Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

E46 - Poloosy (druhovýroba)

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Odpovědět
Zpráva
Autor
fabledwarrior Člen Klubu
Člen Klubu

E46 - Poloosy (druhovýroba)

#1 Příspěvek od fabledwarrior Člen Klubu »

Ahoj, nekupoval jste někdo v poslední době nové poloosy z druhovýroby? Chtěl bych si je koupit, tak nějak jsem si vyhlédl poloosy od SKF, ale dočetl jsem se, že jsou nějaké nekvalitní - už od nova drobná vůle v kloubech. Takže teď přemýšlím, co vzít? Samozřejmě originál by byl nejlepší, ale 15k za kus fakt dávat nehodlám. Díky
Totic Člen Klubu
Člen Klubu

Re: E46 - Poloosy (druhovýroba)

#2 Příspěvek od Totic Člen Klubu »

fabledwarrior Člen Klubu
Člen Klubu

#3 Příspěvek od fabledwarrior Člen Klubu »

No to mě pos*r... OK, takže poloosy škrtám ze seznamu dílů a jdu hledat firmu na repas :D
PetoK

#4 Příspěvek od PetoK »

Radsej si pozhanaj dake starsie...
MattyX Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od MattyX Moderátor »

Na repas zapomeň rovnou, někým, kdo tvrdí že to udělá ...

Jediné co má trochu smysl je GKN group, která dodává i do prvovýroby, samozřejmě v úplně jiné kvalitě...ale nikdy v náhradě nekoupíš takovou poloosu, co je v originále :) Jedině zkusit štěstí, a hledat starý bez vůle ... ale to budeš jezdit jak debil po prodejcích ND a zkoušet :D
E30 328i Coupe M20 M-technic II
E46 M3 SMG - žlučník
E91 335i N54B30 - pracant :)
E70 3.0d - mamacar

Motorsport Matoušek - BMW ///M Service & Performance
fabledwarrior Člen Klubu
Člen Klubu

#6 Příspěvek od fabledwarrior Člen Klubu »

No tyhle poloosy od GKN group jsem našel akorát na Turner motorsport a bohužel jen od 323i vejš, na mojí chudinku 320Ci tam nic nemají. Takže jsem v pr... :D

S tou zadní nápravou to začíná být tragické... sehnat slušný diferák je taky skoro nemožné, nový stojí 53 tisíc (ikdyž před půl rokem stál 38 :shock: ) a ještě k tomu katastrofální druhoška s poloosama... já si snad na to mlácení zezadu budu muset zvyknout.

To jako skoro nikoho na světě nenapadne vyrábět pořádné poloosy za slušné ceny? To mi přijde jako slušná díra na trhu...
MattyX Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od MattyX Moderátor »

To řešíme furt ... ale horší je že aktuálně nekoupíš v originále poloosy na e36 ... ale tento měsíc nám nedošly už ani na e90 335... vyprodáno aktuálně :)
Takže pokud jsou , a chceš jistotu , vážně běž cestou OEM, nebudeš litovat :)
E46 M3 SMG - žlučník
E70 3.0d - mamacar

fabledwarrior Člen Klubu
Člen Klubu

#8 Příspěvek od fabledwarrior Člen Klubu »

No jo... jenže já jaksi ani nemám jistotu, že mám poloosy v háji... prostě furt řeším bouchnutí od zadu občas při zařazení 1 nebo zpátečky a občas to tam divně bouchne při řazení a puštění spojky z 1 na 2, ale i na jiné stupně avšak ne vždycky. Náprava byla dělaná když jsem to koupil asi komplet (z běžných silentbloků), poté se tam poskládal diferák, kterému se dali nová ložiska a na stole se tvářil, že nemá vůle prostě. Kardanu jsem nechal opravit všechny kříže, 2x nová hardy a 2x nové středové ložisko, vyvážení, koupil jsem tam celý set spojky a setrvačníku... spousta pazvuků a vibrací zmizela, ale to bouchnutí se furt projevuje.

Takže v tomhle když jsem viděl poloosy od SKF jednu za 3500 a druhou za 2500, tak jsem si říkal, že to bych klidně i jen tak na blind vzal, protože to není žádná velká částka - samozřejmě to jsem ještě nevěděl jaká je to sra*ka. No a dávat takhle na blind za poloosy 30 tisíc... to už mi přijde jako celkem moc.
MattyX Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od MattyX Moderátor »

To jestli jsou poloosy v hajzlu pozná průměrný mechanik. Stačí ji odpojit od diferáku a na volno si zkusit zahybat s kloubem a celou poloosou ,aby jsi našel ve kterém kloubu je vůle. Průměrný mechanik ti řekne, že to je ještě dobrý a nemáš to řešit, že ty 2mm má každý auto ... ten lepší ti řekne, že u báwa tam nesmí být žádná vůle, protože pak to dělá tyhl píčačoviny. Teď jsme to dělali na 335, tam v tom mlatilo jak zvoník matky boží a po výměně je auto jak nový! :)
E46 M3 SMG - žlučník
E70 3.0d - mamacar

fabledwarrior Člen Klubu
Člen Klubu

#10 Příspěvek od fabledwarrior Člen Klubu »

Tak já mu to schválně teďka při servise řeknu, ať to zkontroluje. Myslím si, že mám teď dobrého mechanika, tak uvidím, co mi řekne. Jinak díky za tip :D
Odpovědět