Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Stmívání BC.

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Odpovědět
Zpráva
Autor
Zaza
Kontaktovat uživatele:

#1 Příspěvek od Zaza »

Ahoj,stává se mi,že někdy mi BC nesvítí jak má.Je mírně posvícené. Občas naběhne o chvíli pozadu .Ničemu to zatím nevadí , ale jak znám BMW jednoho dne se to projeví,Stalo se to již někomu_?.Jinak se jedná o E 39 540 iA.Zaza.
jurasis

#2 Příspěvek od jurasis »

Monitor nebo zobrazování na palubovce?
.
Proč většinou zvítězí hloupá myšlenka? Protože moudřejší přece vždycky ustoupí...
.
Zaza
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od Zaza »

Dělá to monitor.
jurasis

#4 Příspěvek od jurasis »

Hm, poslední dobou to taky pozoruju. Možná to je jen chladem, přeci jenom to je LCDčko...

Ještě mám další problém. Začla mi, velmi sporadicky, vypadávala navi (v létě), na podzim začaly vypadávat jednotky (se poztrácely naráz v menu, jako by se odpojily) a nešlo nic. Monitor se za chvíli sám nahodí. Mám podezření na TV jednotku. Vypozoroval jsem, že po zapnutí navi se to stane dřív...

Zatím jsem to neřešil, ale teď jsem se k Tobě přifařil, když jsi ten monitor nakousl, možná to má souvislost... :wink:
.
Proč většinou zvítězí hloupá myšlenka? Protože moudřejší přece vždycky ustoupí...
.
PavelP

#5 Příspěvek od PavelP »

Zdravím Tě Zazo,
monitor mě také občas vynechává.Zvlášť teď v zimě. Naskočí až po chvilce až se auto ohřeje.Jinak intenzita osvětlení monitoru je také závislá na rozsvícení a zhasnutí osvětlení vozidla, v případě .že tuto funkci máš zaplou v nastavení monitoru.

for jurasis - TV jednotka s tím nemá společného vůbec nic.Protože jí mám po smrti a odpojenou.

Tato závada nebo toto zpoždění je asi v zimě normální.

Varování : V zimě nepoužívat funkci CODE .To jste potom chvíly v pr---li 8)
Michelin
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od Michelin »

V zime je to celkem normalni, ten monitor ma i pomale prekreslovani. Je to tak uz z principu funkce LCD.
airbone

#7 Příspěvek od airbone »

aj mne monitor v zime zobrazuje dost slabo - hlavne ked nasadnem do studeneho auta. Po case ked sa nahreje vnutri je to uz ok. Je to asi zimou a nic sa s tym neda robit...
jurasis

#8 Příspěvek od jurasis »

PavelP píše:Zdravím Tě Zazo,
monitor mě také občas vynechává.Zvlášť teď v zimě. Naskočí až po chvilce až se auto ohřeje.Jinak intenzita osvětlení monitoru je také závislá na rozsvícení a zhasnutí osvětlení vozidla, v případě .že tuto funkci máš zaplou v nastavení monitoru.

for jurasis - TV jednotka s tím nemá společného vůbec nic.Protože jí mám po smrti a odpojenou.

Tato závada nebo toto zpoždění je asi v zimě normální.

Varování : V zimě nepoužívat funkci CODE .To jste potom chvíly v pr---li 8)

Zdravím Pavle...
Mě se na monitoru při rozsvícení světel změní jen barva podkladu (trošku míň kontrastní), intenzita podsvícení LCD zůstane stejná. V zimě je to normální.
Ten další problém je jiný, s tím jsem se sem jen přifařil. To mi dělá i v teple. Po několika (různě) kilometrech jízdy mi z menu vypadnou (ztmaví se) všechny jednotky, zmizí čas a datum (jen tečky, jako když odpojíš baterku), na monitoru nejde vůbec nic. Ani pohnout. Po několika min (2-10) se to samo zrestartuje a jede dál. Zajímavé je, že pokud mě navi naviguje, normálně dává povely. Zajímavé proto, protože mám MKII a ta je připojená přes TV modul (aspoň jsem to pochopil podle schématu). Předpokládám, že by mi to bez něj nejelo. MKI je mimo TV modul přímo.

Mimochodem, týden stará baterka(100Ah) a CODEuju jak zběsilej (se zapnutýma sicnama :roll: :D )... 8) Ono to chvilku trvá, i když monitor funguje normálně...

PS Pokud by byl někdo, kdo ví, kde se nachází relé fce CODE, či lépe jak její okruh přesně funguje, budu velmi vděčen za radu do SZ či mail (či někde třeba osobně). Chci si to trošku přebastlit, v těchto věcech nemám rád origo... :lol: 8) Díky
.
.
PavelP

#9 Příspěvek od PavelP »

Ahoj Jurasis,
bod 1 - při rozsvícení světel poklesne intenzita podsvícení LCD to je OK,
bod 2 - bohužel nevím , sám mám upgrade MK 3 pro Navi ale ze zkušenosti vím,že se mě také ,když jsem zkoumal TV modul nejprve normálně rozsvítil ale po chvilce zhasl nebo jak píšeš ztmavil a TV modul se mě nikdy nepodařilo rozchodit.Mám analog tak na to kašlu.Odpojil jsem ho natrvalo.
PP
jurasis

#10 Příspěvek od jurasis »

Add 1. Mě právě intenzita podsvícení nepoklesne, mě se jen změní barva pozadí...

Add 2. To musím ještě dořešit. Nevím přesně, jak ten monitor ty jednotky zobrazuje. Může být chyba v něm... Ještě pořeším...
.
.
PavelP

#11 Příspěvek od PavelP »

Barva ??
Tak já mám třeba barvu pozadí nastavitelnou v menu.
Modrá - hnědá - a písková. Ale během jízdy nebo rozsvěcování se nemění.
Máš tam asi nějakej problém. :?
PP
jurasis

#12 Příspěvek od jurasis »

Ty tři barvy si samo nastavit taky můžu, ta barva se změní jen snížením kontrastu (trochu zesvětlá). Jde vidět, že se nemění podsvícení TN panelu ale odstín barev... :P

Asi jen blbě vysvětleno, sorry... :wink:
.
.
Zaza
Kontaktovat uživatele:

#13 Příspěvek od Zaza »

Tak jak to tady pročítám,to stmavení může dělat chlad.Je pravda,že po delší jízdě a více startech to svítí normálně.Uvidíme tedy časem.Vrátím se ted ,ale k navigaci.Tak mě navigace vlastně nikdy dobře nejela a ty problémy s rozsypáním LCD jsem měl taky a pravděpodobně to dělá bud samostatná MK jednotka a nebo videojednotka .Jednou jsem jel podle ní a asi po hodině cesty se to kouslo o monitor se celý rozkmital a nešel nijak resetnout.Po zastavení po chvíli naskočil a tak jsem si raděj koupil samostatnou navigaci a problém jsem již neřešil.Něco se mi doslechlo,že někdy je problém v software nahraným ve starým aute a zpusobu nahrání novějšího CD ,které potom nekomunikuje.Servis má možnost přehrát nový software ,ale tuto možnost jsem nechtěl podstoupit z obavy nejasného výsledku.Zaza.
jurasis

#14 Příspěvek od jurasis »

Zaza píše:Tak jak to tady pročítám,to stmavení může dělat chlad.Je pravda,že po delší jízdě a více startech to svítí normálně.Uvidíme tedy časem.Vrátím se ted ,ale k navigaci.Tak mě navigace vlastně nikdy dobře nejela a ty problémy s rozsypáním LCD jsem měl taky a pravděpodobně to dělá bud samostatná MK jednotka a nebo videojednotka .Jednou jsem jel podle ní a asi po hodině cesty se to kouslo o monitor se celý rozkmital a nešel nijak resetnout.Po zastavení po chvíli naskočil a tak jsem si raděj koupil samostatnou navigaci a problém jsem již neřešil.Něco se mi doslechlo,že někdy je problém v software nahraným ve starým aute a zpusobu nahrání novějšího CD ,které potom nekomunikuje.Servis má možnost přehrát nový software ,ale tuto možnost jsem nechtěl podstoupit z obavy nejasného výsledku.Zaza.

To, že se to kouslo, právě taky řeším, Nemá to souvislost s mapou nebo softem navigace. Upgrade softu není problém, tak deset minut (a bez servisu, jde jen o výměnu CD v mechanice...). Akorát nepozoruji žádné zlepšení... :P
.
.
Zaza
Kontaktovat uživatele:

#15 Příspěvek od Zaza »

NO mě když se to kouslo,tak ani nešlo vydělat CD .Až po delší době se mi to podařilo a tak jsem už do toho nesahal.Zajímavé ale je ,že když zapnu televizi ,tak ta mi jede perfektně .Snad někdy trošku jakoby poprskává zvuk.Asi jako když je rozladěn zvukový kanál. Také dnes jsem vyjel při -17 st.C a monitor byl úplně vpořádku.Tak počkákm co se z toho vymrví.Zdarec.Zaza.
KEAN

Re: Stmívání BC.

#16 Příspěvek od KEAN »

Ahoj, skočím do tohoto starého téma...
Řeším podsvícení displaye 16:9 v e53 (e39). V nastavení je možnost zeslabit nebo zesílit podsvícení.
Pokaždé se ale samo vrátí na prostřední hodnotu, když znovu přijdu k autu. Mě vyhovuje když svítí víc, ale proč mé nestavení nezůstane v paměti?

Díky
Odpovědět