Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

BMW F31

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Odpovědět
Zpráva
Autor
losert

BMW F31

#1 Příspěvek od losert »

Ahoj,
líbí se mi tento model a chtěl bych si ho pořídit. Můžete mi poradit na co sí dát pozor? Mají tyto auta nějaké problémy? Chtěl bych Naftu, 4x4, automat, najeto kolem 200t km. Za každou radu děkuji 8-)
Pajk85 Člen Klubu
Člen Klubu

Re: BMW F31

#2 Příspěvek od Pajk85 Člen Klubu »

ladovina

#3 Příspěvek od ladovina »

Vlastim F30 320d, sedan.

Nebudu nikomu vyvracet Vaculika, jen par poznamek k videu.

Sam uznava ze na peknejch silnicich jede opravdu pekne, ma problem s nerovnejma/rozpadlejma silnicema - stim bych souhlasil, kdyz jedu po nejaky zapadly/rozbity ceste vetsinou jedu pomalu, pac se to moc neda, auto se houpe a neni to moc dobry zazitek (osobne jezdim na takovejch cestach minimalne, btw nemam adaptivni podvozek).

Tady mas taky video k zamysleni: https://www.youtube.com/watch?v=zKrXFTL ... rrisonCars

Jinak na co bych si dal bacha tak asi hlavni strasak jsou ty rozvody (auto vlastnmim od 166 000 km a preventivne jsem je menil ted v 216 000 km ale jeste by klidne vydrzely, nic nerachoditlo, nesustilo).

Dle me je dulezitej pravidelnej servis a vymena oleje (menim po 15 000, ikdyz jsem auto nemel od novoty, takze jsem na to mozna ani vliv nemel :D

S autem dosud zadnej problem nebyl, ted v tech 216k km jsem delal vetsi servis (+preventivni veci) za 65k (rozvody, pumpa, klapky, repas turba a dalsi veci). Kdybych si ted kupoval F30 koukl bych na predni svetla - ja tam mam takove prasklinky a myslim ze to bude u vice F30. Taky svetla na kufru se nekdy odlamujou...
M4we

#4 Příspěvek od M4we »

Čau,
tak jsem čekal, že tu Vaculíka někdo vytáhne :D
Sám teď hledám F31. Určitě tu bude dost lidí, který k tomu budou mít co říct z vlastní zkušenosti.

Pokud víš, že chceš xdrive a naftu, pak máš asi důvod. Osobně bych 4kolku v naftě od BMW rozhodně nechtěl.
Nejsem automechanik, tak to ber čistě jako názor do pléna. Kdo si chce na netu dneska něco najít, najde si to tam.

Co se týká 4-válců - Od 2015 jsou tam motory s označením B47
Pokud vím, tak jsou docela dost přepracované oproti Nkovým motorům v předchozích letech a to k lepšímu.
Minimálně už tam nejsou problémy s rozvody + ten motor by měl být lépe vyřešený. Nebudu to rozvádět, ať si každý udělá názor sám.

U 6 válců podle mě tam je pořád starý Nkový motor - Bčko je až v G řadě.

Co se týká podvozku, dá se to řešit dodatečnýma úprava, takže to není něco, čeho bych se uplně bál.
Někde jsem četl, že pokud je auto z fabriky MPaket/MSport nebo SportLine provedení, tak je ten celkově o dost lepší než vyčvachtaná klasika.

Jinak když už jít do Fka - řešil bych výbavu, která v E90 nebyla nebo ať aspoň stojí za to - HUD, lepší sedačky, adaptivní podvozek nebo alespoň msport ideálně vč. brzd (nevím jak to bylo na těch 4valcích), velkou navi a HiFi.
losert

#5 Příspěvek od losert »

Děkuji za rady. Na video jsem koukal a i na spoustu dalších.

Už vybírám pouze s motory B47. Kamarád měl minicoopra, který měl motor N47 a zažil si s ním dost trápení. Takže určitě chci ten novější. Naftu chci z důvodu, že mám přístup k levní naftě a i v dnešní době tankuji za 20kč/L. xDrive není úplně podmínka, ale jezdíme na hory. Podvozku se nebojím a vybírám s lepší výbavou.
Odpovědět