Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
FVE pokec v 7er
Re: FVE pokec v 7er
Kurevtore: Já se tu aspoň chovám slušně. Předem Ti děkuji za vtipný komentář, ale asi se nemusíš ani obtěžovat. Dál reagovat stejně nebudu.
Vadí mi to proto, protože mě zajímá si něco přečíst v 7er a xx dní se tu řeší něco, co s tím nemá vůbec nic společnýho a svítí na mě nepřečtený vlákno 7er, na který zbytečně klikám. Minimálně dvě pravidla jsou na poslední stránce porušený. Už jen tohle mi z principu vadí.
Co kdyby se k tomu vyjádřil admin? Toto téma vs pravidla? Já bych si vážně rád poslechl, kdo má pravdu a né jen kecy, ať to nečtu (což stejně nečtu).
Vadí mi to proto, protože mě zajímá si něco přečíst v 7er a xx dní se tu řeší něco, co s tím nemá vůbec nic společnýho a svítí na mě nepřečtený vlákno 7er, na který zbytečně klikám. Minimálně dvě pravidla jsou na poslední stránce porušený. Už jen tohle mi z principu vadí.
Co kdyby se k tomu vyjádřil admin? Toto téma vs pravidla? Já bych si vážně rád poslechl, kdo má pravdu a né jen kecy, ať to nečtu (což stejně nečtu).
Takže vlastně bude lepší, když tu nebude x dní svítit žádné téma, než když tu svítí něco co nechceš číst?
A když tu každych deset minut svítilo něco od filozofa a xalera.... tak bylo vše cajk?
A když tu každych deset minut svítilo něco od filozofa a xalera.... tak bylo vše cajk?
@ Pajk85 ja bych to tak nehrotil zase, je to pokec v 7er. dyt se tady stejne hovno deje. Tohle je celkem zajimave tema. Kurevtor tohle tema klasicky rozsvitil. Berme to trochu s rezervou.
Proč myslíš, že jsem tam dal ty fusky?kurevtor píše:neuvěřitelnýHanz píše:Neuvěřitelnýpodlahovka je shit, protože v hotelu neuschly fusky a…
![]()
Takže nejdřív to vypíchneš jakože čumte na tu debilitu co kurevtor napsal, že s podlahovkou si doma neusušíš ani hovno. A pak ale vyjádříš za sebe úplně stejnou myšlenku a sice že jenom podlahovka v domě z praktickejch důvodů prostě nestačí, přesně jako jsem psal já.

Žebřík v koupelně samo dává smysl, aby sis nemusel dávat vlhký ručník na podlahovku (kde to btw uschne naprosto v pohodě, x-krát jsem tak sušil mokré věci typu koberce z auta nebo bundu z lesa). S podlahovkou můžeš mít teplotu uvnitř domu min o 3 stupně nižší než u radiátorů (22 v. 25). Teď to bude teda spis 18 v. 21

Zadrbat si barák radiátory napadlo tchána a dodneška nechápe, proč mu nejde sladit podlahovka-radiátory-krbová kamna…
Rekuperaci tu mají zděné stavby, je to o vnitřní pohodě/kvalitě vzduchu, nikoliv nutnosti, ikdyž ty máš jiné zkušenosti.
“Ability is what you're capable of doing.”
Zaujimavo ste to tu rozobrali..ja som tomu nejak nerozumiem cize som moc zvedavy ze co mi namotuju vlastne:))uz mesiac mi to chodia montovat dneska je dalsi termin tak uvidime:)ak si dobre pamatam tak by mi mali davat 24 panelov, celkovy vykon 10,8kw
To je dobrý základ, nerozumět a nezajímat se… předpokládám, že firma bude mít vzdálený dohled a ty budeš jen bohatnout… a teď ještě jeden “not joke”…
“Ability is what you're capable of doing.”
Neplanujem nijako bohatnut:))
-
Radiátory mám všude, protože tam už byly. Podlahovku jsem oproti plánu dodělal ve třetině domu. V místnostech s podlahovkou jsem za 15 let radiátory nepoužil, jsou trvale zavřené. Výjimkou jsou střešní okna, pod nima jsou radiátory potřeba proti rosení. Žebřík v koupelně mám taky, ale slouží v podstatě jen jako držák na ručníky.Hanz píše:Proč myslíš, že jsem tam dal ty fusky?kurevtor píše:neuvěřitelnýHanz píše:Neuvěřitelnýpodlahovka je shit, protože v hotelu neuschly fusky a…
![]()
Takže nejdřív to vypíchneš jakože čumte na tu debilitu co kurevtor napsal, že s podlahovkou si doma neusušíš ani hovno. A pak ale vyjádříš za sebe úplně stejnou myšlenku a sice že jenom podlahovka v domě z praktickejch důvodů prostě nestačí, přesně jako jsem psal já.
Žebřík v koupelně samo dává smysl, aby sis nemusel dávat vlhký ručník na podlahovku (kde to btw uschne naprosto v pohodě, x-krát jsem tak sušil mokré věci typu koberce z auta nebo bundu z lesa). S podlahovkou můžeš mít teplotu uvnitř domu min o 3 stupně nižší než u radiátorů (22 v. 25). Teď to bude teda spis 18 v. 21
Zadrbat si barák radiátory napadlo tchána a dodneška nechápe, proč mu nejde sladit podlahovka-radiátory-krbová kamna…
Rekuperaci tu mají zděné stavby, je to o vnitřní pohodě/kvalitě vzduchu, nikoliv nutnosti, ikdyž ty máš jiné zkušenosti.
Krbová kamna mám 12 let, s vodním výměníkem. Ty se dají sladit s ostatním jedině tak, že buďto topíš jenom kamnama a teplou vodu akumuluješ na noc, nebo jen ústředním topením. Druhá věc je, že i kamnama s výměníkem vyžadují udělat teplovzdušný rozvod po domě (nucený nebo samotížný), nedá se v nich topit tak aby nepřetopily místnost.
-
- Člen Klubu
to je fakt, nainstaloval sem je letos, ale 26+ mi nějak ani nevadíMichal-E39 píše:nedá se v nich topit tak aby nepřetopily místnost.

auto nemůže za vola, kterej v něm sedí, keci sou zadara, whisky stojí prachy.....

Jen si dovolím poznámku k tématu rekuperace:
Mám RD z Porothermu 44 + zateplení 10cm, v domě žádná vlhkost, vše OK, nemusím šetřit takže větrám dle libosti.... Ale:
jakmile jsem začal měřit CO2, tak jsem se zhrozil. Ty hodnoty v ložnici, kde spí 2 lidi, bez větrání, jsou fakt mazec. Kupodivu neexistuje norma na max. hodnotu CO2 pro privátní bydlení, takže to nikdo neřeší.
Ono se totiž v zimě, nebo když naproti přes ulici pořád štěká čokl, nedá spát s otevřeným oknem. pak je člověk nevyspaný či ho bolí hlava a několik let netuší proč.
Takže jsem dodělal alespoň pro těch 6 podkrovních místností rekuperaci, kterou jsem rozvedl po půdě. Okamžitě jiná úroveň bydlení/žití. Pokud někdo staví nový dům a nepřipraví alespoň rozvody pro řízené větrání, tak je blázen.
To jen můj postřeh.
Mám RD z Porothermu 44 + zateplení 10cm, v domě žádná vlhkost, vše OK, nemusím šetřit takže větrám dle libosti.... Ale:
jakmile jsem začal měřit CO2, tak jsem se zhrozil. Ty hodnoty v ložnici, kde spí 2 lidi, bez větrání, jsou fakt mazec. Kupodivu neexistuje norma na max. hodnotu CO2 pro privátní bydlení, takže to nikdo neřeší.
Ono se totiž v zimě, nebo když naproti přes ulici pořád štěká čokl, nedá spát s otevřeným oknem. pak je člověk nevyspaný či ho bolí hlava a několik let netuší proč.
Takže jsem dodělal alespoň pro těch 6 podkrovních místností rekuperaci, kterou jsem rozvedl po půdě. Okamžitě jiná úroveň bydlení/žití. Pokud někdo staví nový dům a nepřipraví alespoň rozvody pro řízené větrání, tak je blázen.
To jen můj postřeh.
-
- Člen Klubu
jjj tyhle typy baráků jsou de-facto skoro vzduchotěsný, ani mokroventilace na oknech nepomůže , musí mít nucený přivětráváníMarda píše:Pokud někdo staví nový dům a nepřipraví alespoň rozvody pro řízené větrání, tak je blázen.
To jen můj postřeh.
auto nemůže za vola, kterej v něm sedí, keci sou zadara, whisky stojí prachy.....

Marda - jak jsi měřil CO2 a jaké byly hodnoty? Díky.
Ja mam na co2 netatmo, ked v noci necham zavrete okna tak sa hodnoty pohybuju okolo 1400-1600…ked necham aspon mikro tak su cca 600-800…v teplejsich mesiacoh ked je otvorena vetracka jak si 400-500..
Co som davnejsie hladal tak od 1000 je to uz nic moc..
Co som davnejsie hladal tak od 1000 je to uz nic moc..
Přesně tak. Stejně se ale najdou tací, kteři budou tvrdit, že rekuperaci nepotřebuješ. A jak jsem psal předtím, u dnešních staveb proste bydlíš v sáčku a vyvětrat se to prostě nedá, než nuceně. A nebo teda okna dokořán… 

Gerchan:
já to zjistil náhodně právě z Netatmo...
Při zavřeném okně se CO2 v ložnici dostávalo přes 1500 ppm, teda pokud jsem byl doma. Když spala v ložnici manželka sama, tak běžné hodnoty (váží polovinu co já).
Já si tu rekuperaci dělal sám. Řídící jednotku jsem odstavil a řídím otáčky ventilátorů právě dle hodnoty CO2, které beru z Netatmo. Vše přes domácí automatizaci - je to jednoduché.
já to zjistil náhodně právě z Netatmo...
Při zavřeném okně se CO2 v ložnici dostávalo přes 1500 ppm, teda pokud jsem byl doma. Když spala v ložnici manželka sama, tak běžné hodnoty (váží polovinu co já).
Já si tu rekuperaci dělal sám. Řídící jednotku jsem odstavil a řídím otáčky ventilátorů právě dle hodnoty CO2, které beru z Netatmo. Vše přes domácí automatizaci - je to jednoduché.
Hodil jsem do vyhledávače "Neatmo" ale vyběhlo toho nějak víc...můžeš sem hodit i konkrétní výrobek?
I když počítám, že asi na měření CO2 poslouží jakýkoliv měřák, že?
I když počítám, že asi na měření CO2 poslouží jakýkoliv měřák, že?
Neatmo ma celu tu meteostanicu cize vonkajsia teplota plus v zaklade jeden modul hlavny interier..plus vies dokupit dalsiw tri jednotky interierove..kazda meria CO2 mimo ineho..vies dokupit aj dazdovy senzor aj vietor…
Toto je ten zaklad..
https://www.datart.sk/Prislusenstvi-k-m ... deEALw_wcB
Toto je ten zaklad..
https://www.datart.sk/Prislusenstvi-k-m ... deEALw_wcB
Díky.