Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
Klimatizace, prosím o názor
Klimatizace, prosím o názor
Dobrý den, prosím o váš názor. Mám BMW r.v. 2016, kupoval jsem teď na jaře. Nejsem úplně spokojený s klimatizací, resp s jejím výkonem. Co je však zvláštní, že tento pocit nemám vždy - pro ilustraci - pokud jedu na kratší vzdálenost - třeba 15-20 km- tak klimatizace chladí opravdu krásně - vzduch vycházející z ventilace je opravdu ledový a dostatečně to “fouká” - mám nastaveno na 18 stupňů a úroveň ventilace 1 nebo 2 “čárky” (úrovní výkonu ventilace asi 7 nebo
.Nicméně při delší jízdě třeba na dálnici mám pocit, že byť klimatizace je nastavena stejně od nastartování, tak chladí ze začátku výborně, že je mi až zima, ale po určité době mi začne být teplo a zjistím, že klima skoro vůbec nefouká, i když dám úroveň ventilace skoro naplno - ventilace jen hučí, ale fouká to jen velmi málo, ale ten vzduch je ledový, to je pravda. Co si o tom myslíte? Jen upozorňuji, že nemám klimatizací přepnutou do režimu “auto”, kdy automatika si to řídí sama, dle předem nastavené teploty - tohle já nepoužívám, tudíž nechápu to snížení výkonu. Děkuji

Re: Klimatizace, prosím o názor
Jako první bych začal s kontrolou množství chladiva v klimatizaci a celkovou těsností systému, tím určitě nic nezkazíš