Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

BMW Z3 stěrače a přední sklo

Vše o Z1 E30, Z3 E36, Z4 E85/E86/E89, Z8 E52
Odpovědět
Zpráva
Autor
Sovaja

BMW Z3 stěrače a přední sklo

#1 Příspěvek od Sovaja »

Ahoj,

tak dnes to je spíš o znalostech BMW.......mohl by mě někdo poradit, jak umýt přední okno? Asi to vypadá, že jsem magor, ale mě tam serou stěrače, zvednout se moc nedaj, protože narazí do haupny. Takže to vždycky jen tak připopozvednu a šmrdlám to okno pod stěračem.

Pokud si pamatuji, tak na pětkovém BMW byla jistá servisní poloha, kde se stěrač zastavil v půlce a pak šel zvednout. Není i na Z3 něco takového? Nic jsem nikde nenašel....

No a teď se pochlubím a napíšu, proč se na to ptám.....

Neděle ráno, venku pěkně.....rozhoduji se, že mazlíkovi dám vosk na plechy a připravím na sezónu. Všechno navoskuji, tři hoďky včudu a auto se leskne jako blázen. Spokojenost.

A teď na okna, pěkně to vypucovat.....a protože jsem voskoval i hrany haupny, tak jsem ji zvednul. A koukám, jak mám krásně rozpadlej ten zvukotěsnej hadr a říkám si....no, je čas na výměnu, kouknu co stojí. A protože jsem měl zvedlou haupnu, tak si říkám....hele, zvednu stěrač a krásně umeju okno. Levej stěrač jsem zvednul a pravej nešel....neva, alespoň něco.

Umeju okna a jak jdu kolem auta, zavadím rukou o kapotu a ta se co? Ta se zavřela i se stěračem pod. Stěrač totál ohlej.....takže následovalo rovnání ve svěráku, což se zdálo jako už OK.

Takže nandání stěrače zpět a že jdu zkusit, jak maká. No ještě že jsem to neudělal......protože stěrač na místě ale bohužel je stále lehce ohlej a tak leží pod haupnou na plechu. Takže kdybych to pustil, tak bych to pěkně celé odřel. Takže jedu dom.....a nejenže objednávám ten hadr za totální nesmysl, ale ještě komplet ramínko stěrače za bratru 1400Kč.....no paráda.

Tak mě napadlo, zda opravdu neexistuje nějaká poloha, kde se dají pohodlně zvednout stěrače a umýt okno....abych to příště zase takhle NEZKURVIL......jinak se to napsat nedá:-)

tak se mějte a nedělejte kraviny jako já:-)
zddan01 Člen Klubu
Člen Klubu

Re: BMW Z3 stěrače a přední sklo

#2 Příspěvek od zddan01 Člen Klubu »

stěrače svisle :thumbsup:
Přílohy
Screenshot 2024-03-19 at 21.20.58.png
Screenshot 2024-03-19 at 21.20.58.png (124.75 KiB) Zobrazeno 1632 x
645Ci Cabrio Saphirschwarz
Z3 Coupé 2.8 Topasblau
X6 30d Saphirschwarz
Odpovědět