Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
Bmw e46 316i 85kw nestartuje
Bmw e46 316i 85kw nestartuje
Zdravím, mám takový záhadný problém z ničeho nic mi auto chcíplo, jako kdyby došel benzín a od té doby nestartuje, normálně točí ale nechce chytnout diagnostika nic nepíše, zkoušel jsem více diagnostik a nic, žádná závada a jelikož už jsem zkusil vše, čerpadlo funguje, palivák novej, vstřikovače i s lištou nový, svíčky + cívky nový, všechny čidla jsem zkoušel vyměnit, lambda sondy obě, váhu vzduchu, projel jsem všechny pojistky, relátka, zkoušel jsem rozvody nastavit a vše sedí, immobilizér se načte, takže krom výměny řídící jednotky, která mi ale nepřijde že by jen tak odešla a hlavně jí diagnostika v pohodě načte, už si opravdu nevím rady, tak prosím nemáte tu ještě někdo nějaké zkušenosti ? Čím by to mohlo být popřípadě jestli třeba jednotka prostě může nějak odejit a diagnostika ji normálně načte i když je vadná? Jedná se o 316i 1.8 85kw 2002 Děkuju za odpověď.
Re: Bmw e46 316i 85kw nestartuje
Zmeraj tlak v liste, ak je aspon 3bar, a veci okolo ok, musi to startovat. A urcite su v DME zapisane chyby. Daj to na orig ISTA-D.
Tlak jsem neměřil, ale když jde benzín ze vstřiků mělo by to byt oka ne? Minimalne by to melo chytnout a chcipnout hned a ne ze to bude točit bez jakykoliv reakce.PetoK píše:Zmeraj tlak v liste, ak je aspon 3bar, a veci okolo ok, musi to startovat. A urcite su v DME zapisane chyby. Daj to na orig ISTA-D.
-
fabledwarrior
- Člen Klubu
Měl jsi vstřik venku a viděl jsi, že stříká? Zkus ještě pro jistotu změřit ten tlak na railu (za to nic nedáš a měřák stojí asi 2 stovky)
Zkus si takhle vyndat ještě svíčku s cívkou a podívej se, jestli ti hází jiskru svíčka (bacha - ránu od toho dostat nechceš a asi bych nechal svíčku v motoru a připojil na cívku nějakou jinou)
Zkus si takhle vyndat ještě svíčku s cívkou a podívej se, jestli ti hází jiskru svíčka (bacha - ránu od toho dostat nechceš a asi bych nechal svíčku v motoru a připojil na cívku nějakou jinou)
Udelej poradnou diagnostiku.
To ze nactes chyby, nic neznamena
Jojo vstřiky jsem měl venku a benzín znich jde a přijde mi i že normalní tlak. Zkusim ještě změřit tlak na ty liště znovu, už jsem to zkoušel přez tlakoměr na pneumatiky ukazoval něco přez dva bary, ale myslím, že pokud jde benzin ze vstřiků mělo by to mít aspoň snahu..fabledwarrior píše:Měl jsi vstřik venku a viděl jsi, že stříká? Zkus ještě pro jistotu změřit ten tlak na railu (za to nic nedáš a měřák stojí asi 2 stovky)
Naposledy upravil(a) Kecem950 dne pát 17.02.2023 10:45, celkem upraveno 1 x.
Co je u tebe pořádná diagnostika?? samozřejmě, že jsem jen nenačetl chyby a nečuměl na to jak vyvoraná myš, že to nic nepíše… možna nemam origo diagnostiku, ale snad jedna ze 4 diagnostik co tu mam, ne čínskych s*aček, by měla něco ukázat.. ale nic vše se chová normallně..inspi1981 píše:Udelej poradnou diagnostiku.
-
fabledwarrior
- Člen Klubu
Vyzkoušej i tu svíčku, abys věděl, jestli je problém s přísunem paliva nebo s nějakým snímačem či EWS, které ti vypnou zapalování.Kecem950 píše:Jojo vstřiky jsem měl venku a benzín znich jde a přijde mi i že normalní tlak. Zkusim ještě změřit tlak na ty liště znovu, už jsem to zkoušel přez tlakoměr na pneumatiky ukazoval něco přez dva bary, ale myslím, že pokud jde benzin ze vstřiků mělo by to mít aspoň snahu..fabledwarrior píše:Měl jsi vstřik venku a viděl jsi, že stříká? Zkus ještě pro jistotu změřit ten tlak na railu (za to nic nedáš a měřák stojí asi 2 stovky)
Jinak motor M43 má regulátor na 3 bary, takže 2 bary mi přijde málo... už v tuhle chvíli můžeš vědět, že tady je první problém... sice si tak nějak logicky můžeš říct, že na 2 bary by to mělo aspoň nastartovat, ale taky nemusí...
Tak svíčky hází krásně všechny 4 a na tý vstřikovací liště je tlak pod 2 bary, zkusim jít po tom palivu, je možný že sice ze vstřiků benzín pujde ale nebude ho dostatek k tomu aby to prostě začalo něco dělat, dneska jsem tam zkusil střiknout start sprej a sice to nechytlo ale mělo to už aspoň lehkou snahu, tak zítra zkusim rozebrat čerpadlo vyčistit jestli to nepomůže a dám novej palivak a uvidime.fabledwarrior píše:Vyzkoušej i tu svíčku, abys věděl, jestli je problém s přísunem paliva nebo s nějakým snímačem či EWS, které ti vypnou zapalování.Kecem950 píše:Jojo vstřiky jsem měl venku a benzín znich jde a přijde mi i že normalní tlak. Zkusim ještě změřit tlak na ty liště znovu, už jsem to zkoušel přez tlakoměr na pneumatiky ukazoval něco přez dva bary, ale myslím, že pokud jde benzin ze vstřiků mělo by to mít aspoň snahu..fabledwarrior píše:Měl jsi vstřik venku a viděl jsi, že stříká? Zkus ještě pro jistotu změřit ten tlak na railu (za to nic nedáš a měřák stojí asi 2 stovky)
Jinak motor M43 má regulátor na 3 bary, takže 2 bary mi přijde málo... už v tuhle chvíli můžeš vědět, že tady je první problém... sice si tak nějak logicky můžeš říct, že na 2 bary by to mělo aspoň nastartovat, ale taky nemusí...
Tak je asi opravdu možné, že je to v malém tlaku paliva, jelikož i čerpadlo v nádrži dává ani né dva bary a všude se píše že provozní tlak čerpadla je 4 bary, tak je tu teda ta možnost že tam jde benzínu málo a tím se motor neroztočí, zkusím ho tedy objednat a uvidíme, snad to bude ono..
Tak čerpadlo bohužel beze změny…. Už fakt nevim..
Kecem950 píše:Tak je asi opravdu možné, že je to v malém tlaku paliva, jelikož i čerpadlo v nádrži dává ani né dva bary a všude se píše že provozní tlak čerpadla je 4 bary, tak je tu teda ta možnost že tam jde benzínu málo a tím se motor neroztočí, zkusím ho tedy objednat a uvidíme, snad to bude ono..
Tak bohužel výměna čerpadla nepomohla i když už tlak v liště je necelý 4 bary, auto se chová stejně..
Nejde mi do hlavy když svíčky všechny hazí, cívky jsou vvpohodě a benzín tam jde a rozvody sedí, že to nenastartuje…
Nacase ist na origo diag, k niekomu, co aj vie co robi... 

Rada k nezaplacenéí, pokud neumím poradit tak radši nic nepíšu.. Řešil jsem to i s klukama co dělají jen BMW a maj origo diag, vše se chová jak má...PetoK píše:Nacase ist na origo diag, k niekomu, co aj vie co robi...
Naposledy upravil(a) Kecem950 dne stř 22.02.2023 21:22, celkem upraveno 1 x.
Podle označení by to měl být motor N42? Napiš aspoň odkuď jsi.
Jojo je to motor N42 a jsem z Plzně.Foldas píše:Podle označení by to měl být motor N42? Napiš aspoň odkuď jsi.
-
Fx
- Člen Klubu
- Kontaktovat uživatele:
A komprese je? Valvetronic funguje?