Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Samovolné blikání výstražných světel

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Odpovědět
Zpráva
Autor
Zack83

Samovolné blikání výstražných světel

#1 Příspěvek od Zack83 »

Zdravím borci,
potřeboval bych poradit....posledních pár dní se mi stává na mojí E61, že se mi samovolně rozblikají výstražná světla (stává se to jak za jízdy, tak i při zaparkovaném stavu auta).
Občas to jde vypnout zmáčknutím tlačítka výstražného trojúhelníku, ale občas ani to nereaguje...

Neví někdo, co to může způsobovat ? Mám obavy, že si takhle dříve nebo později vytluču baterku, i když zatím startuju normálně

Dík moc za rady !!
Totic Člen Klubu
Člen Klubu

Re: Samovolné blikání výstražných světel

#2 Příspěvek od Totic Člen Klubu »

napadá mě leda napadená kabeláž vlhkem/korozí v 5dveřích a z toho zmatená elektrika. Tlačítko na palubce je asi v pořádku i když tady bych začal na zkoušku ten spínač vyměnit.
PetoK

#3 Příspěvek od PetoK »

Ja by som zacal uplne inak, a to dat to na riadnu diag niekomu, co vie co robi. LM ma urcite nejaky problem.
Zack83

#4 Příspěvek od Zack83 »

Tak je v haji LCM modul….je zoxidovanej a plnej vysrazeny vody :shock:
Nekudy mi zatejka do auta, mam podezreni na panoramu…tu mi byl cert dluznej.

Dekuji za nazory
M4we

#5 Příspěvek od M4we »

Čau, LCM modul je pokud se nemýlím pod palubkou u kolen řidiče ne?
Panorama může/nemusí být problém - to si jednoduše zkus tím že tam naliješ vodu a uvidíš, jestli vytéká
Ale jsou tam i jiný místa
Omrkni si odtokový kanálky na straně řidiče - pod haubnou na straně řidiče (odtok je vždy nad kolem směrem ke kabině), přístup je jakoby u brzdovýho válce
Když už to budeš dělat - druhej stejnej je pod ECU boxem u spolujezdce, SILNĚ doporučuju udělat i tenhle jinak někde můžeš zůstat stát....
V každým případě musí dolu housing pro kabinový filtry a idealně plastovej podběh u kol
https://www.youtube.com/watch?v=cFE9gf5NXxU
Zack83

#6 Příspěvek od Zack83 »

M4we píše:Čau, LCM modul je pokud se nemýlím pod palubkou u kolen řidiče ne?
Panorama může/nemusí být problém - to si jednoduše zkus tím že tam naliješ vodu a uvidíš, jestli vytéká
Ale jsou tam i jiný místa
Omrkni si odtokový kanálky na straně řidiče - pod haubnou na straně řidiče (odtok je vždy nad kolem směrem ke kabině), přístup je jakoby u brzdovýho válce
Když už to budeš dělat - druhej stejnej je pod ECU boxem u spolujezdce, SILNĚ doporučuju udělat i tenhle jinak někde můžeš zůstat stát....
V každým případě musí dolu housing pro kabinový filtry a idealně plastovej podběh u kol
https://www.youtube.com/watch?v=cFE9gf5NXxU

Děkuju Ti moc za užitečné rady.
Ještě před tím, než jsem si přečetl Tvou zprávu, jsem zkoušel průchodnost odtokových kanálků z panoramy a těmi to bohužel není - jsou průchozí.
Odtokové kanálky čelního skla jsou průchozí také.

Jak píšeš, odtokové kanálky pod haubnou, tak jeden (na straně spolujezdce) jsem objevil náhodně a ten byl zanesený, tak jsem ho vyčistil. Na straně řidiče jsem ho nenašel, ale asi jsem se jen špatně díval, poněvadž jsem původně hledal něco trochu jiného...No každopádně levé přední kolo musí znovu dolu :)

Stačí vyndat jen to koleno a vyčistit ho nebo se musí čistit i to, v čem je to koleno nasazené ? (neznám správný název dílu, tak se omlouvám :-))

Jen se zeptám...proč se musí sundavat housing pro kabinovej filtr ? Ty odtokové kolena jsou přeci v podběhu za těmi plastovými kryty, ne ?

PS: někde jsem se dopátral, že by mohlo podtékat těsnění čelního skla, případně vlhkost vznikat skrze poškozenou parotěsnou zábranou bočních dveří ? Co je na tom pravdy ?

Děkuju za info
M4we

#7 Příspěvek od M4we »

Máš pravdu. Teoreticky nemusí dolů ten housing, když odděláš kryty podoběhů.

Já jsem to před lety řešil a chtěl jsem vidět, jak to tam vypadá + to komplet celý vyčistit.
Mě to málem doběhlo - auto přes noc stálo z kopce čumákem nahoru a pršelo. Voda co stékala po čelním skle se začala plnit právě pod ECU boxem kvůli tomu ucpanýmu kanálku. Ten ECUbox (mám 545i , nevím jak to mají jiný) má zespodu díru pro případný odtok vody s kuličkovým těsněním, no a ta kulička tam už není, někdě někdy vypadla a skrz tu díru se ta voda dostala až do toho ECUBoxu.

Naštěstí, jak auto stálo do kopce tak vytekla skrz chladící kanál do auta k nohám spolujezdce a nedostala se k těm jednotkám.
Takže jak jsem si druhý den všiml, že je mokrá podlaha u spolujezdce, začal jsem to řešit tím, že jsem to celé rozebral a přišel na to.
Problém jsem vyřešil tak, že jsem ten kanálek upravil tak aby tam byla větší díra a nezacpávalo se to každou prkotinou.

Takže pokud máš podobný problém na druhé straně, rozebral bych to tak jako tak, abych zjistil, co se tam děje a co všechno to odneslo.
V mém případě to naštěstí neodneslo nic kromě mokré podlahy v autě - i tak jsem to celý vevnitř rozebral a vysušil (sedadla ven, koberce, pak jsou tam pěnový výplně a je tam jednotka aktivního řízení..) - vše jsem nechal usušit a vše přežilo. Ale když jsem na US Bimmerforu četl, co to lidem nadělalo za paseky na autě, tak mě to dostatečně vyděsilo, že jsem to omrkl i na druhý straně. V mém případě tam byl ten kanálek trochu jiný / lepší, kde by se to tolik ucpávat nemělo.

Musíš zapátrat - sundej kryt palubky, auto postříkej wapkou a koukej, kde to teče.
Zack83

#8 Příspěvek od Zack83 »

Tak jsem znovu sundal levé přední kolo a plastový kryt a zjistil jsem, že k odtokovému kolenu je tedy hroznej přístup, to soudruzi z NDR teda opravdu vymysleli :roll: :idea:
Takže jsem rovnou sundal i ten housing kabinovýho filtru a kouknul na to z vrchu. Díky tomu jsem zjistil, že na levé straně, u brzdovýho válce, jsou odtokový kanálky 2 a k mému zjištění "bohužel" oba průchozí, takže tudy mi do auta voda neteče :|
Podíval jsem se rovnou i do toho ECU boxu a ten je krásně suchej a čistej. Což je super informace, ale bohužel teda zatím nevím a nemohu příjít na to, kudy mi do toho auta teda vlastně teče :cry:

Zkontroloval jsem odtoky panoramy = průchozí ; odtoky čelního skla = průchozí ; odtoky pod ECU boxem + brzdovým válcem = průchozí....fakt už nevím

Nějaké další návrhy ?
Odpovědět