Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

CIC - nastavení intenzity ventilace?

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Odpovědět
Zpráva
Autor
Stickler

CIC - nastavení intenzity ventilace?

#1 Příspěvek od Stickler »

Kluci, měl bych dotaz. Na své 2008 E92 mám retrofit z CCC na CIC i LCI panel klimy. Vytáčí mě ale příliš vysoká intenzita "fučení" ventilace na AUTO mód - i po X hodinách jízdy stále na 4.-5. rychlosti, tedy auto otravně a zbytečně fučí a neustále musím manuálně rychlost snižovat na 2., max. 3. stupeň.
Na CCC byla možnost nastavení intenzity, na CIC je už jen timer. Existuje tedy nějaký způsob defaultního nastavení intenzity ventilace?
Díky
Matrix Člen Klubu
Člen Klubu

Re: CIC - nastavení intenzity ventilace?

#2 Příspěvek od Matrix Člen Klubu »

Ahoj. Mám taká retrofit CIC na r.v.2007. A musím říct že větrák skoro neslyším a rozhodně mi nefučí na maximum. Spíše se podívej na ventilátor. Mě začal pískat tak jsem ho vyndal a promazal a od té doby je krásně tichý. Jestli nebude problém zde. To je totiž největší problém u těchto aut.
Obrázek
Stickler

#3 Příspěvek od Stickler »

Ahoj,
díky za reakci, ale můj problém to nebude. Nejde mi jen o samotnou pocitovou hlučnost, nebo intenzitu, ale rychlost indikuje i displej, který ukazuje z tuším 7 stupňů i po dlouhé jízdě 4.-5. A to je už jen prouděním vzduchu hodně, mě vyhovuje 2., max. 3., pokud nepotřebuji auto rychle vyhřát, nebo vychladit.
Matrix Člen Klubu
Člen Klubu

#4 Příspěvek od Matrix Člen Klubu »

Moje auto také takto fouká - podle těch čárek se pohybuje spíže 3/4 pásmu.
Můsím ale říct že systém v e92 funguje naprosto odlišně od e46. Připadá mi že více hřeje hlavně odspodu. U e46 to jednoduše nastavím a funguje jak potřebuji. Ale u e92 nejsem schopen to nastavit stejně jako u e46.
Obrázek
Stickler

#5 Příspěvek od Stickler »

No právě a s CCC se to dalo nastavit aspoň na "mírné" a díky tomu to standardně foukalo tak do 3. čárky, zatímco teď bez možnosti nastavení (pokud tedy není - nebo aspoň kódováním?) mi fukar přijde jako s nastavením "intenzivní".. :roll:
Pajk85 Člen Klubu
Člen Klubu

#6 Příspěvek od Pajk85 Člen Klubu »

Nemáš vadný fog senzor (senzor mlžení)?
Stickler

#7 Příspěvek od Stickler »

Ten je ve zpětném zrcátku, že?
Na diagnostice nic není, to by se ale při misfire asi ani neobjevilo.
Otázkou je, jestli se to dá nějak zjistit, ale jako tip dobrý, díky.
Pajk85 Člen Klubu
Člen Klubu

#8 Příspěvek od Pajk85 Člen Klubu »

Ano v zrcátku. BMW diagnostika Ti to určo napíše. K tomu foukání na AUTO. Popravdě si nevybavuju auto, vyjma 7my, kde by mě to foukání na tento režim nes*alo.
Na kódování Ti mrknu, jestli se tam nedá v tomto směru něco nastavit jinak, ale pochybuju. U LCI jednotky se kódují/vycucnou data z auta a rest button. Nic jinýho to nechce, tak je to i továrně.
Stickler

#9 Příspěvek od Stickler »

Diagnostika nic takového napíše, takže problém (či standardní chování?) bude tedy jinde.
Na to kódování prosím mrkni, kdyby to šlo, nechám to při nejbližší příležitosti změnit, jinak budu muset zůstat u manuálního nastavení fukaru :roll:
Pajk85 Člen Klubu
Člen Klubu

#10 Příspěvek od Pajk85 Člen Klubu »

Prošel jsem data v IHKA a nic takovýho ke kódování jsem nenašel. Ani u CCC. Natoč mi video s komentem, co je/bylo jinak… porovnám to se svým CCC.
Stickler

#11 Příspěvek od Stickler »

Díky za ověření, škoda..
Nevím co na video točit :D Zkrátka jak jsem psal, CCC mělo v menu nastavení intenzity ventilace (já měl vždy "Mírný") a tak na AUTO klimatizace /topení foukala standardně na začátku jízdy trošku více, po vyhřátí/vychlazení na rychlost 2-3. S CIC nastavení v menu už není a jak jsem psal, i po delší jízdě to fouká stále minimálně na 4. rychlosti, někdy až 5. ze 7.
Bohužel k tomu nemám co více točit, jen mě překvapuje, že neexistuje možnost nastavení :roll:
inspi1981

#12 Příspěvek od inspi1981 »

SI B 64 07 10
Heating and Air Conditioning July 2010
Technical Service

SUBJECT
Intensity of the IHKA Auto Mode Program

MODEL
E82, E88 (1 Series)

E9x (3 Series)

Vehicles produced from 8/10/09

SITUATION
The intensity of the air flow from the integrated automatic heating and air conditioning control panel (IHKA) is too strong or too weak in "Auto" mode.

CAUSE
The customer is not familiar with the new IHKA control panel. There is no fault with the IHKA system.

A new IHKA control panel was introduced on vehicles from the 2010 model year that included a new setting; this gives control over the air intensity in "Auto" mode. At the same time, the display operation was changed to display either "fan speed" in "Manual" mode, or "intensity" in "Auto" mode.

Customers are not aware that they should use the fan speed buttons when in "Auto" mode to set the air flow to their liking.

CORRECTION
Instruct the customer about the intensity of the Auto program function styles in the control panel of the IHKA system. Point out the section in the Owner's Manual that deals with this feature.

INFORMATION
See the attachment for the Owner's Manual and additional setting information.
Stickler

#13 Příspěvek od Stickler »

Díky za reakci.
Úplně jsem nepochopil to jejich vysvětlení. Chápu to správně, že si můžu nastavit intenzitu proudění vzduchu v režimu AUTO snížením, nebo zvýšením intenzity na panelu klimatizace? Pokud je to tak myšleno, nerozumím rozdílu proti preLCI, protože kdykoli tu intenzitu snížím na vlastní úroveň, AUTO vypne, nepřenastaví se jeho intenzita. Nevím tak, jestli to chápu špatně, nebo..?
Fx Člen Klubu
Člen Klubu
Kontaktovat uživatele:

#14 Příspěvek od Fx Člen Klubu »

Ja to chapu tak, ze v automatickem rezimu se rychlost ventilatoru voli manualne a intenzita topeni je automaticka.
Odpovědět