Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
LOGIC 7 E65 vs E60-E64, E7x, E9x
-
- Člen Klubu
Re: LOGIC 7 E65 vs E60-E64, E7x, E9x
furt je to jen ww, sem na ty předražený krámy alergickej, i když pár solidních typů se najde, jako naše ochcávka, golf a pod ( myslím tím auto pro většinu) ale každej to má jinak
auto nemůže za vola, kterej v něm sedí, keci sou zadara, whisky stojí prachy.....

-
Asi jsem z toho internetu úplně gumový, ale kde seženu tracky v nějaké té lepší kvalitě? byly tady zmiňované formáty pro mercedes a vzhledem k tomu, že mám ještě W211 s harmanem, tak jsem si to testovací dvd stáhl a jsem na to zvědavý. Ale co teda přehraje logic 7 v E64? a kde seženu takovou hudbu? Přehraje to i SACD? můžu SACD vypálit? nebo jen DVD audio? a kde seženu třeba nějaké nosiče které bych si mohl vybrat podle toho jestli DTS nabízejí nebo ne? Je hrozné jak pár let mimo tento "obor" člověk zakrní a připadá si jak úplný amatér...
OT: nejsi zas tak mimo .... Ona většina tědlech technologií vymřela, takže se to i blbě shání. Stejně tak warezový svět s příchodem streamovacích platforem taky skoro zmizel.
-
- Kontaktovat uživatele:
No, mimo je a to docela dost. Protoze kdyby se jen malilinko zajimal, tak vi ze sacd vypalit nejde, nikdy ani neslo a nikdy asi ani nepujde. Je to mrtvy format, stejne jako dvd audio a cd s dvd atd.. DTS je format pro vicekanalovy zvuk na dvd discich ktery neni tak prasivy jako AC3. Logic v e64 prehraje uplne kulove a jeho nejvetsi prinos je v tom ze to celkove nezni tak hnusne jako obycejne audio. Dalsi jeho vymozenost je ze ze stereo tracku udela nejaky svuj pseudo prostor podle nejakeho algoritmu a fazovych posunu podobne jako dolby surround pro logic.
Nepravda. SACD vypalit je stejne “slozite” jako vypalit dvd audio. Pomylil sis to s ripovanim a tam je pravda, ze u SACD je to ponekud slozitejsi.matiz píše:Protoze kdyby se jen malilinko zajimal, tak vi ze sacd vypalit nejde, nikdy ani neslo a nikdy asi ani nepujde.
Nicmene prakticka - kolik realne alb poslouchate? Ja mam cca do stovky na bezny poslech a dejme tomu cca 500 rozsireny okruh. To je takovy problem si to koupit v originalu?
-
- Kontaktovat uživatele:
Ano, tak jinak, kopirovani, ripovani sacd rozhodne neni masova zalezitost a i kdyz to jiz nekolik malo let lze, je to celkem uplne k nicemu slusne receno. Protoze aby slo sacd plnohodnotne prehrat je potreba DAC ktery zvladne prijimat DSD stream coz ty ktere jsou pouzivane v automotive kramech nezvladne ani jeden. Ty zvladnou leda PCM. Nektere stare krapy z tech nejvyssich modelu zvladnou prehrat DTS pripadne LPCM, oboji je k nicemu, protoze muzika v techto formatech bezne dostupna neni, navic to zvladnou pouze z fyzickych DVD.
Pokud to nedokazou prehrat z USB je nesmysl se tim vubec zabyvat. Alespon pro mne. Do starych baworaku mne prijde jako nejrozumnejsi reseni vyhazet ty original kramy a nahradit je androidem z ciny. Mam k tomu spoustu vyhrad, ale nic lepsiho do tech veteranu uz nebude.
Pokud to nedokazou prehrat z USB je nesmysl se tim vubec zabyvat. Alespon pro mne. Do starych baworaku mne prijde jako nejrozumnejsi reseni vyhazet ty original kramy a nahradit je androidem z ciny. Mam k tomu spoustu vyhrad, ale nic lepsiho do tech veteranu uz nebude.
-
U toho DTS jsem narážel na to, že Harman v mercedesu ho umí, proto jsem řešil kde to seženu. Ale to se bude týkat asi spíš filmu s DTS stopou. Ale nebudeme tady řešit mercedesy. Jasněže je i pro mě momentálně nejlepší volbou místo originálního displeje koupit android z Číny, protože předělávat CCC na CIC nebo dokonce MIB je finanční nesmysl a vzhledem k přínosu to prostě smysl nemá.
-
- Kontaktovat uživatele:
Tak cic je urcite lepsi, ale i tak z USB konktivity nezvladne bezztratovy flac, ale zvladne bezztratove wma audio. Sice jen 16/44 ale v zasade to staci, je to cd kvalita. Potiz je v tom ze cic zvladne prehrat i dvd, ale jen z fyzickeho nosice. NBT jej zvladne i z USB ale je to takove jeste napikacu to ovladani. NBT EVO s ID6 je uz fajn, kdyz jsem ho mel tak jsem delal pokusy co to dokaze, ale uz jsem to zapomnel. Vyhoda tech firemnich systemu je v tom ze jde vse pohodne ovladal pres idrive coz u toho androidu byl pruser. Neco slo idrivem a neco uz ne a muselo se patlat po obrazovce coz je fest nahovno protoze ty stare kramy ji maji utopenou v pristrojovce a za jizdy to neni nic moc.
V trojce mam CCC k tomu dodelanou USB konektivitu a taky to jde s tim zit.
Vetsi pruser nez kvalita formatu mi prijde to, ze to proste nehraje ani s logicem, ani s high end individual to neni nic extra. Jenze kdyz se dodela muzika ktera zase hraje jako ze slusne, tim mam na mysli o dost prijemneji nez BO v efkach tak vyvstane dalsi pruser a to je ten ze ty stare veci ktere ja mam hrat hrajou tak tragicky hnusne oproti tem dobrym ze si to stejne nikdo nepusti. A sere mne zase to ze si to nemuzu pustit aniz bych byl nasrany.
V trojce mam CCC k tomu dodelanou USB konektivitu a taky to jde s tim zit.
Vetsi pruser nez kvalita formatu mi prijde to, ze to proste nehraje ani s logicem, ani s high end individual to neni nic extra. Jenze kdyz se dodela muzika ktera zase hraje jako ze slusne, tim mam na mysli o dost prijemneji nez BO v efkach tak vyvstane dalsi pruser a to je ten ze ty stare veci ktere ja mam hrat hrajou tak tragicky hnusne oproti tem dobrym ze si to stejne nikdo nepusti. A sere mne zase to ze si to nemuzu pustit aniz bych byl nasrany.
DTS/DD 5.1 uz umi BMW pres 10 let vseobecne. Vim, ze auto rv. 2010 to umelo (zkousel jsem to) a dalsi skok byl tusim v roce 2013 s novou NBT, kdyz to zacalo umet flac.matiz píše:Ty zvladnou leda PCM. Nektere stare krapy z tech nejvyssich modelu zvladnou prehrat DTS pripadne LPCM, oboji je k nicemu, protoze muzika v techto formatech bezne dostupna neni, navic to zvladnou pouze z fyzickych DVD.
Nevim, proc by bylo nutne do tech "starych" kramu neco menit. Si pamatuji, ze jeste stara E90 mela USB vstup a normalne lossless music se z flashky prehraval.matiz píše: Pokud to nedokazou prehrat z USB je nesmysl se tim vubec zabyvat. Alespon pro mne. Do starych baworaku mne prijde jako nejrozumnejsi reseni vyhazet ty original kramy a nahradit je androidem z ciny. Mam k tomu spoustu vyhrad, ale nic lepsiho do tech veteranu uz nebude.
Hlavne nechapu takove vykriky do tmy - dts 5.1 umi i stare bmw, je to relativne rozsirene a namisto toho se budeme tady honit za DSD, ktere IMHO v aute oproti dts toho navic moc neprinese. Opet zduraznuji, ze hodnotim pouziti v aute. V domacim prostredi je DSD jina liga.
Já třeba z alba poslouchám/chci poslouchat 1-2 hity, zbytek mě nebaví… proto je beztak musím ripnout a dělat si “hit-list”, takže už je vcelku jedno jestli muj rip nebo cizi mp3 (320kbs je pro mě ok)… spis mi vadí různé cover/dj verze, pomrvené ripy (dobrý bit rate, ale orezané basy apod, hádám shit sw při konverzi).macher píše: prakticka - kolik realne alb poslouchate? Ja mam cca do stovky na bezny poslech a dejme tomu cca 500 rozsireny okruh. To je takovy problem si to koupit v originalu?
Takže sjedu uloz.to nebo občas jsou zajímavé akce v iTunes (naposledy 50 best classic)…
“Ability is what you're capable of doing.”
chodí sem ještě pan Macher?
nebo věděl by někdo...?
Čím zalepit repro, které se lehce odchlíplo od plastové konstrukce? Oprava vypadá jednoduše, ale nechtěli mi poradit ani v ahifi...takže začínám získávat pocit, že sekunďák to nevyřeší

nebo věděl by někdo...?
Čím zalepit repro, které se lehce odchlíplo od plastové konstrukce? Oprava vypadá jednoduše, ale nechtěli mi poradit ani v ahifi...takže začínám získávat pocit, že sekunďák to nevyřeší

-
- Člen Klubu
Jak odchlíplo, měnič bývá většinou utaženej šroubkama, ne? Pokud něco povolilo zkusil bych lepidlo na pružné spoje skrz vibrace. Třeba Patex, Mamut apod. by při správném postupu (odmaštění , zavadnutí..) mohl fest držet.
https://www.amazon.com/Pro-Grade-Rubber ... B07DKRQXYQ
Nebo alternativy z Aliexpress apod…
Nebo alternativy z Aliexpress apod…
“Ability is what you're capable of doing.”
Ahoj,
zkus černýho mamuta... já měl na Bowersu u domácího kina odlepenou krytku cívky a drží to parádně.. už to nechrastí
zkus černýho mamuta... já měl na Bowersu u domácího kina odlepenou krytku cívky a drží to parádně.. už to nechrastí

JohnyB: Existují na toto konkrétní speciální lepidla co fungují perfektně. Bude více značek, např. tohle ti jistě pomůže problém vyřešit.
https://www.ame.cz/Elektronika/Merici-a ... -d92071918
https://www.ame.cz/Elektronika/Merici-a ... -d92071918
pecka kluci. A dík, Fildo, hned jsem to objednal, snad to bude v pořádku.
Achjo, zas neco Filozof vygooglil.
Johny, to UHU si schovej, v domacnosti se ti bude hodit.
Na prototypy se zkouselo hodne lepidel. Z dlouhodobeho hlediska zapomente na vsechny radoby univerzalni lepidla. V praxi funguje US original E-6000 a nam se jeste dobre osvedcila varianta T7000 (original je jeden a vse ostatni jsou cinske a jine kopie. Rozdil je v pomeru slozek.). Kdyz pohledas, najdes to urcite i v CR.
Az budu na firme, mohu se podivat, co kluci aktualne pouzivaji. Vim, ze byl pres Covid problem v dodavkach.
Johny, to UHU si schovej, v domacnosti se ti bude hodit.
Na prototypy se zkouselo hodne lepidel. Z dlouhodobeho hlediska zapomente na vsechny radoby univerzalni lepidla. V praxi funguje US original E-6000 a nam se jeste dobre osvedcila varianta T7000 (original je jeden a vse ostatni jsou cinske a jine kopie. Rozdil je v pomeru slozek.). Kdyz pohledas, najdes to urcite i v CR.
Az budu na firme, mohu se podivat, co kluci aktualne pouzivaji. Vim, ze byl pres Covid problem v dodavkach.
no dekuji moc za radu.
jedna se tedy o tohohle krasavce?
https://www.zbozi.cz/vyrobek/zhanlida-t ... anta=50-ml
jedna se tedy o tohohle krasavce?
https://www.zbozi.cz/vyrobek/zhanlida-t ... anta=50-ml
Ta Zhanlida mi nic nerika, ale pokud je stejna chemie (T7000), tak by to melo byt jedno... dival jsem se na web vyrobce a maji hezky udelany prehled jednotlivych rad https://www.zhanlidaadhesive.com/which-to-buy/