Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

LOGIC 7 E65 vs E60-E64, E7x, E9x

Vše o E23, E32, E38, E65/E66, F01/F02, G11/G12
Zpráva
Autor
JohnyB

LOGIC 7 E65 vs E60-E64, E7x, E9x

#1 Příspěvek od JohnyB »

Zprostředkovaně za mr. Jaraxe:

můžete někdo prosím srovnat vaše dojmy a znalosti logicu v E65 a ostatní E modelech s logicem...

zajimaji mě jak vaše dojmy, hraje to podobně? nebo něco vyrazně lip? jsou nějake rozdilny v zesilovačích krom vzhledu? jina třída apod?
Pavel 528
Kontaktovat uživatele:

Re: LOGIC 7 E65 vs E60-E64, E7x, E9x

#2 Příspěvek od Pavel 528 »

Nejlip hraje Logic v E65,v ostatnich E modelech je to o dost horsi....Konstrukce zesilovacu je zcela jina,paradoxne prave ten z E65 je navrzeny dost tragicky a sere se ,ale hraje nejlepe :D
martin440 Člen Klubu
Člen Klubu

#3 Příspěvek od martin440 Člen Klubu »

hraje perfektně, ale časem si zvykneš a abys porovnal rozdíl, tak přepneš logic do 0 a zpátky a hned si ve stavu "blaženosti" :D
auto nemůže za vola, kterej v něm sedí, keci sou zadara, whisky stojí prachy..... :wink: :wink: :wink:
Totic Člen Klubu
Člen Klubu

#4 Příspěvek od Totic Člen Klubu »

Mám v E60 jen přehozené a doplněné repráky z Logic7 a ta jejich titanová kalota je zvukově opravdu jiný kafe. Plnotučnej Logic7 co jsem měl možnost krátce slyšet v 745Li, je už seriozní High-end.
kawaman

#5 Příspěvek od kawaman »

V E70 hraje asi o něco málo hlasitěji, ale ta prostorovost tam není. V E65 to hrálo lépe
macher

#6 Příspěvek od macher »

Totic píše:Mám v E60 jen přehozené a doplněné repráky z Logic7 a ta jejich titanová kalota je zvukově opravdu jiný kafe. Plnotučnej Logic7 co jsem měl možnost krátce slyšet v 745Li, je už seriozní High-end.
ale no... v nejlepsim muzeme rict, ze je to lepsi stredni trida

k high-endu to nema ani omylem (aneb neznas highend...)
JohnyB

#7 Příspěvek od JohnyB »

a co je teda higheng?

Porad bojuju s tim, jestli si nechat udelat audio v ahifi...zda to bude stat za ty prachy (mam L7 ve w221)
kurevtor

#8 Příspěvek od kurevtor »

macher píše:
Totic píše:Mám v E60 jen přehozené a doplněné repráky z Logic7 a ta jejich titanová kalota je zvukově opravdu jiný kafe. Plnotučnej Logic7 co jsem měl možnost krátce slyšet v 745Li, je už seriozní High-end.

lepsi stredni trida :roll: Ale to fakt max. v nejlepsim. High-end ani omylem prej. Tak to jo. :lol:

Macher: aneb kdyz ten highend tak znas, neposkytl bys nam sem prosim definici pro highend? :D Treba ti pak trkne, ze logic7 v sedmicce je z principu highend. Nebo treba naopak trkne me a poucim se, ze je to jasna lepsi stredni trida, ale to fakt jen v nejlepsi vuli. Prosim o edukaci
macher

#9 Příspěvek od macher »

Na ferovku - zkusenosti s w221 nemam zadne. Jiz jsem soukrome i v ramci firem vse presedlal na BMW only, takze nasledujici ber s vyse uvedenou prerekvizitou.

Pokud chces udelat upgrade audio, tak zaklad je 1, pryc s puvodnim zesikem + 2, vymena repro + 3, alespon odhlucnit dvere.

3, Odhlucnit dvere aspon trochu lepe vc. prace je cca 10k. Pozor - odhlucneni vozu to moc nepomuze. Tohle jenom pomuze audiu.

2, Nezkoumal jsem presne co je ve w221. Vychazim z toho, ze Harman dela stejny system pro BMW i Mercedes, tzn. kombinace 7+7+2. Z toho, co je na trhu, bude plug&play nejspis neco mit Steg, Match UP, mozna Audison. Vse je lepsi nez default L7, ale zas to neni progress, ze si sednes na zadek. Pokud to ma byt neco lepsi, tak leda Morel Hybrid 402 + redukcni ramecek do Mercedesu. Nezapomen na oba suby. Nevim, co se dela do Mercedesu, ale pro BMW neni spatne ESB. Center a uplne dva zadne kanaly klidne dej neco z kombinace Steg/Audison (Morel tam nema na pomer cena/vykon smysl davat). Budget 2 pary Morel cca 2x18k, 3 kusy center+zadek cca 10k, dva suby cca 20k => cca 66k + prace.

1, No a ted zacina to nejlepsi. Uplne prvni krok je poresit, jestli dokazes (chces) dotahnout draty do dveri (v prekladu, jestli ve dvernim konektoru jsou volne piny). Neco jineho je, kdyz DSP muze ladit samostatne vysky a stredy (7+7 kanalu) anebo je tam puvodni drat, pak vyhybka a na to zapojena vyska a stredy (7 kanalu). Pak je otazka i samotne vyhybky. Trebars i ten Morel to ma docela fuj, ale zas je to nejaky kompromis...

Az vyresis pocet dratu, tak se vyresi i mozne reseni. Min dratu = horsi vysledek.

Dalsi krok je poresit jak vytahnout zdrojove data z auta. Kluci z ahifi to dost casto resi variantou MOST adapter a z toho optika. Funkcni reseni, ale to jednodussi a ma to sve omezeni. To hlavni je, ze je to stereo (v drtive vetsine pripadu) a prichazis o zvuky z centru. Navic je to pro ne jednodussi na naladeni. Platit prachy a mit tento vysledek je z meho pohledu neakceptovatelne. Navic neminim se vzdat FLACu 5.1 a prejit na stereo.

Takze pokud chces zachovat veskerou funkcnost, tak to chce minimalne 10 kanalu (ted si nepamatuji jestli je original 9 nebo 10 kanal). Puvodni zesik tam nechas, vystup das do HIGH v novem zesiku/DSP procesoru.

Ohledne zesilovacu. Pocitej, ze predni + zadni dvere + sub bude potrebovat extra zesik, neco kolem 4x150-200W, tzn. 1 kanal predni, 1 kanal zadni a 2 kanaly na sub. Mas L a P stranu, takze zesilovace 2 kusy. U toho nastava otazka, kam to narvat. Ja bych to teda nikde viditelne na oci mit nechtel, takze podivat se do auta, jestli na to mas vubec prostor nekde. Trebars v G11/12, G30/31 je to temer unreal.

No a ted se dostavame k DSP. Na zaklade reseni ohledne dratu vis, kolik je potreba kanalu. Docela rozumny model je AF M8.14 bit, kde je moznost rozsireni HIGH inputu z 8 na 12. Na toto pak muzes pripojit center + dva zadky a zbytek pujde pres extra 4 kanal zesilovace.

Budget na tuto cast cca 2x20k + 1x 30k = 70k + prace.

No a ted zhruba vis, co to obnasi a kolik to zhruba stoji. A stale nejsi v klasickem highendu. Muzeme rict, ze tohle je tak mozna entry level highend...
macher

#10 Příspěvek od macher »

kurevtor píše:lepsi stredni trida :roll: Ale to fakt max. v nejlepsim. High-end ani omylem prej. Tak to jo. :lol:

Macher: aneb kdyz ten highend tak znas, neposkytl bys nam sem prosim definici pro highend? :D Treba ti pak trkne, ze logic7 v sedmicce je z principu highend. Nebo treba naopak trkne me a poucim se, ze je to jasna lepsi stredni trida, ale to fakt jen v nejlepsi vuli. Prosim o edukaci
Nevim o tom, ze by nejaka definice highendu existovala, nicmene z prinicpu veci klasicka seriovka nikdy neni highend. Navic je to strasne subjektivne. Pro nektere rusy je highend zachodova misa...

Na druhe strane - pokud je pro Tebe L7 "highend", tak bud jenom rad. Nic Ti nevrtva v hlave, neznas lepsi, takze si vyhral 2x. Klid v dusi i v penezence :-)
kurevtor

#11 Příspěvek od kurevtor »

macher píše:
kurevtor píše:lepsi stredni trida :roll: Ale to fakt max. v nejlepsim. High-end ani omylem prej. Tak to jo. :lol:

Nevim o tom, ze by nejaka definice highendu existovala, nicmene z prinicpu veci klasicka seriovka nikdy neni highend. Navic je to strasne subjektivne. Pro nektere rusy je highend zachodova misa...
:D mas pravdu
ja to bral tak, ze kdyz sla E65 na trh tak mit logic7 bylo technologicky to nejlepsi, zaroven to nebylo ani levny takze proste high end, protoze proste ctvrte nejvyssi audio nejvyssi rady... je asi pravda, ze na vsechno lze nalepit mamutem brilianty nebo proste dat dva vedle sebe a prohlasit to za novej high end.
macher píše: Na druhe strane - pokud je pro Tebe L7 "highend", tak bud jenom rad. Nic Ti nevrtva hlave, neznas lepsi, takze si vyhral 2x. Klid v dusi i v penezence :-)
asi si rekneme, ze fakt je :D Nepotrebuju zadny hogo fogo dodelavky, kor treba odhlucneni u E65 je fakt noseni drivi do lesa :D
JohnyB

#12 Příspěvek od JohnyB »

Macher: díky moc za vyčerpávající popis.

https://w221audio.wordpress.com/

Co si myslíš o tomhle, když to projedeš?

Chtěl bych upgrade. Ale přiznám se, že jsem krom Burmester, Bower and Wilkins, Dynaaudio apod., neslyšel nikdy nic. Proto si moc nedokážu představit, co mi jakej upgrade může přinést. A jestli má tím pádem smysl dávat kilo do audia (což se mi samozřejmě příliš nechce, ale pokud by to bylo opravdu kulervoucí, jsem ochoten :) )
Hanz Člen Klubu
Člen Klubu

#13 Příspěvek od Hanz Člen Klubu »

Je také dobrý si uvědomit, že po upgrejdu (byť jen repro) už nejde reálně poslouchat “věci z flashky” typu mp3 256, natož 128 bit rate. To stejné filmy, to co se dříve “slilo” a mozek si z toho udělal plynulej dialog, teď zní jak domácí kino made in 80’ties.
macher

#14 Příspěvek od macher »

JohnyB píše:Macher: díky moc za vyčerpávající popis.

https://w221audio.wordpress.com/

Co si myslíš o tomhle, když to projedeš?

Chtěl bych upgrade. Ale přiznám se, že jsem krom Burmester, Bower and Wilkins, Dynaaudio apod., neslyšel nikdy nic. Proto si moc nedokážu představit, co mi jakej upgrade může přinést. A jestli má tím pádem smysl dávat kilo do audia (což se mi samozřejmě příliš nechce, ale pokud by to bylo opravdu kulervoucí, jsem ochoten :) )
V podstate je to podobne, co jsem Ti psal hore, jenom o generaci niz (clanek 2015). Borec to vic resil na cenu, proto neresil poradne suby a predky, na zaklade ceho usetril i dva zesiky.

Z hlediska poslechu nejvic udela vymena predku a subu. Pokud chces setrit, tak v tom mem rozpisu se vykasli na zadni dvere v Morelu, dej tam zaroven levnejsi suby, usetris hned i dalsi 4 kanal zesik. Na druhe strane - pokud zaplatit X nebo X+20%, tak stale to neni nejmin a z meho pohledu radeji +20% a vic "poradne". Ale to si zvaz sam. Jenom si dej pozor na to, ze budes to tak okresavat, ze sice budes -40%, ale kvalita nebude vysledku tomu nebude odpovidat.

Jedine, co asi jinak nevymyslis, jsou predky v Morelu. Vse ostatni jsou takove detske hracky. Jsou docela zrave - 100W/4, spicka az 300W/4. Proto potrebuji vl. zesik. Realne staci neco s ud. vykonem kolem 150-200W/4.

Pokud nemas jasno v tom, ze jestli vubec a kolik investovat, tak to muzes zkusit cestou nejmensiho odporu. Porid DSP zesik, trebars Audisona, a uz to ti udela i s puvodnima repro pocitove skok. Pak muzes premyslet dal (a dalsi krok je predek + suby pod sedackami). Hlavne si pak premysli, jestli jsi ochoten prijit o center a dle toho vyberes model a reseni. Nekomu staci stereo a nefunkcnost centru (pokyny z infotaimentu) neresi.

Jedno z aut bude mit ted upgrade na konci roku, takze pokud jsi z Brna, muzes si vyslechnout aktual stav vs. pak po upgradu ten Morel.
Totic Člen Klubu
Člen Klubu

#15 Příspěvek od Totic Člen Klubu »

macher píše:

Vidím, že jsi na muziku v autě opravdovej macher. Příklad high-endu v automobilech jsme se však už nedozvěděli. Víš vůbec co obnáší řešení Logic7 v E65 a kolik stálo pořízení téhle nejvyšší výbavy? Beru, že se taky připlácelo za značku. Když tam nataháš po 15ti letech svoje komponenty z Ahifi, kabeláž a individual vytlumení, který bude ve výsledku o 5% lepší a stát min. stejně, nebo o dalších 100litrů, žes vytvořil teprve ten high-end?

Je to prosté, High-end je poslední technologický vývojový stupeň, ne? Definici ani neznáme, ale určitě víš že "to" není ono. Bavíme se o r.v. 2002 po dvaceti letech. A proč by se proboha nemohlo top audio vyrábět seriově? Nedělal bych z toho nedostižnýho Boha.

Jeden českej majitel značky a výrobce Hi-fi Heeskof např. v interview prohlásil, že příplatkové audiosystemy v autech jsou kvalitativně o míle dál, než adekvátní audio v domácím prostředí, muselo by k dosažení stejnýho výsledku stát 3-5x tolik. Jednoduchej důvod:
1) Ty repro (13ks v Logic 7) jsou napočítaný na předem danej poslechovej prostor
2) Posluchač má předem daný umístění na sedadlech tj.směrové meniče + kalotové membrány z titanu
3) Akustika je počítána v E65 včetně dutin a tuhostí kabiny jako celek, zřejmě díky tomu tady hraje nejlíp

Proto si myslím, že H&K počin Logic7 z dob E65 si zaslouží označení High-end car audio. ;)
Naposledy upravil(a) Totic dne pon 04.07.2022 17:28, celkem upraveno 1 x.
Itchythefirst

#16 Příspěvek od Itchythefirst »

kurevtor píše:lepsi stredni trida Ale to fakt max. v nejlepsim. High-end ani omylem prej. Tak to jo.

Macher: aneb kdyz ten highend tak znas, neposkytl bys nam sem prosim definici pro highend? Treba ti pak trkne, ze logic7 v sedmicce je z principu highend. Nebo treba naopak trkne me a poucim se, ze je to jasna lepsi stredni trida, ale to fakt jen v nejlepsi vuli. Prosim o edukaci
High-end je pro me treba MBL, ne nejaka seriovka od HK s menicema za par korun :-)
Totic píše:Jeden českej majitel značky a výrobce Hi-fi Heeskof např. v jednom interview prohlásil, že příplatkové audiosystemy v autech jsou kvalitativně o míle dál, než adekvátní audio v domácím prostředí, muselo by k dosažení stejnýho výsledku stát 3-5x tolik. Jednoduchej důvod:
1) Ty repro (13ks v Logic 7) jsou napočítaný na předem danej poslechovej prostor
2) Posluchač má předem daný umístění na sedadlech tj.směrové meniče
3) Akustika je počítána v E65 včetně dutin a tuhostí kabiny jako celek, proto tady údajně hraje nejlíp
1) Tak to je dost nepresne. 13 ks reproduktoru budes mit uplne v klidu i u domaciho 5.1 systemu (3x3 ks predky, 2x 2 ks surroundy, 1 ks subwoofer + casto 1 x pasivni zaric, to jsme na 14 ks + pasiv), jen je navic budes mit napojeny pres normalni vyhybku, ktera treba u L7 E64 neni, je tam jen kondik na ochranu vyskace, plnotucna vyhybka je az u Dirac.
2) Pominu, ze ta poloha neni presne dana, protoze kazdy ridic ma sedacku a hlavu uplne jinde, tak jsem snad nevidel zadny domaci audio, kde by hlavni reproduktory nemirily na posluchace, to by byl zajimavej punk :D
3) A co cloveku brani zapnout REW a udelat par mereni doma a podle toho upravit akustiku mistnosti? Coz je v zasade prakticky to nejdulezitejsi.

Proste na tu dobu a na to, ze se jednalo u auto audio to neni tak zly (a konkurence na tom neni nejak lip), ale srovnani s normalnim, dobre nastavenym domacim audiem to nesnese ani omylem :-|
Naposledy upravil(a) Itchythefirst dne pon 04.07.2022 16:27, celkem upraveno 1 x.
macher

#17 Příspěvek od macher »

kurevtor píše: :D mas pravdu
ja to bral tak, ze kdyz sla E65 na trh tak mit logic7 bylo technologicky to nejlepsi, zaroven to nebylo ani levny takze proste high end, protoze proste ctvrte nejvyssi audio nejvyssi rady... je asi pravda, ze na vsechno lze nalepit mamutem brilianty nebo proste dat dva vedle sebe a prohlasit to za novej high end.
ach jo, kurevtore, Ty jsi prevleceny dalsi Filozof, ne? Ten taky mluvi do vseho, o cem vi velke kulove...

Nikdo tady neresi nejake lepeni pozlatek, aby to byl novy "highend". Bavime se ciste v technicke rovine.

Kdyz jiz naivne zijes v predstave, ze L7 je "highend", tak jenom fakta - uz v dobe uvedeni to byl technologicky outlet, samotne chrastitka jsou v cca oem cene kolem 20 eur/kus (neresme, za kolik to BWM prodava). V analogu highendu jde vyvoj docela pomalu. Odhadem tak 8-10 let jedna generace. V digitalu to naopak prekotne bezi, cca 1-2 roky na jednu generaci. A ted si spocitej, jak je "Tvuj higend" mimo. I nejlevnejsi soucasny DPS zesik je mnohonasobne na tom lip. To jsou hole fakta.

486 byla taky ve sve dobe neco TOP. Ale Ty tady argumentujes stylem marketing rekl, ze je to TOP, stalo to hafo penez, takze to musi byt TOP... i kdyz tu 486 namontovali v roce 2005 a ted v roce 2022 vubec neberes v potaz nejakou posledni generaci CPU. (to bylo prirovnani na zesik)
kurevtor píše: asi si rekneme, ze fakt je :D Nepotrebuju zadny hogo fogo dodelavky, kor treba odhlucneni u E65 je fakt noseni drivi do lesa :D
Souhlasim s Tebou, ze E generace je ohledne odhlucneni na tom vyrazne lip nez soucasna G. To je naprosto bez diskuze. Ale, zeby odhlucneni E65 bylo noseni do lesa? Na E65, dle seriozneho mereni, to udelalo neco kolem -3,XdB (nepamatuji si uplne presne a nestoji mi to za tu praci to hledat). Jenom pripominam, ze je to lagaritmicka stupnice. To jsi docela dobre utal...

edit: uz vim, proc jsem nekolik let na forum nepachl a vidim to tak, ze zas na par let mi to stacilo. Naivne jsem si myslel, ze prakticke zkusenosti tvrde zaplacene penezma nekdo oceni. Inu, chyba... tak zas za par let :-)

edit2: nechapu, kde se to v te dnesni generaci bere. Si pamatuji, ze kdyz mluvili "dospeli lide", tak nezkusenejsi tise poslouchali a snazili se neco naucit...
Naposledy upravil(a) macher dne pon 04.07.2022 16:41, celkem upraveno 2 x.
Stepan1

#18 Příspěvek od Stepan1 »

po sportovní limuzíně se na bmw klub řítí další pojem, jehož přesná definice se stane záminkou další křižácké války.
A to jest high-end. :lol:

Můžete si bejt jistí klucíí, že ten skutečnej "top", nebo high-end chceteli, se do masových aut sériově nemontuje. Protože to prostě není potřeba. 99% lidí se spokojí s tím, co tam je a zbytek holt nechá desítky tisíc v A-Hifi.
Pořád jde jenom o auto, výrobek u kterýho se řeší ziskovost. Položku "super duper audio" za 250k by si připlatilo tak málo lidí, že se to nevyplatí nabízet.

No a mluvit o high-endu v kontextu 20 let starý technologie je už uplně mimo. Jo, možná je to dobrý. Možná to je lepší než co se sériově montuje dneska. Ale kdo má velkou peněženku a srdíčko, dokáže pořídit líp. Jestli je to potřeba / ospravedlnitelný je už jiná otázka. :)

Edit: Btw. v STI mám HK, je to na tom repráku napsaný, a že bych si z toho nějak sedl na prdel, se vopravdu říct nedá. Sup L&K, kde ani nevim co je, hraje příjemnějc. Obávám se, že fundovaná diskuse na podobný téma nejde vést na úrovni značek...
Pajk85 Člen Klubu
Člen Klubu

#19 Příspěvek od Pajk85 Člen Klubu »

Tak v tom autě to můžete přece označit za jakože top. Běžně se asi nic moc lepšího do aut nedávalo. To že to jde dodělat je věc druhá.
:D
0EB7B175-AA5E-4024-9ECF-489D91C7318F.jpeg
0EB7B175-AA5E-4024-9ECF-489D91C7318F.jpeg (762.47 KiB) Zobrazeno 2172 x
ettore

#20 Příspěvek od ettore »

macher píše: edit: uz vim, proc jsem nekolik let na forum nepachl a vidim to tak, ze zas na par let mi to stacilo. Naivne jsem si myslel, ze prakticke zkusenosti tvrde zaplacene penezma nekdo oceni. Inu, chyba... tak zas za par let :-)
Machere nenech se prosim odradit a zůstaň :D po dlouhé době jsem si zase něco s chutí přečetl, a to jak Tvé postřehy z provozu 740xd tak high-endu :D
Na zdejším fóru jsou zažité axiomy logic7, 750li individual v LPG, kdysi i kůže club :lol: a přes ně nejede vlak :lol:

https://www.motorbiscuit.com/best-facto ... s-in-2022/
Odpovědět