Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Špatný dojezd okna

Vše o o E24, E63/E64, F06, F12/F13, G32
Zpráva
Autor
Gerchan Člen Klubu
Člen Klubu

Špatný dojezd okna

#1 Příspěvek od Gerchan Člen Klubu »

Ahoj, nevím si rady....BMW e63 - spolujezdcovo okno se při dojezdu dolu zastaví až o spodek dveří = dost to bouchne. Dělá mi to celou dobu, co to auto mám...
Co už jsem zkusil:
- přes Istu resetovat obě přední okna. Reset proběhl v pořádku. Comfort funkce je funkční (byla i před tím). Řidičovo okno je OK (bylo i před tím), spolujezdcovo pořád mlátí o spodek...
- zkusil jsem dát na spodek dveří plastovou podložku - cca 5mm a znovu resetovat okna Istou. Myslel jsem, že když nebude moct okno sjet až dolů, tak že si to bude potom pamatovat a když podložku vyndám, tak už nebude mlátit o spodek. Opět reset v Istě proběhl bez problému, ale okno mlátí dál. Po vyndání podložky jede okno zase až dolů a mlátí dál...
- čuměl jsem a porovnával řidičovi dveře s spolujezdcovými a nepřišel jsem na nic.
- Ista žádnou chybu nepíše.
- připadá mi, že se v tom okně nikdo dřív nehrabal.

Nemáte s tím někdo zkušenost nebo třeba nápad čím by to mohlo být?

Je možné, že by to mohlo být samotným motorem ? Je v něm prý nějaké hallové čidlo...motory jsou dva typy do 09/2006 (můj případ) a potom novější od 09/2006.

Zde je video, co mi to dělá:
kudrnac

Re: Špatný dojezd okna

#2 Příspěvek od kudrnac »

S oknem ti neporadim, ale proletl jsem u tebe v youtube video k renovaci sedacek, musim pochvalit, fakt pekne jak video, tak vysledek!
Tomasis Člen Klubu
Člen Klubu

#3 Příspěvek od Tomasis Člen Klubu »

Jakože ten jezdec se opře o ty šrouby co dělají odklon?
Gerchan Člen Klubu
Člen Klubu

#4 Příspěvek od Gerchan Člen Klubu »

Kudrnac: Díky.

Tomassis: Ano, ten jezdec s oknem se opře dole o ty ploché "hlavy" těch šroubů - prostě o spodek....jede to až kam to jde...nevím, proč se to nezastaví o kousek dřív, jako na řidičově straně...

Takhle to tam vypadá...tohle je myslím fotka řidičovy strany...ale u spolujezdce je to stejné.
Přílohy
IMG_5489.JPEG
IMG_5489.JPEG (395.74 KiB) Zobrazeno 4783 x
Tomasis Člen Klubu
Člen Klubu

#5 Příspěvek od Tomasis Člen Klubu »

Těma šroubama se šteluje odklon okna. Nejsou třeba vyměněné? Nejsou vyšší? A když to sklo zastavíš těsně nad nimi, tak je schované? Já když dělal SC tak jsem je měl vyndané aby se mi líp dával zámek. Jde s tím sklem sjet když je tam nedáš? Zastaví se samo, nebo prostě musí mít nějaký doraz?
Gerchan Člen Klubu
Člen Klubu

#6 Příspěvek od Gerchan Člen Klubu »

Šrouby vyměněné nejsou...je možné, že přede mnou do těch dveří nikdo nelezl - tipuju podle parozábrany...vypadá to, že jsem ji sundaval jako první....

To spolujezdcovo okno právě sjede o kousek níž než to řidičovo...když jsem porovnával řidočovi a spolujezdcovi dveře, tak jsem tam žádný rozdíl nezpozoroval.

Ty šrouby jsem nezkoušel vyndat, takže ani nevím, jestli to jde. Ale jsou úplně stejné jako u řidiče.

Doraz žádný není ani u řidiče ani u spolujezdce...ale bouchá okno jen spolujezdcovo...

Já tam žádnou mechanickou anomálii nevidím...spíš tipuju, jestli to nemůže být nějakým tím sensorem v motoru...ale to by zase asi měla hlásit Ista...a nehlásí....je to prekérka :-)

Asi mi nezbyde než zkusit vyměnit motor a tím tuto možnost vyloučit...
Tomasis Člen Klubu
Člen Klubu

#7 Příspěvek od Tomasis Člen Klubu »

V Nymburku má lci e63 na díly. Zkus se s ním domluvit, jestli ten motorek nemá na půjčení 8-)
Gerchan Člen Klubu
Člen Klubu

#8 Příspěvek od Gerchan Člen Klubu »

Jo jo, s Oťasem se znám :-) LCI má jiný motorek... od 09/2006 mají jiné číslo dílu....ale pasuje to z e60....takže jen musí vyhrabat dostatečně starý kus :-)
Tomasis Člen Klubu
Člen Klubu

#9 Příspěvek od Tomasis Člen Klubu »

Já právě myslel, že 650 měla už Lci, když nemá dveřní jednotku.... No tak tím snazší to bude když E60 je jak sraček ..... ;)
Gerchan Člen Klubu
Člen Klubu

#10 Příspěvek od Gerchan Člen Klubu »

Koupil jsem celou stahovačku z e60 - abych zkusil vyměnit ten motorek...než jsem ho demontoval, tak jsem ho chtěl vyzkoušet - připojil jsem tedy stahovačku ke konektoru ve dveřích a zkusil, jestli vůbec funguje....fungovala....a při tom jsem si všimnul, že tam na tom jezdci, na kterém je osazen motorek je gumový doraz...což je ale ten druhý jezdec, než na který jsem se celou dobu soustředil....

Podíval jsem se tedy na můj jezdec s motorkem do dveří....a...tam místo gumového dorazu jen díra....a bylo jasno....takže jsem doraz z e60 stahovačky vyndal...dal ho do dveří a hotovo....problém vyřešen....už okno nebouchá....a přitom taková blbost... :)
Přílohy
IMG_5954.JPEG
IMG_5954.JPEG (720.79 KiB) Zobrazeno 4654 x
IMG_5952.JPEG
IMG_5952.JPEG (1.27 MiB) Zobrazeno 4654 x
IMG_5951.JPEG
IMG_5951.JPEG (695.6 KiB) Zobrazeno 4654 x
IMG_5948.JPEG
IMG_5948.JPEG (1.35 MiB) Zobrazeno 4654 x
Tomasis Člen Klubu
Člen Klubu

#11 Příspěvek od Tomasis Člen Klubu »

Ale samotný to určitě koupit nepůjde :roll:
whoever Člen Klubu
Člen Klubu

#12 Příspěvek od whoever Člen Klubu »

Gratuluji... :) casto reseni byva jednoduche za par kc ac s emusi koupit dil za x tisic :D
Gerchan Člen Klubu
Člen Klubu

#13 Příspěvek od Gerchan Člen Klubu »

Koukal jsem do ETK a jen celá stahovačka....samotný doraz bohužel....

Jo jo - jak píšeš....už jsem řešil motorky....a elektroniku atd...a nakonec taková kravina....ale kam se ten původní doraz poděl netuším...dal bych pomalu ruku do ohně, že v těch dveřích přede mnou nikdo nebyl....
Tomasis Člen Klubu
Člen Klubu

#14 Příspěvek od Tomasis Člen Klubu »

To znám .. teď přes zimu nechám dát řidičovu sedačku do 1A stavu a chtěl jsem jim dát dva plastové trny které drží záda sedadla nové, protože při demontáži většinou prasknou ty hlavičky.... Zatímco loni jsem je kupoval samotné za pár korun (do pajsky to bylo určitě) , tak dnes už je to jen opravná sada se všemi těmi plasty kolem a je to za 800 :shock:
Gerchan Člen Klubu
Člen Klubu

#15 Příspěvek od Gerchan Člen Klubu »

Jo jo...vím o nich...když jsem loni stříkal sedačky, tak jsem narazil na ten samý problém...jen v sadě jak píšeš....ale pasují tam obyč trny, který se dávají třeba na podběhy...
Teď už vím, jak vyndat ty původní bez poškození...ale pozdě no... :-)
Tomasis Člen Klubu
Člen Klubu

#16 Příspěvek od Tomasis Člen Klubu »

Tak budu doufat že Mr Kůže to ví taky 8-)
kudrnac

#17 Příspěvek od kudrnac »

Ahoj, jsem trochu zmatenej. Mam 635d, coz jsem si myslel, ze je vzdy facelift. Loni mi prestala fungovat stahovacka ridice, koupil jsem na bazosi, kde pan rozprodava M6 (https://auto.bazos.cz/inzerat/180520410 ... a-dily.php), coz si myslim, ze je predfacelift. Stahovacce nic nebylo, vymenil se jen motor, ktery pasoval.
Nyni mam stejny problem u spolujezdce. Podle etk by to melo byt toto cislo https://www.realoem.com/bmw/cs/part?id= ... 7626981144, ale predpokladal jsem, ze tam pujde i toto cislo https://www.realoem.com/bmw/cs/part?id= ... 7626972344 z e60, coz by melo pasovat na ten predfacelift, ale o stranku dozadu rikate, ze na facelift a predface jsou motorky jine?
Dekuji za radu.
Gerchan Člen Klubu
Člen Klubu

#18 Příspěvek od Gerchan Člen Klubu »

No vypadá to, že motorek č.....2344 - je do roku výroby 09/2006 a motorek č.....1144 je od roku 09/2006...takže se to úplně neřídí faceliftem, ale prostě tím datumem výroby.
Takže ta M6 mohla být předfacelift, ale pořád mohla být vyrobena až po 09/2006 a tím pádem ti ten motorek pasoval a fungoval.

Takhle to tedy chápu... :-)

PS: co ti to to auto dělá, že tam měníš motorky oken jeden za druhým ? :-)
kudrnac

#19 Příspěvek od kudrnac »

Uz jsem na bazosi nejaky motorek koupil, tak uvidim, zda tam bude pasovat, az to na jare rozeberu.
S tou sestkou jezdim denne a jeste vozim deti do skoly, rano kdyz je to okno primrzle, tak s tim celkem zapasim - gumy mam namazane, tam to vetsinou nedrzi, ale dole ano. Mam na to takovy figl, ze to projedu pri gume starou kreditkou, aby se to odlepilo. Fakt nezne, nic neskubu, netrham, ale musim do nejakych 10 minut ty dvere zkratka otevrit. Po nastartovani necham vyhrivat okna a druhy uz povoli teplem, jde jen o to, se do toho auta dostat. Kdyz okno nesjede a dvere otevru, tak je slyset takove cvakani, ale nejak hybat rucne se sklem nema cenu, to by mohla povolit stahovacka. Letos jsem musel na jednom oknu resetovat dojezdy, ale pak zase ok. Kdyz jsem vedel, ze bude mraz, tak jsem si dokonce jedno okno nechal lehce sjete, aby tam neprselo, ale aby to slo otevrit, no, ale pak to zase jednou primrzlo a okno spolujezdce to vzdalo. Loni to byl jen motorek, asi se spali, letos pocitam stejne, ale u spolujezdcova okna. Okno zustane v poloze jako pri otevirani dveri, a hlasi vystrazny trojuhelnik. Jezdit se s tim da, do auta neprsi, jen nad 80 km/h to hvizda. U ridice to bylo blby, musim do prace pres zavoru :-) u spolujezdce to vyresim na jare.
Koukal jsem na to pres INPA, ale tam jsem okna nenasel. Ja mam totiz takovy pocit, ze to okno jsem jeste stahnul tlacitkem, takze jsem cekal, ze to funguje, jen potrebuje resetovat, ale uz to nic nedela, jen vzdy vyhodi ten trojuhelnik jako chybu.

Gerchan píše:No vypadá to, že motorek č.....2344 - je do roku výroby 09/2006 a motorek č.....1144 je od roku 09/2006...takže se to úplně neřídí faceliftem, ale prostě tím datumem výroby.
Takže ta M6 mohla být předfacelift, ale pořád mohla být vyrobena až po 09/2006 a tím pádem ti ten motorek pasoval a fungoval.

Takhle to tedy chápu... :-)

PS: co ti to to auto dělá, že tam měníš motorky oken jeden za druhým ? :-)
kudrnac

#20 Příspěvek od kudrnac »

Takze nejaky posun - prestalo fungovat i okno u ridice. Po nejakem tydnu se zase rozbehlo, aby zustalo uplne dole, kdyz jsem si otevrel kartou zavoru rano v praci. Jeste k tomu prselo a ja byl po bazenu:-D Nastesti pomohlo zamkout, jednotky se uspaly a pak slo okno znovu zavrit. Takze ted je jasne, ze je to nejakou jednotkou (comfortka?), podle cvakani pri nestazeni zamrzleho okna predpokladam, ze bude za kaslikem spolujezdce. Podle RealOEM.com si ale nejsem jisty, jaka jednotka by to mela byt, muzete poradit? Dekuji moc.
Odpovědět