To byla ta předface za 3 nebo 4 kila? Jako dobrý, ale stejně, nedovedu si představit, že přijdu domu a řeknu mámě, že jsem pustil 4/10 milionu za hajtru, která má 20 roků a zítra jí umře optika a možná i něco horšího.
Kdyz neco umre tak to vymenis ne? Ja jsem pomerne silne presvedceny ze udrzovat pri zivote e65 pokud to nebyla ta od xalera je financne pomerne velmi priznive treba oproti efku. A myslim si ze i proti novejsim autum ve srovnatelne kategorii. Ja kdyz si vezmu sporak tak do nej padaji akorat vylozene spotrebni veci i kdyz mne ted kurewsky nasralo to auto, bud se stal nejaky error protoze kdyz jsem dotankoval tak si vzala 18l a to teda neeee. Ale nejspis to bylo tim ze jsem ji parkrat pujcil a vseci se svezli -))) Coz na tech zimakach nedelaji dobre -)
matiz píše:Kdyz neco umre tak to vymenis ne? Ja jsem pomerne silne presvedceny ze udrzovat pri zivote e65 pokud to nebyla ta od xalera je financne pomerne velmi priznive treba oproti efku.
a jde o rozdíl při držení při životě nebo i pro běžný servis? Když jsou dvě chcanky ve smrti vedle sebe E65 a F01 tak chápu, že E65 bude levnější na servis.
Ale pokud má člověk servisovanou E65 a o dekádu mladší servisovanou F01 tak se mi nějak nechce věřit, že by to bylo o tolik horší (protože E65 bude furt něco chtít).... V čem je ta F01 o tolik horší? 730d/740i -> jakou extra péči nebo díly to potřebuje?
To by me taky zajimalo. A obzvlast prakticky zkusenosti. To uz dlouho zjistuju. Protoze do budoucna chci Fko nebo Gcko koupit. Bohuzel se mi ty auta dost libi...
A co mi treba rikal prevodovkar, tak ty skrine jsou mnohem hure repasovatelny s cca o 50% vyssi cenovkou. N57 motory potrebuji delat ve dvou kilech rozvody, podvozkovy dily casteji odchazi (u G11 jsem dokonce videl ve 40tkm ko ramena...), atd.
Jarax: n57 potřebuje každých 150tkm - nové sání, nové vstřikovací čerpadlo, než pustí špony pak oprava 250k, musí se dělat šálky na klice jako u S85, každých 150tkm, jinak se to zadře na klice, každých 150tkm nové sání, které je plné karbonu a zatuhávají klapky, nedej bože když ten motor umře, což většine umře, tak nejde sehnat pod kilo
+ ty rozvody
takže vstupní servis toho motoru s najezdem kolem 200tkm je kolem 250k
Je to tak, N57 je proste pica motor, nepovedeny, nebo jinak, ten motor je paradni dokud jede. Ale maloktery najede to co stara M57N2. Je nutne delat spodni loziska dokud se to toci, je nutne menit vysokotlake cerpadlo, o rozvodech ani nemluvim, ty jsou jasne a do dvou kil durazne doporucuju, umrelo mne auto zakaznika, primo mne kdyz jsem ho chtel rano nastartovat, prvnich 213k km, rozvody na sracku, sem tam vstrik, sani se karbonuje a vydira, sem tam to od toho sani nebo dpf blafne, vetsinou od toho sani a cus konec amen tma. Podvozek v kilu ve smrti, jako ze jeste se s nim jezdit da, ale uz to neni co to byvavalo, sem tam odejde mech, shanel jsem tlumic na f01 co mela 96k km, elektronika relativne drzi. A pak tu mame dalsi male neduhy, je v tom vetsi kraval nez v te stare e65, je v tom mene mista, jak je na tom interier taky kazdy vi, Serou se samo ze VTG, prevodovka kupodivu moc ne a jsou paradni. Serou se budiky s displejem, boli to moooc, je to proste jebka co stoji dost penez. Ja vim, e65 je stary skaredy kram, ale mam pocit ze to auto je vyrobene jinak. Ale kdo do toho je ochotny sypat love tak to neni uplne spatne auto, jen je proste drahsi na provoz. Benziny taky nic moc, petlilitr je naprosto proflakly a koupi to jedine neznaly omylem, N55 taky nic moc, vstriky, vysokotlak nevydrzi vecnost, a s tim spodkem je to to same, videl jsem jich zadrenych dost. A nejsou. Jenze nejsou motory ani na ty nafty.
Kdyby to nebylo takove jake to je, davno bych mel nejakou liftovou F01. Ale nemam a nechci. S geckem si nedelam moc iluze. A reknu to na plnou hubu. Kdybych chtel auto v cene co se prodavaji geckove sedmy tak se vubec neobtezuju abych nejakou hledal, chcipla hvezda je vetsi, hezci a lepsi kus auta. Vedle toho merglu vypada geckova sedma jak mrzak...
Nekdo to mozna vidi jinak. Nekomu to sem tam docela jezdi. Nekomu ne -) Ted zrovna je jedna s ko motorem na klice lehounce pres kilecko odstavena na parkovisti v jednom nejmenovanem servisu.
Ten B58 motor by mel byt dobrej. Ale co ja vim...prakticky zkusenosti nemam...max tu, ze dobrej kamarad ma M2 competition a ten motor (ac v tomhle pripade teda s58) leti jak strelenej a po dalnici se s tim da za 9.
Kazdopadne, co slycham z MB komunity, tak na novy Benze plivou uplne stejne jako ty na novy bavoraky
Tak ja nevim, jestli do budoucna koupit fungl novou nepremii a tak nejak to do zaruky volitat...a nebo nespekulovat a jezdit ty stary pelechy, dokud se to nerozpadne pod rukama...