Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
E60 - N52B30 únik oleje mezi motorem a převodovkou
E60 - N52B30 únik oleje mezi motorem a převodovkou
Začal mi unikat motorový olej mezi motorem a převodovkou na e60 (N52B30) - r.v.2005. Nemáte prosím někdo zkušenost zda je to spíše těsnění pod vanou nebo gufero na klikovce ? Teče to docela dost cca 1l na 1200 km.Plastové kryty i nápravnice je zaolejovaná. Těsnění na vaně mám v plánu dělat na podzim a také je vepředu suché. Jen by mě zajímalo jestli někdo z vás třeba neřešil a jakou má zkušenost s podobnou závadou.
Re: E60 - N52B30 únik oleje mezi motorem a převodovkou
Jakou má barvu ten olej co teče.
Trochu tmavší než nový (žlutý), ale vzhledem k tomu, že mi elektronická měrka ukázala dolijte minimálně litr, tak si myslím že je to z motoru.
Navíc je zaolejovaná celá nápravnice zejména na pravé straně. Ještě to zkusím prohlídnout jestli to neteče od víka ventilů. Ale vypadá to, že to teče někde dole. Za mě buď těsnění pod vanou, nebo gufero na klice (na straně převodovky).
Navíc je zaolejovaná celá nápravnice zejména na pravé straně. Ještě to zkusím prohlídnout jestli to neteče od víka ventilů. Ale vypadá to, že to teče někde dole. Za mě buď těsnění pod vanou, nebo gufero na klice (na straně převodovky).
Pokud je ten olej žlutý tak to bude z automatu pokud to teda máš automat.Pokud to je automat tak zkontroluj vanu automatu jestli neteče vana pokud né tak se podívej na zásuvku automatu ale ta si myslím že nepotece to by bylo slité zadek auta.. Podle mého názoru teče z čerpadla automatu z hydromenice.
Ahoj, je to manuální převodovka.Lukas40 píše:Pokud je ten olej žlutý tak to bude z automatu pokud to teda máš automat.Pokud to je automat tak zkontroluj vanu automatu jestli neteče vana pokud né tak se podívej na zásuvku automatu ale ta si myslím že nepotece to by bylo slité zadek auta.. Podle mého názoru teče z čerpadla automatu z hydromenice.