Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Vadný chladič ? E60/530i - N52

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Odpovědět
Zpráva
Autor
Elektro

Vadný chladič ? E60/530i - N52

#1 Příspěvek od Elektro »

E60 -pokapává mi nemrzka z nátrubku pro automatickou převodovku na chladiči.Chybí tam záslepka, která na druhé straně je a trochu tudy kape nemrzka. Na autě je manuální převodovka a tento chladič by podle mě asi měl být nejspíš osazen na auto s automatem. Možná ho ve fabrice osazovali podle toho co měli. Nevíte zda je to na výměnu chladiče ? Mám za to, že by chlazení motoru a převodovky mělo být oddělené.A nemělo by docházet k úniku vody do chlazení převodovky. :| Nesetkal jste se s tím někdo prosím ?
Michal-E39

Re: Vadný chladič ? E60/530i - N52

#2 Příspěvek od Michal-E39 »

Je-li to hliníková kostka trochu podobná té na olejovém filtru, je to tepelný výměník voda-olej.
Pokud protéká, voda do oleje, je prohnilý, nejspíš právě kvůli absenci oleje.
Samozřejmě se dá vyměnit a stojí půlku toho co chladič, ale lepší je vyměnit chladič za nový v provedení pro manuál. Chladič není věčný a pokud tam máte původní z výroby (poznáte podle datumovky na plastových odlitcích), 15 let cyklického tepla se na pevnosti těch plastů podepsalo.
Elektro

Re: Vadný chladič ? E60/530i - N52

#3 Příspěvek od Elektro »

Michal-E39 píše:Je-li to hliníková kostka trochu podobná té na olejovém filtru, je to tepelný výměník voda-olej.
Pokud protéká, voda do oleje, je prohnilý, nejspíš právě kvůli absenci oleje.
Samozřejmě se dá vyměnit a stojí půlku toho co chladič, ale lepší je vyměnit chladič za nový v provedení pro manuál. Chladič není věčný a pokud tam máte původní z výroby (poznáte podle datumovky na plastových odlitcích), 15 let cyklického tepla se na pevnosti těch plastů podepsalo.
Není to kostka,ale takový kulatý nátrubek v pravo dole jako na obrázku viz. link

https://www.schmiedmann.com/en/product/ ... 7117534914

Mám za to, že je to příruba na hadici pro chlazení převodovky.Na levé straně je zaslepená černou záslepkou a tady není. :roll: To že BMW používá na rozvod vody plasty, kde expanzní nádržky praskají jsem si zvyknul, ale než koupím nový chladič, tak mě zajímalo jestli se s tím někdo nesetkal.Díky
Odpovědět