Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

BMW X3 E83 mk4 nečte DVD

Vše o E53, E70/E71/E72, E83, E84, F15/F16, F25/F26, F39, F48, G01, G02, G05, G06
Odpovědět
Zpráva
Autor
Sovaja

BMW X3 E83 mk4 nečte DVD

#1 Příspěvek od Sovaja »

Ahoj,

asi už xkrát probírané téma......navigace nečte DVD. Omlouvám se za spam, ale nechce se mě to nějak extra řešit, protože auto půjde na prodej a tak se raději zeptám zdejších chytrých hlav rovnou.......

Zdědil jsem po tchánovi E83 a před prodejem se snažím zjistit o autě co nejvíc a tak jsem narazil na nefunkční navi. Vypálil jsem si na DVD aktualizaci a poslední mapy z 2019. Aktualizace už mě odmítá aktualizovat a píše, že už je aktuální. Takže mechanika vzadu DVD čte....alespoň to aktualizační, které je vypáleno na stejném médiu jako jsem vypálil mapy.

Nicméně pokud tam vložím aktuální mapy z 2019 a stejně tak i origo mapy z 2012, tak mechanika chvilku chroustá a pak si přečtu, že CD/DVD error. Zkoušel jsem to už x-krát a pořád stejný problém. Nicméně pokud tam vložím opět aktualizační DVD, tak se načte....

Takže má otázka.....mám to před prodejem vůbec řešit, nebo se na to vybodnout a nechat to na nového majitele? Dočetl jsem se, že jde vyměnit pouze laser, který by měl stát něco kolem 30 euro. Výměna není složitá, ale zase na 10 minut to také není a nemám moc odvahu se do toho ponořit. Nebo hledat jetou mechaniku s cenou od 1500 do 3500......už se mě moc nechce investovat, když to půjde na prodej.

Nebo zkusit koupit ještě čistící CD s kapalinou?.....200Kč investice, ale tohle mě nikdy nepomohlo, vždy to byly pouze vyhozené peníze......tak nevím.

Případně zkusit najít někoho z mého okolí, kdo má také mk4 a věnoval by mě chvilku jen na vyzkoušení funkčních map a případně otestování mé vypálené verze....abych měl jistotu, že to je fakt tou navi? Někdo Kralupy, Neratovice, okolí.......

díky

Sovaja
martin440 Člen Klubu
Člen Klubu

Re: BMW X3 E83 mk4 nečte DVD

#2 Příspěvek od martin440 Člen Klubu »

napřed sežeň origo dvd a zkus ho ...pokud ho načte .... víš na čem jsi , pokud ne, tak taky ...mě třeba v sedmě origo bere ale pálený ani ani ;)
auto nemůže za vola, kterej v něm sedí, keci sou zadara, whisky stojí prachy..... :wink: :wink: :wink:
Sovaja

Re: BMW X3 E83 mk4 nečte DVD

#3 Příspěvek od Sovaja »

No origo DVD jsem právě už zkoušel.....to tam bylo. Origo BMW mapa rok 2012.

Původně jsem myslel, že tam mapa není vůbec a ani jsem vlastně nevěděl, že v tapecu v kufru je jednotka. Já na mé E61 jsem to měl vepředu:-). Ale protože to auto jsem dnes viděl poprvé....nikdy jsem s ním nejel a ani nevím, zda ta navi někdy funkční, tak postupuju dedukcí dopředu. Ano, pravděpodobně je laser v háji, ale pořád je tu možnost, že ta moje vypálená DVD jsou špatně udělaná a že to origo může být také chybné....že tam někdo v minulosti dal nějaké nesmyslné DVD.....kdo ví(i když nápis by asi odpovídal, té správné mapě). Tak jsem si to chtěl jen utvrdit......

díky
Odpovědět