Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
F10 - zatíká voda u spolujezdce - jak se dostat k odtokum?
F10 - zatíká voda u spolujezdce - jak se dostat k odtokum?
zdravím přátelé, vypadá že moje 10 let stará F10 začíná být výrazně mimo kondici. dnes jsem si všiml vody na spolujezdcovém gumovém koberečku zvrchu, oddělal jsem kryt který je pod kabinovým filtrem, má zevnitř nacucanou vatu a teče to odněkud jakoby přes něj, ale vůbec jsem nenašel odkud, takle mokré ty komponenty přímo nad tím nejsou.. kontroloval jsem i hadicku co vede od boxu kabiňáku a ta byla suchá. auto delší dobu stálo na dešti... neví někdo jak to vyřešit ? pravděpodobně jsou ucpané nějaké odtokové kanálky, na zadních dveřích byl taky ucpaný, ale nevím jak se k nim dostat vpředu ?
díky za každou radu
díky za každou radu
Re: F10 - zatíká voda u spolujezdce - jak se dostat k odtoku
ano to jsem viděl, ale na videu je pravostrané řízení, a zvenku tam má druhou stranu oproti mě, a taky nevím jestli to je ten stejný problém, protože mě teče voda ne pod koberec ale na něj..zjistil jsem to tak že jsem viděl vodu stát na gumovém koberci vpředu zvrchu, a pak že je to mokré i pod ním, a vzadu taky pod. tak či tak jsem se snažil najít to víčko ale nepodařilo se mi to, ani zvenku ani zevnitř.. nepřišel jsem na to jak oddělat koberec zevnitř kabiny.. a už vůbec jsem nenašel kde jsou odtoky zvenku abych je mohl vyčistit 

-
- Člen Klubu
odtoky jsou pod plastem v blatníku ....musíš ho sundat nebo tam nějak šoupnout ruku 

auto nemůže za vola, kterej v něm sedí, keci sou zadara, whisky stojí prachy.....

martin440 píše:odtoky jsou pod plastem v blatníku ....musíš ho sundat nebo tam nějak šoupnout ruku
Díky za radu, mohl by jsi to upřesnit prosím ? mám sundaný jen podběh kola kde vede hrdlo nádobky ostřikovače, a nic tam nevidím, je tedy nutné sundat blatník ? nebo odkud strčit ruku?
Díky.
-
- Člen Klubu
no pokud je nepletu tak když sundáš ten plast v blatníku tak je to vidět ta hadice je zkosená gumová s takovou jakoby gumovou klapkou , ale může to být vyvedený i k motoru
auto nemůže za vola, kterej v něm sedí, keci sou zadara, whisky stojí prachy.....

zkoušel jsem rozdělat co se dalo, odklopil jsem koberec i když nevím jak ho oddělat vůbec ze strany od radicky, teoreticky pod tim krytem by melo byt to vicko problemovy pres ktery to tece, chci to overit ale neprisel jsem na to jak oddelat ten kryt, je to tam nasroubene jako by z druhe strany, vi nekdo co stim prosim ? pak jsem zkousel oddelat podbeh kola jestli nenajdu nejaky odtok a neco jsem nasel, ale neni v tom naky bordel nebo neco.. tak nevim, zasilam fotky.. prosim o radu. diky

Vycházím z E63 ... Sundej ten plast před oknem (když stojíš před autem tak ten v levo v motorovém prostoru. Pod ním jsou jednotky (možná) a pod nimi je kapsa. Na dně je otvor s kuličkou, která je bordelem přilepená a nepouští. Nebo tím jak máš sundaný podběh, tak někde musí být odtok (předpokládám ten zelený kroužek) a strč do něj něco čím se dostaneš až do té kapsy zespodu. Já takhle měl utopené jednotky v asi 5 litrech vody 

sundal jsem nejaky kryt uz, ale nic jsem z toho nevykoumal, kdybych tak vedel kde presne co odsroubit....

no ja jsem vychazel z toho ze jsem nasel na youtube spoustu navodu ze Fka trpi na takovy vicko zluty (krytka na pruchod tycky od volantu, pri druhostranym rizeni) ale byli to samy pravostrane rizeny auta... a na tom miste kde by mela bejt ta krytka pres kterou jim vsem to jde dovnitr voda zevnir neni....takze vubec nevim kudy jde...

no ja jsem vychazel z toho ze jsem nasel na youtube spoustu navodu ze Fka trpi na takovy vicko zluty (krytka na pruchod tycky od volantu, pri druhostranym rizeni) ale byli to samy pravostrane rizeny auta... a na tom miste kde by mela bejt ta krytka pres kterou jim vsem to jde dovnitr voda zevnir neni....takze vubec nevim kudy jde...
Aby ses dostal k tomu, o čem píše Tomasis, tak černej dekl sundej. Odpojil bych mínus od baterky. Pod deklem jsou jednotky, tak všechny ven. Ten odtok je až po nimi.