Zdravím, mám dotaz ohledně opravné sady pneu.
Nebudu nakonec kupovat rezervu s nářadím, ale chci pořídit sadu na opravu, našel jsem na autokelly od Continetal CONTI COMFORT KIT - sada na opravu pneu, ale píšou tam, že není vhodná pro vozy s TPMS, jakou teda pořídit? u dalších sad vhodnost použití nepíšou
Sbohem, Enýsku! Díky, že jsi tu byla... +23.9.2014
Sbohem, Růženko! Díky, že jsi tu byla... +19.3.2024
BMW E60 535d Carbonschwarz metallic, CIC + Combox media + DVB-T2 (by Snejk)
BMW E46 M3 Phoenixgelb metallic
Vlasta píše:Teď jsem někde koukal, že F10 už zase mají čidla
tak jak je to tedy s kontrolou tlaku v pneu? čidla ve ventilkou jsou na E61 FL nebo ne? je to stejně jako na Hyundai ix35, kdo jste měli už sundanou gumu?
Na E60 před FL čidla nejsou, bere si to info z ABS
m4tes píše:a jak může ABS hlídat pokles tlaku v pneu?
Poklesem tlaku se mění obvod kola a tím i rychlost otáčení. Reaguje to při poklesu o cca 0,5 atm
Vypustit vzduch z pneumatiky? Pokud je tam čidlo, tak by to mělo hlásit hned, pokud z ABS, tak až po rozjezdu
V pneuservisu mi srazili při demontáži pneu jeden senzor. Tvrdili ale, že ačkoli je prasklej, tak kovový vedení je neporušený a fungovat bude.
Tak se tam ten senzor nalepil zpátky a najednou je systém měření tlaku nefunkční.
Měl jsem za to, že pokud jedno cidlo odejde, ostatní by fungovat měly, jen to jedno by neukazovalo a hlásilo chybu.
Je možný, že jeden špatnej senzor vyhodí chybu celýho systému měření ?
EDIT: Ano, jeden špatnej senzor vyřadí celý měření. Koupil jsem novej senzor BOSCH, ten se po montáži nepřihlásil a musel se teda nechat načíst do speciální bezdrát. mašinky (nemá ji každej pneuservis) a po resetu přes iDrive to začalo konečně zase měřit.