Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
BMW M2 Competition brzdy
BMW M2 Competition brzdy
Čaute chcem sa spýtať akú značku brzd dávate na svoju M2 mám 380mm kotúče a neviem akú značku kúpiť aj platničky by ma zajímali Dik za rady
Re: BMW M2 Competition brzdy
Já jsem kupoval ATE plus desky Hawk od Mattyxe (piston.cz).
Ono toho ani nebude moc v nabídce z těch standartních značek.
No a samozřejmě originál sada.
Ono toho ani nebude moc v nabídce z těch standartních značek.
No a samozřejmě originál sada.
Ja som rozmýšľal kúpiť originál ale tie sú celkom dosť drahé 800€ za predné a 400€ platničky .....sú tam síce ZIMMERMANN za 200€ kotúč ale tie sa krútia (zabudol som dodať ze jazdím kludne pokiaľ ma nechce niekto obehnúť
žiadné okruhy )

Zimmermanny bych klidně koupil, k tomu ty Hawk desky a uvidíš, že se nic nezkroutí.
môžem skúsiť ale moc tomu nedávam uvidím ako sa rozhodnem ale asi pre original a mám pokoj 60 000 KM
Napiš Mattyxovi SZ. Určo Ti poradí, jsou i jiný možnosti koutoučů. Osobně bych dnes přemýšlel nad plovoucíma kotoučema. První vyjdou dráž, ale pak kupuješ jen prstenec. Tak popřemýšlej i nad touto variantou.
PS: k SZ potřebuješ 5 příspěvků, abys mohl posílat
PS: k SZ potřebuješ 5 příspěvků, abys mohl posílat
aha tak to nepojde SZ poslať nevadí porozmýšľam a uvidím poprípade zoberiem tie original
-
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Kotouče se dají použít případně i ty aftermarket , ale destičky by měli lépe vystihovat tvůj styl jízdy 
Buď můžeš jít cestou OEM, pokud ti vyhovovali dodnes , tak to asi chyba vedle nebude ... případně volit nějakou sportovní náhradu, která bude mít výkon dostačující , ale samozřejmě s tím přijde i určitá dávka diskomfortu v podobě ne hezkých zvůků, které se můžou (ale nemusí) objevit, když budou desky polovlažné.

Buď můžeš jít cestou OEM, pokud ti vyhovovali dodnes , tak to asi chyba vedle nebude ... případně volit nějakou sportovní náhradu, která bude mít výkon dostačující , ale samozřejmě s tím přijde i určitá dávka diskomfortu v podobě ne hezkých zvůků, které se můžou (ale nemusí) objevit, když budou desky polovlažné.
E30 328i Coupe M20 M-technic II
E46 M3 SMG - žlučník
E91 335i N54B30 - pracant
E70 3.0d - mamacar
Motorsport Matoušek - BMW ///M Service & Performance
E46 M3 SMG - žlučník

E70 3.0d - mamacar
aha Dik a kde sa dajú kúpiť tie ATE Brzdy ? Ešte sa chcem spýtať o tie ZIMMERMAN myslíš ze by to bola fobrá varianta ?
Ako ešte rok mi vydržia ale bolo by dobré kúpiť nové https://ctrlv.sk/jFE8
-
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
ATE nemá pro M2CP aplikaci, tady je možnost buď jen Zimmerman a nebo OEM.
Pak z těch lepších může jit do DBA to máš po 2x550,-euro, případě Girodisc - ty jsou ještě dražší
))
Každopádně osobně bych dal klidně zimmermany, který prostě stojí docela suchý z nosu a investoval bych do lepších destiček - pokud máš auto jako víkendovku pro radost a sere pes na náves, že to bude pískat.
Jestli to máš jako daily, tak asi vše OEM - myslím že tam ještě furt máme i skladem jednu kompletní sadu origo BMW
Pak z těch lepších může jit do DBA to máš po 2x550,-euro, případě Girodisc - ty jsou ještě dražší

Každopádně osobně bych dal klidně zimmermany, který prostě stojí docela suchý z nosu a investoval bych do lepších destiček - pokud máš auto jako víkendovku pro radost a sere pes na náves, že to bude pískat.
Jestli to máš jako daily, tak asi vše OEM - myslím že tam ještě furt máme i skladem jednu kompletní sadu origo BMW

E30 328i Coupe M20 M-technic II
E46 M3 SMG - žlučník
E70 3.0d - mamacar
E46 M3 SMG - žlučník

E70 3.0d - mamacar
Na normální ježdění jsou Ok origo brzdy. Na okreskách (včetně Alp) jsem neměl nikdy problém.
Na okruh je to jiná písnička. Aktuálně mám EBC disky na předku a Pagid desky všude (zadní náprava jsou originál disky). Brzdí to brutálně a vydržely už 2x Brno. Jen ty Pagidy pískají, ale to se nedá nic dělat...
Na okruh je to jiná písnička. Aktuálně mám EBC disky na předku a Pagid desky všude (zadní náprava jsou originál disky). Brzdí to brutálně a vydržely už 2x Brno. Jen ty Pagidy pískají, ale to se nedá nic dělat...