potřebuju pomoc. moje 545i když je už zahrátá a chvilku stojí (trošku vychladne, třeba 10 minut) tak jak pak nastartuju tak se ozve hvízdání , motor neběží klidně - takhle to hvízdá třeba 30s, pak si auto samo přidá trochu plynu a pískání skončí a vše je ok.
měl jsem to ve 2 servisech, kde "nepřišli" na to co to je. řemeny jsou ok, není to nic mechanickýho, PCV ventily jsou nový nereaguje to na spojku ani převodovku jediný co se s tím dá dělat je, že člověk sám přidá plyn - tím ten zvuk ustane, ale jakmile se vrátí volnoběh tak zvuk je zpátky až vždycky do toho okamžiku, kdy si ten motor "sám prošlápne plyn"
když je auto na provozní teplotě, tak to nedělá - musí vždy trochu schladnout a pak se to děje ale vždy
no a poslední info - toto je chyba, která se objevila až po tom, co mi měnili gufera ventilů a motor byl celý venku - předtím to bylo uplně ok. obecně od té doby i cold start je takovej kostrbatej
PROSÍÍÍÍM o radu a pomoc. i třeba kam to odvézt, kde by se na to podívali
Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
545i píská 30s na volnoběh
-
-
Re: 545i píská 30s na volnoběh
Zdravím u mé 545i dělalo třiceti vteřinové pískání při studeném startu ta vzduchová turbína sekundárního vzduchu, ale to se k tomu pískání zhoršovalo postupně během roku. Byly to vymlácené ložiska, jelikož je to nerozebíratelné tak výměna za nové problém odstranila. To asi tvůj problém nebude, ale společné je ta doba asi 30sec. A při trochu vychladlém motoru. Dá se to vyzkoušet odpojením konektoru toho ventilátoru, ale je špatný přístup k němu - pod pravým blatníkem.
-
děkuju za nápad. to se vyměnilo jako první
ničemu to nepomohlo

ničemu to nepomohlo
-
našla se nětesnost - takže se to opravilo a tak uvidíme, jestli to klaplo