Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
pojistné plnění e39
pojistné plnění e39
Zdravím, mám dotaz ohledně pojistného plnění. Jsem poškozený a likvidátor mi zdělil že nemám nárok na proplacení nového mpaket nárazníku a ze my proplatí částku 9200 bez dph, že neproplící originál díly ale druhovýrobu i kdyz já tam mám originál. Jak mám prosím postupovat a mám šanci na proplacení originálu. Děkuji za rady.
-
Re: pojistné plnění e39
Čau,pojišťovny jsou zmrdi a nic víc,podvodníci legalizovaní tímhle zlodějským zkurvystátem,.....máš nárok na uvedení do stavu před nehodou,trvej na originálu a opravě v autorizovaném značkovém servisu BMW,......já teda moc nebourám,naposled mi do dveří a př blatníku nacouval kripl před obchodem a nebýt klučiny co šel okolo,tak ten zmrd ujel,......no a se mnou taky takhle vyjebali ti pojišťovací zkurvenci a dopadlo to tak,že jsem po odborné "opravě" jejich smluvním servisem musel sám provést nástřik blatníku po sejmutí plastového nadkolí,protože se ti pojebanci prostě na to vysrali a navíc namísto plastových nýtů a šroubků,který nadkolí drží,.....byly všemožné šrouby včetně vrutů do dřeva!!!!! Fakt by člověka nikdy nenapadlo,co všechno je možné,....všimnul jsem si toho až po několika dnech,auto na oko vypadalo opravené normálně,...reklamovat jsem to už nešel,protože za takovou fušeřinu pracky urazit je fakt málo.
Hlavně ze sebou nenechej těma zkurvenci vyjebat,hodně zdaru přeji
Hlavně ze sebou nenechej těma zkurvenci vyjebat,hodně zdaru přeji
Technicky vzato nemáš právo na preplatenie fungl nového originál M paket nárazníku, pretože tvoje právo je akurát nechať si auto uviesť do pôvodného stavu pred nehodou a ten tvoj nárazník nebol nový, ale používaný.
Takže nájdi si nejaké inzeráty, kde sa predávajú použité originál M paket nárazníky a likvidátorovi argumentuj týmito inzerátmi a požaduj preplatenie ich plnej ceny + prípadné lakovanie.
Takže nájdi si nejaké inzeráty, kde sa predávajú použité originál M paket nárazníky a likvidátorovi argumentuj týmito inzerátmi a požaduj preplatenie ich plnej ceny + prípadné lakovanie.
Záleží jak moc to máš poškozené. Pojišťovny velmi rádi dělají ze všeho totální škodu , kdy proplatí jen cenový rozdíl mezi tržní cenou auta a zbytkovou cenou "vraku" .v6 píše:Zdravím, mám dotaz ohledně pojistného plnění. Jsem poškozený a likvidátor mi zdělil že nemám nárok na proplacení nového mpaket nárazníku a ze my proplatí částku 9200 bez dph, že neproplící originál díly ale druhovýrobu i kdyz já tam mám originál. Jak mám prosím postupovat a mám šanci na proplacení originálu. Děkuji za rady.
Jinak máš právo u plnění z povinného ručení na nové originální díly, z havarijního (u mě připojištění na srážku se zvěří ) ti můžou kalkulovat klidně použité. To je moje zkušenost z posledních cca 5 let.
Jen si musíš dát pozor, že oprava v autorizáku z origo dílů bude cenový masakr , takže bych si nechal udělat cenovou kalkulaci dopředu,abys pak nemusel doplácet ze svého.
Rejchy píše:Záleží jak moc to máš poškozené. Pojišťovny velmi rádi dělají ze všeho totální škodu , kdy proplatí jen cenový rozdíl mezi tržní cenou auta a zbytkovou cenou "vraku" .v6 píše:Zdravím, mám dotaz ohledně pojistného plnění. Jsem poškozený a likvidátor mi zdělil že nemám nárok na proplacení nového mpaket nárazníku a ze my proplatí částku 9200 bez dph, že neproplící originál díly ale druhovýrobu i kdyz já tam mám originál. Jak mám prosím postupovat a mám šanci na proplacení originálu. Děkuji za rady.
Jinak máš právo u plnění z povinného ručení na nové originální díly, z havarijního (u mě připojištění na srážku se zvěří ) ti můžou kalkulovat klidně použité. To je moje zkušenost z posledních cca 5 let.
Jen si musíš dát pozor, že oprava v autorizáku z origo dílů bude cenový masakr , takže bych si nechal udělat cenovou kalkulaci dopředu,abys pak nemusel doplácet ze svého.
jedná se o plnění z povinného, borec do mě nacouval na parkovišti, nevšiml si že sedím v autě a chtěl ujet ale to se mu nepovedlo
Nejrelevantnejsi prispevekPilifo píše:Technicky vzato nemáš právo na preplatenie fungl nového originál M paket nárazníku, pretože tvoje právo je akurát nechať si auto uviesť do pôvodného stavu pred nehodou a ten tvoj nárazník nebol nový, ale používaný.

Je to přesně obráceně - z HAVka pojišťovna (aspoň teda Allianz, kde 13let delam) plní v cenách nových dílů bez amortizace, kdežto u uškod hrazených z POVka je to s amortizací a často se uvažují repliky. Nicméně pokud bude moje auto originál v Mpaketu a evidentně v zachovalým a udržovaným stavu, dá se uhrát i ta oprava v autorizáku. A uplně nejlepší pak je, když za tebou stojí pojišťovna právní ochrany D.A.S.Rejchy píše: Jinak máš právo u plnění z povinného ručení na nové originální díly, z havarijního (u mě připojištění na srážku se zvěří ) ti můžou kalkulovat klidně použité..

-
- Člen Klubu
Taky bych řekl, HAV je mnohonásobně dražší produkt kde by měli pojišťovny dát záležet a ne to krátit jako u POV. Pravda nějaká ta spoluúčast tam bude hrát roli.
Přinejhorším v případě rozpočtem za 9200,- se dá sehnat origo použitý a nechat si láknout ne?
Jo tak nějak se to dělá, ale nepřijde mi to nefér, z novýho auta by to pro ně byl nesmysl. Prostě počítají s nějakou amortizací podle tabulek.Rejchy píše:Pojišťovny velmi rádi dělají ze všeho totální škodu , kdy proplatí jen cenový rozdíl mezi tržní cenou auta a zbytkovou cenou "vraku" .
Přinejhorším v případě rozpočtem za 9200,- se dá sehnat origo použitý a nechat si láknout ne?
Protimluv to není.
Měl jsem konkrétně Octavii RS a když jsem trefil srnu,tak to odnesl nárazník,kapota,xenon,chl.stěna a blatník na lak .Z mého připojištění jsem dostal rozpočtem cca 22 tis.Kč po odečtení 5 tis. spoluúčasti což by nepokrylo ani cenu nových originálních dílů.S díly z vrakáče jsem to za tu cenu opravil tak,tak.
Když mě to samé auto nabourali v koloně a na seznam dílů přibyl ještě páté dveře a zadní nárazník,byla to pro pojištovnu totálka , protože cena opravy převyšovala cenu auta ( v té době 150 tis.)
Takže nabourané auto nechali v dražbě ocenit na nějakých 70 tis a 80. mi vyplatili. S tím že když si to nechám v servisu opravit,doplatí rozdíl do ceny auta. Kdybych to dal do autor. servisu tak by se do těch 150 tis. nevešli, v neautor. by to bylo něco přes 100 tis. Takže pojišťovna na tom ušetřila.
Měl jsem konkrétně Octavii RS a když jsem trefil srnu,tak to odnesl nárazník,kapota,xenon,chl.stěna a blatník na lak .Z mého připojištění jsem dostal rozpočtem cca 22 tis.Kč po odečtení 5 tis. spoluúčasti což by nepokrylo ani cenu nových originálních dílů.S díly z vrakáče jsem to za tu cenu opravil tak,tak.
Když mě to samé auto nabourali v koloně a na seznam dílů přibyl ještě páté dveře a zadní nárazník,byla to pro pojištovnu totálka , protože cena opravy převyšovala cenu auta ( v té době 150 tis.)
Takže nabourané auto nechali v dražbě ocenit na nějakých 70 tis a 80. mi vyplatili. S tím že když si to nechám v servisu opravit,doplatí rozdíl do ceny auta. Kdybych to dal do autor. servisu tak by se do těch 150 tis. nevešli, v neautor. by to bylo něco přes 100 tis. Takže pojišťovna na tom ušetřila.
tak že když mám auto ve velmi dobrém stavu, troufnu si řict stav A+ tak si budu muset zbytek doplatit abych měl auto ve stejným stavu joko před nehodou kterou sem nazavinil
Nie nutne, ale určite ti likvidátor ten použitý M paket nárazník nepreplatí za pekný úsmev. Často treba na poisťovňu nejakým spôsobom zatlačiť a stáť si za tým, že chceš auto skutočne uviesť do pôvodného stavu, čo znamená použitý originál M paket nárazník, nie replika ani obyčajný nárazník.
Keď som bol ja na križovatke zosendvičovaný zozadu dodávkou, čo ma odhodilo na auto predo mnou, tak likvidátor pôvodne vyhásil totálku pre moju E61, pričom sa jednalo "len" o karosárske diely, ktoré sa poškodili - kapota, 1 predné svetlo, predný + zadný nárazník a 5. dvere. Motor, prevodovka a podvozok zostali úplne v poriadku a myslím si, že auto bolo v dosť dobrom technickom stave, preto som s totálkou nesúhlasil. Za mňa teda vybavovačky s poisťovňou riešila firma, ktorá sa tým zaoberá a vie, akým spôsobom poisťovňu donútiť k preplateniu opravy. Takže nakoniec som z toho vyšiel víťazne a poisťovňa do poslednej koruny opravu zaplatila. Ak by som však nestál za tým, že požadujem opravu, tak by som skončil s pár drobnými za totálku, za ktoré by som si mohol kúpiť akurát tak nejaký E61 vrak na bazoši.
Keď som bol ja na križovatke zosendvičovaný zozadu dodávkou, čo ma odhodilo na auto predo mnou, tak likvidátor pôvodne vyhásil totálku pre moju E61, pričom sa jednalo "len" o karosárske diely, ktoré sa poškodili - kapota, 1 predné svetlo, predný + zadný nárazník a 5. dvere. Motor, prevodovka a podvozok zostali úplne v poriadku a myslím si, že auto bolo v dosť dobrom technickom stave, preto som s totálkou nesúhlasil. Za mňa teda vybavovačky s poisťovňou riešila firma, ktorá sa tým zaoberá a vie, akým spôsobom poisťovňu donútiť k preplateniu opravy. Takže nakoniec som z toho vyšiel víťazne a poisťovňa do poslednej koruny opravu zaplatila. Ak by som však nestál za tým, že požadujem opravu, tak by som skončil s pár drobnými za totálku, za ktoré by som si mohol kúpiť akurát tak nejaký E61 vrak na bazoši.
Tak pokud máš to auto ve velmi dobrém stavu, tak má taky nějakou hodnotu ne? Pokud chceš vědět jakou to má tržní cenu , stáhni si aplikaci Carolina od Cebie , je tam 5 tržních odhadů ceny auta zdarma. Potom si opravu nech nacenit kde chceš a uvidíš jestli se do té ceny vejdeš nebo ne. Pojišťovna ti to musí proplatit do hodnoty vozidla a hádat se s nima musíš, krátit pojistné plnění je jejich práce.v6 píše:tak že když mám auto ve velmi dobrém stavu, troufnu si řict stav A+ tak si budu muset zbytek doplatit abych měl auto ve stejným stavu joko před nehodou kterou sem nazavinil
Myslím si, že tohle pojišťovny nedocení, jestli máš auto v 1A stavu nebo pojizdnou popelnici... Kouknou do tabulky na třeba 530d, 1997, 300tis km najeto - 50k a nazdar, to je má zkušenost.
Dobrý je si už trošku přitlačit na toho likvidátora a pak se hádat s pojišťovnou - je to dost blbý, ale bez toho to prostě nejde. Jak bylo zmíněno - jejich práce je ti zaplatit co nejméně, takže to určitě budou zkoušet
Dobrý je si už trošku přitlačit na toho likvidátora a pak se hádat s pojišťovnou - je to dost blbý, ale bez toho to prostě nejde. Jak bylo zmíněno - jejich práce je ti zaplatit co nejméně, takže to určitě budou zkoušet

-
- Člen Klubu
S likvidátorem se dalo celkem bavit z mojí zkušenosti a doplnit mu maximálně možné info u auta. On to fotí obchází dokola atd. žejo takže lepší/horší stav je vidět. Na druhou stranu report+foto odesílá na centrálu kde to od stolu celé rozhoduje někdo další, takže výsledek nedovede na místě určit.
Měl jsem jen škrábanec na blatníku, přelak by byl řekněme 3000tis. s prací komplet. Ale je hliníkový asi počítali s novým i se zástřikama tak došlo cca 10k,- to de..
Měl jsem jen škrábanec na blatníku, přelak by byl řekněme 3000tis. s prací komplet. Ale je hliníkový asi počítali s novým i se zástřikama tak došlo cca 10k,- to de..