Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

E46: Sportovní podvozek (S226A)

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Odpovědět
Zpráva
Autor
Hermanf

E46: Sportovní podvozek (S226A)

#1 Příspěvek od Hermanf »

E46 Ci Jaký je rozdíl v podvozku když ve výpisu výbavy má kromě m-paketu i sport suspension oproti tomu když nemá má jen m-packet.(je tvrdší, tužší, nižší?)
Ptám se proto, že chci koupit kratší pružiny kde je uvedené snížení předek/zadek 30/15.
Pokud je sport suspension už v základu nižší než bez něj nemůže být to snížení nejspíš takové jak píší.
Naposledy upravil(a) Hermanf dne čtv 08.12.2022 17:57, celkem upraveno 1 x.
Totic Člen Klubu
Člen Klubu

Re: Sportovní podvozek

#2 Příspěvek od Totic Člen Klubu »

Hermanf

#3 Příspěvek od Hermanf »

Díky, početl jsem. Jen jsem asi odpověď nenašel.
Takže i když mám m-paket 2 sportovní podvozek mít nemusím?
paca

#4 Příspěvek od paca »

A co tak si vyjet výbavu přes VIN kod? I když jsem ještě neviděl, že by auto mělo empaket a nemělo sportovní podvozek, pokud do toho někdo nehrabal.
Hermanf

#5 Příspěvek od Hermanf »

VIN jsem shlédnul. Položku 226-sport podvozek ve výbavě nemá a takových jsem už viděl více, co měly ve výbavě jen m-paket 2.
paca

#6 Příspěvek od paca »

Pokud je to kupé, tak tam je nižší podvozek než sedan/touring, i když nemá ve výbavě empaket.
fabledwarrior Člen Klubu
Člen Klubu

#7 Příspěvek od fabledwarrior Člen Klubu »

To je divný... je to FL nebo před FL?

Já to tam mám například takhle (viz obrázek)
Ještě jsem si všiml, že mám originální tlumiče a pružiny z BMW a ty pružiny mají na sobě M trikoloru, což asi značí, že to je ten sport podvozek, tak se můžeš podívat, jestli to tam taky nemáš ...
Přílohy
VIN.png
VIN.png (146.02 KiB) Zobrazeno 4052 x
Hermanf

#8 Příspěvek od Hermanf »

Asi to bude nejlepší, já tam mám ve výpisu jen S338A
Totic Člen Klubu
Člen Klubu

#9 Příspěvek od Totic Člen Klubu »

Hermanf píše:Díky, početl jsem. Jen jsem asi odpověď nenašel.
Takže i když mám m-paket 2 sportovní podvozek mít nemusím?
Tady už může pomoct jedině E46 forum. Sice zase neodpoví následující vlákna, ale někde to bude k dohledání.
http://e46.bmwklub.cz/search.php?keywor ... mit=Hledat

A nebo co tohle, lepší? https://www.bmw-club.cz/manual_download.php?id=3555

Nevlastnil jsem E46. Otázka co je rozdíl mezi výbavou 338 a/nebo doplňky 716, ale tipnul bych že to bude full M paket vs. křídlo atp. (něco jako clubsport ?) a nějakej plast vepředu. Co do M podvozku komu to bylo moc nízký&tvrdý byl k dispozici Sportfederung o chlup míň snížení (jen cca -10mm?), aby to nevypadalo tak blbě na seriovým offroadu.

@Hermanf ... můžeš upravit název vlákna něco jako "E46: Sportovní podvozek (S226A)" ?? Pro lepší hledání do budoucna, dík.
fabledwarrior Člen Klubu
Člen Klubu

#10 Příspěvek od fabledwarrior Člen Klubu »

Pokud se nepletu, tak 716 M Aerodynamic jsou nárazníky (přední, zadní, prahy a lip na kufru), 338 M sports package by údajně měly být jiný ramena a uložení než je běžné a 226 sport suspension by měl být tvrdší snížený podvozek, který ale 325i a 330i můžou mít v základu... Je to celkem složité a dneska už v podstatě asi nikdo neví, co to přesně znamená a spíš se o tom lidi jen dohadují...

Trochu může napovědět ETK...
Po zadání S226 vyskočí tyto díly:

http://bmwfans.info/parts-catalog/E46-C ... on?s=S226A

Tedy tlumiče, pružiny, stabilizátory, stabilizační tyčky....

Po zadání S338A:

http://bmwfans.info/parts-catalog/E46-C ... on?s=S338A

Tam je dost dílů, které jsou asi jen související, ale hlavní jsou tam ty ramena s uložením...

Po zadání S716A:

http://bmwfans.info/parts-catalog/E46-T ... on?s=S716A

Je tam vidět hlavně nárazník, air ducty pro nárazníky, podběhy k nárazníkům a pak balíček karbonových splitterů a difozoru, který se opět montuje do m-paket nárazníků - balíček se už nedá koupit...
Hermanf

Re: E46: Sportovní podvozek (S226A)

#11 Příspěvek od Hermanf »

Dík oběma za tipy a za práci se takhle rozepsat. Kouknu na to. Už jen zjistit proč mi mlátí někde vzadu když stojím a zařadím jedničku a bude auto jak nové.
fabledwarrior Člen Klubu
Člen Klubu

#12 Příspěvek od fabledwarrior Člen Klubu »

To by mělo mít na svědomí něco kolem diferáku... buď má utržený silenty nebo jsou to silenty v kleci diferáku a nebo třeba taky vůle přímo v diferáku...
Hermanf

#13 Příspěvek od Hermanf »

Koukali jsme už je to dávno na to, chtěli vyměnit hardyspojku, nebo jak se to jmenuje a ta byla nová. Nikde nic jiného vidět nebylo. Zhoršilo se to při výměně spojky, to auto i při rozjedzech občas poskakuje a rozjíždí se trhaně, ale to jak kdy, asi podle nálady. když přeřazuju a mám špatnej tajming tak to je taky slyše, no a samozřejmě, ale taky jen někdy při deceleraci při puštěném plynu, ve větší rychlost a na vyšší převodový stupeň.
MattyX Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

#14 Příspěvek od MattyX Moderátor »

Hermanf píše:Dík oběma za tipy a za práci se takhle rozepsat. Kouknu na to. Už jen zjistit proč mi mlátí někde vzadu když stojím a zařadím jedničku a bude auto jak nové.
na 99,9999% vůle v poloosách nebo kardanu
E30 328i Coupe M20 M-technic II
E46 M3 SMG - žlučník
E91 335i N54B30 - pracant :)
E70 3.0d - mamacar

Motorsport Matoušek - BMW ///M Service & Performance
fabledwarrior Člen Klubu
Člen Klubu

#15 Příspěvek od fabledwarrior Člen Klubu »

MattyX: Já jsem koukal u tebe ve stories, že poloosy teď často měníš a už dávno jsem se tě chtěl zeptat jak to poznám, že je mám špatné a jak se to projevuje? Já jsem si nechal vyměnit všechny siláče na zadní nápravě (zase obyč ne strongflexy), dal jsem novou hardy spojku, nové středové uložení, repas a vyvážení kardanu. Nepomohlo to... tak jsem koupil jiný diff - ukázalo se, že špatný poměr, ale byl bez vůle na unašečích, tak jsme můj převod přeskládali do nového obalu a na vstup dali nová ložiska. Celkově se diff tváří, že nemá vůle, ale když ho nasadíme a připojíme, tak kolem částečně otočím a přitom se nehne kardan. Mechanik mi řekl, že to je normální, že to tak má být. Mně se to nějak nezdá... myslíš, že ty polosoy můžou být špatné?
Odpovědět