Ahoj všichni,
Mám e90,318i:N43B20A, když najedu na dálnici a jedu třeba 10-15 minut 130 a více, tak se rozsvítí červená kontrolka oleje. Dojedu zastavím a zmizí, při nižší rychlosti mimo dálnici se nikdy nerozsvítí.
Olej měněný cca 1000km zpět, je na horní hladině a měnil jsem i snímač tlaku oleje.
Nemá někdo zkušenost? Díky moc
Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
Červená kontrolka oleje
- TurboShnek
Re: Červená kontrolka oleje
To znamená že máš nízký tlak oleje.Moky3219 píše:Ahoj všichni,
Mám e90,318i:N43B20A, když najedu na dálnici a jedu třeba 10-15 minut 130 a více, tak se rozsvítí červená kontrolka oleje. Dojedu zastavím a zmizí, při nižší rychlosti mimo dálnici se nikdy nerozsvítí.
Olej měněný cca 1000km zpět, je na horní hladině a měnil jsem i snímač tlaku oleje.
Nemá někdo zkušenost? Díky moc
- Kdy to začalo dělat? Před poslední výměnou oleje nebo po ní? (Případně jak dlouho po výměně to začalo dělat?)
- Při kolika otáčkách to děla?
- Delá to jenom když jedeš nebo i když stojíš na parkovišti a vytočíš motor na stejné otáčky jako když jedeš?
- Jaký olej byl použit při poslední výměně? Ubývá v motoru olej po 1000km jízdy?
-
- Člen Klubu
nasaď manometr ať víš kolik to doopravdy maže !!!!! to je základ, pak vyměň čidlo třeba je v prdeli ....
nebo ho vyměn hned a uvidíš, ale zas nevíš kolik to maže ... pak ještě přetlakovej ventil... občas tam prdne pružinka, ale to by svítilo furt

auto nemůže za vola, kterej v něm sedí, keci sou zadara, whisky stojí prachy.....

Auto mám relativně nově. Dělalo to už před výměnou oleje, po výměně byl chvíli klid a teď kontrolka zase začla svítit.
Když stojím na místě a vytočím motor, tak se kontrolka nerozsvítí. Rozsvítí se když jedu pár minut 150km/h a otáčky jsou na 3500.
Olej jsem dával 5w-40 a neubývá. Měsíc zpátky jsem měnil víčko skříně olejového filtru, kde byla ulomená středová část na kterou se nasazuje filtr a házelo mi to chybu motoru (po výměně byl klid), možná by to mohlo být těsnění skříně?
Díky za rady
Když stojím na místě a vytočím motor, tak se kontrolka nerozsvítí. Rozsvítí se když jedu pár minut 150km/h a otáčky jsou na 3500.
Olej jsem dával 5w-40 a neubývá. Měsíc zpátky jsem měnil víčko skříně olejového filtru, kde byla ulomená středová část na kterou se nasazuje filtr a házelo mi to chybu motoru (po výměně byl klid), možná by to mohlo být těsnění skříně?
Díky za rady