Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Soft close retrofit E60 - kompatibilita

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Odpovědět
Zpráva
Autor
JakoobCZ

Soft close retrofit E60 - kompatibilita

#1 Příspěvek od JakoobCZ »

Ahoj,
rád bych si do svojí E60 dodělal soft close. Najít kompletní sadu docela složitý a cenovka za nové je alespoň pro mě mimo. Dle realoem jsou SCA zámky pro E60 kompatibilní pouze s E61, ale občas vidím v inzerátech vypsané E70/E71/F10/F11/... jako kompatibilní.

- Tušíte někdo, které všechny modely BMW jsou ohledně SCA vzájemně kompatibilní? A co je případně potřeba upravit (převrtat, zkrátit lanko, ...) pro E60? Snejk mi to kdysi popisoval, ale už jsem to zapomněl.
- SCA z anglického auta (RHD) budou mít zámek na klíč předpokládám napravo a je tam nějaká další záludnost?

Díky :)
zddan01 Člen Klubu
Člen Klubu

Re: Soft close retrofit E60 - kompatibilita

#2 Příspěvek od zddan01 Člen Klubu »

ted jsme to řešili v klubovejch autech, resp. zapojení elektriky...

dodělával jsem to do svý E64, ale tam jsem měl zámky originál použitý, pak jsem to řešil v E71, kdy mi odešel zámek řidiče (ne ta sc část, ale přímo zámek) a sc zámky jsou v hodně autech stejný (E6X mimo E65/6, E7x a pak starší F), liší se jen délkou bowdenu mezi zámkem a sc motorkem...

takže pokud nekoupíš přímo zámky na E60/1, chce to kouknout, jestli tam bude kde motorek uchytit, zkracovat bowden nejde; vím, že kluci tady dávali do E63 zámky z E7x, takže u E60 to bude podobný

na E63 měl jeden člověk právě zámky z uk auta, snad kromě toho, že se tam nedostaneš klíčem žádnej další problém nezmiňoval... udělal bych to pořádně, když už, možná na touringu to risknout, tam se člověk dostane do auta z kufru

k zapojení pak stačí 12V, nic neni potřeba kódovat
645Ci Cabrio Saphirschwarz
Z3 Coupé 2.8 Topasblau
X6 30d Saphirschwarz
Gerchan Člen Klubu
Člen Klubu

#3 Příspěvek od Gerchan Člen Klubu »

Ahoj, já jsem zrovna uprostřed dodělávky soft-close do e63 :-)

Zámky jsem kupoval nový v BMW....a jak psal Honza, tak na klubovkách jsme řešili zapojení elektriky.

Kamarád má celou sadu na e60. On ty auta vrakuje a řikal, že ten SC má jedna ze sta....nicméně má celou sadu i s kabeláží do dveří na prodej. Jestli chceš, tak mi napiš SZ a pošlu ti na něj telefon.

Tady to borec do e60 dodělává:

JakoobCZ

#4 Příspěvek od JakoobCZ »

Ahoj, díky za odpovědi. Nakonec jsem sehnal celý set. Aktuálně mám na cestě konektory a ještě musím vymyslet kabeláž. Dle dokumentace je tam 1.5mm drát, jaký jste tam dávali? Případně kde ho pls koupit?
Gerchan Člen Klubu
Člen Klubu

#5 Příspěvek od Gerchan Člen Klubu »

Tak co, máš hotovo?

Kabely jsi předpokládám sehnal :-)
Don

#6 Příspěvek od Don »

Co jsem slyšel, tak nové origo zámky celkem dost odcházejí
Odpovědět