Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

X5 E53 3.0D- webasto nestartuje

Vše o E53, E70/E71/E72, E83, E84, F15/F16, F25/F26, F39, F48, G01, G02, G05, G06
Odpovědět
Zpráva
Autor
Roll

X5 E53 3.0D- webasto nestartuje

#1 Příspěvek od Roll »

Zdravím, dostal jsem darem tuto legendu :) co máme v rodině už 15let a chtěl bych jí dát do kupy, aby ještě pár let sloužila. K webastu...dotáhl jsem to k odborníkovi a nechal udělat repas, bohužel při něm jsme zjistily, že prý je vadná řídící jednotka resp. nějaká část co ovládá dmychadlo/větrák. Otázka zní umí někdo kolem Prahy opravit tuhle jednotku? Nebo má někdo funkční jednotku na prodej? případně celé webasto za nějakou rozumnou cifru?....a ještě bych se rád zeptal nejdou mi sz jsem tu nový nevíte jestli instaluje uzivatel "All" ještě to dálkové ovládání na webasto? případně jiný tip kdo to umí předělat na ovládání dálkově...dneska mi servisák co dělá webasto řekl že bmw tento typ neumí predelat na telestart a musí se do BMW :roll: ...díky za tipy rady :bigups:
horan

Re: X5 E53 3.0D- webasto nestartuje

#2 Příspěvek od horan »

Zkus kontaktovat ECUDE.CZ , opravuji různé jednotky. Konkrétně k BMW tam v nabídce opravu webasta nemají, ale už nám na jiné značky nějaká nezávislá topení dělali. Nejsou sice nejlevnější, ale zatím nebyl problém.
Roll

#3 Příspěvek od Roll »

horan píše:Zkus kontaktovat ECUDE.CZ , opravuji různé jednotky. Konkrétně k BMW tam v nabídce opravu webasta nemají, ale už nám na jiné značky nějaká nezávislá topení dělali. Nejsou sice nejlevnější, ale zatím nebyl problém.
dík za info...já už mám (bohužel) repas hardwaru hotovej a rád bych jen ideálně prohodil jednotky, ten servisák mi taky nabízel opravu jednotky za 5-6k, ale čeká se cca 14dní než to přijde zpět. Já jedu za 14dní na tejden hory chtěl sem to dořešit do té doby. Mám v plánu se zastavit u Snejka, co sem včera do noci pročítal tak tomu rozumí a když nebude mít čas rozjedu se po ČR koupím stejný bufík bejvají 3-4k a prehodím elektriku a budu se modlit ať se sepne :roll:
horan

#4 Příspěvek od horan »

Tak to hodně štěstí s tím použitým bufikem, protože najít funkční a ještě k tomu naslepo je fakt loterie.
A ta firma z odkazu nepotřebuje celé topení. Stačí jim ŘJ. A fungují rychle. Nevím, jestli je třeba nedělá i Falcon, Pavel528..... tady z klubu. Zkus je kontaktovat.
Roll

#5 Příspěvek od Roll »

horan píše:Tak to hodně štěstí s tím použitým bufikem, protože najít funkční a ještě k tomu naslepo je fakt loterie.
A ta firma z odkazu nepotřebuje celé topení. Stačí jim ŘJ. A fungují rychle. Nevím, jestli je třeba nedělá i Falcon, Pavel528..... tady z klubu. Zkus je kontaktovat.
samozřejmě rád nechám opravit jednotku, dokonce mi už jeden člen psal sz že by ji opravil, ale třeba mě ukamenujte, ale bojim se to sám vyndávat na parkáči(jasně asi bych to dokázal někde domluvit v servisu), to si nechám až jako poslední variantu. Měl sem představu, že někam dojedu(jak včera na repas webasta :( )a buďto si to dotyčný vymontuje na místě a já se pak stavím až bude hotové nebo si koupím přímo funkční náhradu výměnou. Zkouším najít nějakou víc lokální variantu aspoň střední Čechy rád si dojedu ;) .....ps: nejdou mi psát sz jsem nový je to blokované, kdyžtak připište tel...mejl...whatsup...do té sz ozvu se zpět
starML Člen Klubu
Člen Klubu
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od starML Člen Klubu »

Zeptej se tady https://www.autosip.cz/ , např. řídící jednotku mají https://www.autosip.cz/detail/nezavisla ... 8-1317631/ . Jestli mluviš německy, tak se zeptej tady https://www.kueblbeck.de/ . Já jsem celé Webasto vymontoval, hadice zaslepil a odnesl do toho Bosche ve Weidenu. Cca za týden mi dali celé jiné jejich repasované Webasto, kolik jsem zaplatil si už nepamatuji. Ty už nějakou repasi máš, jenže problém bude v té řídící jednotce. A za týden to určitě nestihneš, v zimě všichni řeší topení, v létě zase klimatizaci. :D
Roll

#7 Příspěvek od Roll »

já bych si moc rád koupil novou jednotku, ale nedaří se mi sehnat stejný čísla co mám na tý mojí a to už sem hledal snad kdekoliv :shock: . Kdyby mi někdo dokázal poradit jestli stačí, že na ní bude webasto TT-Z/C a bude komunikovat s jednotkou v bmw? nebo stačí nějak dokodovat?...samozrejmě stejný napětí tvar apod...tech uz sem nasel dost, ale čisla jsou uplne jiný :( ...moje jsou 6412-691894202 BMW 9003552B Webasto kdyby náhodou někdo měl doma navíc :lol:

už sem psal i do toho ecude tak uvidím jak se vyjádří s cenou opravy jednotky...ta full oprava celeho kusu(tu já nepotrebuju) pomalu prevysuje cenu nového kusu na netu :cry: ...muj bufík je jako novej nikdy se skoro nepouzival a je mi skoda kupovat celej novej a tohle vyhodit, ale uz to tak asi dopadne jak to vypadá..
Odpovědět