Zdar pánové,
tohle píšu, kdyby někdo náhodou měl zálusk využít tuto vymoženost ČD.......páč jsem měl dost rozporuplné informace a celkem stres před odjezdem....ale popíšu dále a třeba se to někomu bude hodit......
Předloni jsem se rozhodl ukončit už Alpy a zkusit se vydat k bratrům Slovákům a využít autovlak. Na webu spousta videí včetně starých Felicíí a tak proč nevzít Z3? Nicméně jsem nahlédl do podmínek ČD a ejhle, od 2019 se kabria nevozí. Nicméně mě to nedalo a jal jsem se hrabat v hierarchii ČD, až jsem se dostal celkem vysoko a bylo mě potvrzeno.....NE kabria fakt ne po nějakých problémech. Takže nic.
No a letos jsem to chtěl zkusit znovu...kouknu na web ČD a hele, v objednávce autovlaku přibylo zaškrtávátko "auto má kovovou střechu?" a tak jsem ho odškrtnul a překvapivě mě to pustilo. Sláva, ČD už neprudí a objednal jsem poslední lístky a začal plánovat cestu......
Den před odjezdem jsem kontroloval jízdenky a nedalo mě to a zkontroloval jsem web ČD a kurňa....opět jsem v podmínkách narazil na info, že kabria se nepřepravují....průser, stres. Jsem idiot, který si neprošel podmínky a tak jsem opět začal hledat info. Všude jednoznačná informace, kabriolety nebereme! Takže opět hledání někoho kompetentního, až jsem se přes kamaráda dostal na náměstka ředitele ČD, který říkal....kabrio, asi jo.......ale jsem na dovolené, nepomůžu. Takže stres pokračoval.
V den odjezdu jsem jel na nádraží o hoďku dříve vybaven následujícím......
- obálka s 500Kč
- obálka s 1000Kč
- lahev kvalitního rumu
Ve stresu jak dopadnu a jak mě vyhodí jsem dojel na nakládací rampu, zastavil před vjezdem a chtěl se jít hádat do baráku ČD. Zastavím a už se ke mě žene nádražák a křičí na mě......."Jede autovlakem? Blokujete mě vjezd na seřadiště". Tak jsem zažbrblal, že bych rád, ale že mám kabrio......a on povídá "No a co, nestůjte tam tak blbě, nakládáme? Tak jsem s ním dal řeč a začal se družit......žádný problém s kabriolety nemají, pokud se naložíš dolů k motorkám, není vůbec žádný problém. O žádném zákazu vůbec neví.
Takže mě spadl šutr ze srdce a najel na vlak. Překvapivě jsem ani nikde na rampě neškrtnul a auto zaparkoval a šel do kupé.
Jediné je, že vlak řadí tak, že jede proti směru jízdy, takže vám fučí do zadního okénka, což prý také byl důvod pro zakázání kabrioletů v roce 2019, ale to mám jen z doslechu. Nicméně auto je schované za dalšíma autama, takže úplně v pohodě. Ráno vylezete v Košicích v relativně dobrém stavu....no Interkontík to fakt není:-), ale furt dobrý.
Takže kdyby někdo si chtěl ušetřit nějaké ty km za volantem než bude pokračovat dále třeba na Slovensko nebo Rumunsko, tak mohu doporučit. Sám to za rok asi zkusím zase, tentokrát směr Rumunsko....
mějte se a pěkný zbytek léta
https://ibb.co/mt0GXMv
https://ibb.co/1dHFbnH
P.S. Jo a všem se omlouvám, protože už jsem starej a sklerotickej, tak jsem si nevzpomněl, že už jsem to tu řešil a založil jsem nové vlákno......sorry:-)
Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
Autovlak Praha - Košice
Re: Autovlak Praha - Košice
Zajímavé… super že se podařilo.
Svého času takto “jezdil” Max-max z e30 fóra, s mojí bývalou 628csi z Košic do Prahy.. někdy 2009-2010? Na BigBmw..
Svého času takto “jezdil” Max-max z e30 fóra, s mojí bývalou 628csi z Košic do Prahy.. někdy 2009-2010? Na BigBmw..
-
- Kontaktovat uživatele:
Re: Autovlak Praha - Košice
Tak to jsem fakt nevěděl, taky jsme jeli vlakem se spacím vagónem přes noc a od rána pak tři dny šlapali 54 km po Tatrách. Spíš by mě ale zajímal důvod proč tam s kabriem nejet po ose, ptám se protože to mám pro změnu s kombíkem letos za sebou a cesta hodně v pohodě. Naopak přímo na místě o dost horší cesty jak u nás a k tomu mrtě oprav cest nad potoky v Tatrách.