi,

Řešim na E38 problém se stěrači...

Bez ohledu na to co udělám ovládací pákou tak stěrače se prostě rozjedou na dobu neurčitou a pak se podle nálady zastaví na náhodném místě a pak s nima už nejde dělat vubec nic. Jakmile "dojedou" tak už ovládání neposlouchá vubec nic a ani odstřik už nic neudělá. Znovu ožijou až po několika minutách ale jediný co udělají je zase to samý.

Předcházel tomu start zapomocí boosteru kterej byl nutnej neboť mi chcípla baterka, tu jsem už dal novou.

Řešil už někdo takovou závadu? Relátka jsou suchý a na pohled zdravý, kdžy se vyndají tak smaozřejmě stěrače nedělají vubec nic, po jejich opětovném nasazení zase jen toto. Jedná se o 728iA rv 98 ještě před faceliftem.
Filozof

Re: E38 problém se stěračema

#2 Příspěvek od Filozof »

To slyším poprvé.
Pohrabal jsi se zde na serveru k e38 ?
https://www.meeknet.co.uk/E38/

Diagnostika INPA něco říká ?

To vypadá jak kdyby to něco odpálilo. :?
Zkoušel jsi odpojit baterii na chvilku a zapojit a zkusit zda se chyba už nevyskytuje ?

Co relé ? Ty by mohli bejt na tom případně taky špatně.
PetoK

#3 Příspěvek od PetoK »

Netaraj sprostosti dokola ty debil, ked nevies vo co go... rele nemozu byt zle, lebo by to neslo vobec...

ten booster urcite poskodil GM, bude asi nutna vymena + coding. Nic pre amaterov, treba riadny servis.
Filozof

#4 Příspěvek od Filozof »

PetoK : Svým projevem jsi tady deb_l ty chudáku. ;)

Jednotky GM by mohl snad opravit i FALCON v Praze to máš kousek zeptej se ho snad nedělá jen zesilovače .. ale i jednotku by dokázal opravit pokud je pár součástek chycených.

Repasuje kde co a pokud to půjde opravit tak nemusíš shánět jinou jednotku.

Zkus to a uvidíš.
Naposledy upravil(a) Filozof dne pon 03.01.2022 23:15, celkem upraveno 1 x.
speedspider

#5 Příspěvek od speedspider »

Ehm, Falcon má ale stránky zde: http://e46.bmwklub.cz/viewtopic.php?f=1 ... 4oyjJixn-A a sídlí ve Vršovicích. telefon na něj je v popisech.
PetoK

#6 Příspěvek od PetoK »

Hele blazne, daj si uz lieky a nepis furt pitchoviny, Pavel je uplne iny clovek ako Martin/Falcon...

a GM nikto neopravuje, lebo tam umre MCU, ktory aj tak nevies co je... :smich2:
Pavel 528
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od Pavel 528 »

No je to přesně jak piše PetoK :D

Nicméně tu mám ted reklamu :thumbsup:
Falcon
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od Falcon »

Ach jo, jen co jsem vymýtil omyl s nějakým brandýským Sobolem, ke kterému někdo posílal lidi jakože za mnou, tak se tu objeví taková nahrávka Pavlovi, který je už beztak všude na internetu a užívá si, že za ním někteří lidi chodí jakože za mnou (a že se to nestalo jednou ani dvakrát). To ale nejsem já!

Falcon=Sokol, Praha. Odkaz tu správně dal o kus výše "speedspider" a ano, opravuju toho mnohem víc než jen audio. Děkuju všem, co mě upozornili na toto vlákno.
PetoK

#9 Příspěvek od PetoK »

No, ja len ze ten dement F. dal zly odkaz, na Martina/Falcona...

samozrejme prajem obom dobre ksefty, vela dobrej, zaplatenej prace a nebolo to vobec myslene nijak zle...

A hosi, vsetko dobre do noveho roku... :cool2:
Filozof

#10 Příspěvek od Filozof »

Falcon sorry měl jsem to zkopírované asi blbě a netušil jsem že jste dva v praze co děláte skoro to stejné, sypu si popel na hlavu. :roll:

Asi to motá hodně lidí dohromady a pak je z toho takovej guláš a já zkopíroval taky blbej link, mohlo mě trknout že nejsi praha 9.
Asi by jste měli mít každej své stránky a je klid. :lol:

Můžete to opravit tu jednotku nebo se to mění kus za kus ?
Co tam může vlivem přepětí odejít ? Přímo čip pochybuji to by odešlo vše ostatní spíše nějaké SMD je spálené ale to bude vidět až se na to podívá odborník.

Falcone umíš jednotku e61 bluetooth MULF nebo MULF2 ? je to ta větší rok 2005/12.
Nemám ji v ruce ale pohledám a zjistím čísla.
kurevtor

#11 Příspěvek od kurevtor »

Filozof prostě dycky najde způsob jak se ještě víc ztrapnit.
Filozof píše: Asi to motá hodně lidí dohromady
Asi né no.
Blackie Člen Klubu
Člen Klubu

#12 Příspěvek od Blackie Člen Klubu »

A tak to už je opravdu moc tohleto :lol:
Obrázek
BMW E34 540iA :-) E65 745i :D
xaler

#13 Příspěvek od xaler »

Dva vychcánkové se hádají o právo nadělovat lidem produkty z ali. Aspoň je nějaká legrace. Já jsem také ty dva považoval za jednu osobu.
Pavel 528
Kontaktovat uživatele:

#14 Příspěvek od Pavel 528 »

Tak jeden blázen,co neví co píše,protože jen filozofuje a druhý blázen neumí nic,co funguje to dokurví a ještě pomlouvá ostatní a ještě má vlhký sen,že koupí nové Porsche za cenu ojeté fabie..

Shrnutí:škoda,že už pan Chocholoušek neordinuje...
kurevtor

#15 Příspěvek od kurevtor »

Pavla neznam osobně, jen tady z projevů na klubu, kdy všem pomáhá.

Falkona znám osobně a několikrát mi pomohl, případně mi přeskládával logica několikrát na dálku různě přes Snejka.

Xalere, za ty vychcánky bych ti dal z fleku ban nafurt, kdybych mohl, protože aby tady někdo tvýho formátu soustavně pochcával práci lidí co pomáhají druhejm, to radši táhni do píči a holt tu bude o exota míň.
horan

#16 Příspěvek od horan »

Vychcánkové napíše ŠULÍN, který nedokáže ani složit servo, který sám vyndal.
No tyyyy vole z tebe musí mít sousedí radost.
jazet

#17 Příspěvek od jazet »

xaler píše:Dva vychcánkové se hádají o právo nadělovat lidem produkty z ali. Aspoň je nějaká legrace. Já jsem také ty dva považoval za jednu osobu.
Tvý starý asi ujížděli na dobrým matrosi, když tě dělali.
PetoK

#18 Příspěvek od PetoK »

Prečo takýchto kktov dpc už odtiaľto niekto nevymaze?
Michal595

#19 Příspěvek od Michal595 »

PetoK lebo admin tu nefunguje:)tu uz to ide volnospadom:))
Xaler sorry ale preco su vychcankovia akoze?robai co sa naucili a xy ludom uz pomohli...ze si za to nechaju zaplatit je akoze divne alebo co?to chodis aj do potravin s tym ze prosim vas jak upecem tuto bagetku a ked ti nepovedia su to svine vychcane lebo ti tu bagetu chcu predat?Nejak absolutne nerozumiem tvojim pochodom...nechces zaplatit okej neplat a ries si to sam ale neviem preco by si im mal nadavat...pavla nepoznam ale zachtil som tu viac krat ze poradil ludom...falcona "poznam" aj osobne ked mi prestala svieit prahova lista ozval som sa mu poslal spravil, cestou od snejka som sa u neho doma stavil kedze mi ju spravil expresne a doma som si ju nahodil...ked sa mi vysralo dsc ochotne ponukol moznost ze mi posle svoju jednotku nejaku aby som mohol chodit kym urobi moju...mal som ine auto este takze som nepotreboval ale ochota super...poslal som mu repasol a bolo bez problemov vsetko...vzdy cez telefon ochotne povedal co a ako vyberem nahodim ...takze skus sa trosku uvedomit a pochopit ze za pracu a knowhow sa proste plati...
xaler

#20 Příspěvek od xaler »

To Pavel528 ASK už dávno funguje, mám přehozený kanály a je mi to jedno.
To kurevtor, komu ty chceš dávat ban, když sám porušuješ pravidla v každém druhém příspěvku. Když si petok zuje gumáky, odloží vidle a vyplodí tu svojí obvyklou větu je OK? To je fakt síla to číst.

Děkuju všem, co mě upozornili na toto vlákno. Přesně tuhle větu mi velký pan F rovná se sokol napsal do mého příspěvku kde jsem žádal o radu k opravě ASK, rektální přátelé tu má stále stejné a je jich dost. To je v pořádku? Celé to vzniklo, že sem omylem Filozof hodil špatný odkaz. Co je panu F rovná se sokol do toho? Nechápu, že člověk co naděluje starý logic zesilovače po osmnácti litrech kus se nevzmůže na vlastní internetový stránky a ceník má zašitý na BMW klubu. Pak se může cítit strašně ukřivděný že ho lidé hledají jinde. Aby se tohle nestávalo tak by sem mohl velký pan rovná se napsat své IČO a zákazníci by si ho jistě nepletli.
To vše jen pro to, že sem filozof dal chybný odkaz tak nás velký pán rovná se přiletěl školit ze svých výšin. Já jsem si také myslel že ti dva nebudu jmenovat jsou jeden člověk protože oba nabízí stejný věci za stejný ceny.
Asi mám problém s definicí pomoc. Pokud si v servisu nechám nabrousit a seřídit lyže tak to ve mě pocit pomoci prostě nevzbuzuje. Pomoc, je když ti někdo poradí i s tím rizikem, že na tom nic netrhne. Mě oba jasně napsali, že zadarmo ani kuře nehrabe. Když si jdu koupit tu vaší bagetu tak se necítím být kámoš s pekařem, nebo paní pokladní, ani nemám pocit, že mi někdo z nich pomohl. Je smůla, že ti dva všem pomáhaj a zrovna já si vytáhl černýho petra.
Odpovědět