Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Z3 coupe kola

Vše o Z1 E30, Z3 E36, Z4 E85/E86/E89, Z8 E52
Odpovědět
Zpráva
Autor
Alois

Z3 coupe kola

#1 Příspěvek od Alois »

Zvažuji už delší dobu, jaké kola dát na coupe, 2.8, předfacelift, oranžové blinkry, na klasických 16kách. Ještě jsem se k autu (díky času a hromadě dalších aut) nedostal, potřebuji na něm pár kosmetických věcí vyřešit ke spokojenosti, ale na kolech to stojí, co se týká vzhledu.

Moje coupe:

Obrázek
Obrázek

A buď je to mojí “orifans” úchylkou, nebo jsem lepší kola nenašel, než klasické 17ky styl 32, pouze v rozměrech pro coupe, 18ky z e46, nebo e39 a podobně nemyslím, ty jsou o ničem.

Takto je předfacelift v mých očích ideál ve všech barvách.
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek

Sehnal jsem po snad dvouletém hledání styl 42 v dvourozměru jako altrnativu, které jsem kdysi dávno měl na e46 Touringu, ale ty se mi líbí pouze na faceliftu a ve světlé barvě, nebo na roadsteru. K černému coupe mi nějak nesedí.. tak nevím, jestli je renovovat a dávat na auto.

Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek

RS2

Obrázek
Obrázek
Obrázek

Vím, že se většinou víc shánějí vícedílné 42, možná jim dám šanci, ale asi bych chtěl ty 32ky v rozměrech 17" x 7,5" + 17" x 8,5" a hlavně ET41. Kdysi se jich válelo dost a nikdo je moc nechtěl, ale dnes jsem je v VZ nikde nenašel. Vím o jedněch v De za docela dobrou cenu, ale to se mi zatím nechce řešit, neví někdo o nějakých blíž, někde v CZ? Ještě jsem zvažoval BBS RS2 v 18tce, jako mám na žehličce (a měl jsem je na cabriu e36 328i) a které měl Ac Řízek na té stříbrné Z3, který vzal inspiraci na mém Mercedesu :) , ale primárně bych chtěl tyto. Ale možná si nechám poradit, co na auto dát.. :) nejlépe bych 32ky, pokud by se někomu někde válely.
zddan01 Člen Klubu
Člen Klubu

Re: Z3 coupe kola

#2 Příspěvek od zddan01 Člen Klubu »

jestli chceš změnit kola (protože i ty stávající nejsou špatný a origo, ale 16", ok), tak za mě styling 32

podle nechromovaných kroužků na čočkách reflektorů máš auto výroby ještě před polofaceliftem a styling 42" se nabízel až právě po něm, tj od cca 4/99, takže by to historicky nesedělo plus k tý černý a oranž blinkrům se 32 hodí víc, nic neorigo bych tam nedával (ty RS2...)

na svým mám ty 42, jsou tam od výroby, už je to polofacelift a k topasblau a bílým blinkrům pasujou skvěle...

v příloze dokument o tom Modelüberarbeitung
Přílohy
Z3_Modellueberarbeitung_Produktinformation.pdf
(4.27 MiB) Staženo 216 x
645Ci Cabrio Saphirschwarz
Z3 Coupé 2.8 Topasblau
X6 30d Saphirschwarz
Alois

#3 Příspěvek od Alois »

zddan01 píše:jestli chceš změnit kola (protože i ty stávající nejsou špatný a origo, ale 16", ok), tak za mě styling 32

podle nechromovaných kroužků na čočkách reflektorů máš auto výroby ještě před polofaceliftem a styling 42" se nabízel až právě po něm, tj od cca 4/99, takže by to historicky nesedělo plus k tý černý a oranž blinkrům se 32 hodí víc, nic neorigo bych tam nedával (ty RS2...)

na svým mám ty 42, jsou tam od výroby, už je to polofacelift a k topasblau a bílým blinkrům pasujou skvěle...

v příloze dokument o tom Modelüberarbeitung
Až na ty 16ky souhlasím, vypadají na tom coupe komicky, především při pohledu vzadu, ty široké blatníky a zapadlé 16ky, ale origo jsou, ano to vím, vzor Z8. Na Roadsteru ještě možná, ale na coupe fakt ne. Na Z3 roadsteru se mi líbí ještě ty klasické 17ky, s pěti paprsky, ale na coupe se mi ta kombinace nelíbí i když jsem to už několikrát viděl.

Ano, vím že mám starší model bez kroužků ve světlech, a bez šedých budíků s oranž blinkry a dalších drobností. Prodáno bylo jako nové 9.9.1999 (vyrobeno 4.11.1998) jedné madam přímo v Bmw v Monacu, která pak mojí Z3 coupe prodala jednomu celkem známému baronovi z Rakouska, já jsem třetí majitel, když pominu jednoho překupníka, který nebyl nikdy v papírech.

Udělám asi renovaci těch 42 a uvidím. Napadlo mě i sehnat novější světla s bílým blinkrem, je to detail kterým nic nepokazí, ale první Z3 coupe s chrom lakem na stylingu 32 a oranž blinkry se mi líbí asi nejvíc, zvlášť v cosmoss černé. Budu muset asi rešit ty z De, tady je asi neseženu..
vita11 Moderátor
Moderátor

#4 Příspěvek od vita11 Moderátor »

Slušet by tomu mohly i Styling 37. Bylo by ale potřeba změřit, jestli se vleze ET na přední nápravě. Jsem nad nim přemýšlel na svůj roadster, ale nechci 18", takže jsem to pak dál nezkoumal.
V8 power :twisted: BMW 650i LCI Spacegrau
Top down 8-) BMW Z3 2.8i Arktissilber
Calming machine :) BMW R1150R Atlantablau
Obrázek
kudrnac

#5 Příspěvek od kudrnac »

To coupe vypada moc pekne (vlastne nemate oskliva auta). Ta predni svetla by mela zustat s oranzovym blinkrem, jednak to k cerne sedi a jednak pak je nutne vymenit blinkry i bocni a zadni za bile, jinak to vypada jako opravene po bouracce, a ta zadni svetla by se shanela asi dost tezko.

Ja mam stribrny roadster 2.8, musim se priznat, ze ty styling 47, ktere tam mate ted, jsem v zivote nevidel :-) Jako pekny moc nejsou, ale zase jsou asi pekne raritni.
Mne se na Z3, at coupe ci roadster, nejvice libi ty 32 (17", dvojrozmery). Muj vuz jsem koupil s replikama BBS od ASA - stribrne s lestenymi limci a parkrat jsem v inzerci zahledl ty 32, ale nakonec je nikdy nevzal. Ta ASA zase kvalitativne nejsou tak spatna, jen je videt, ze to neni origo BBS.
Chtel jsem original BBS RS a vyzkouset lestene limce a zlaty stred, ale jednak jsem dobu, kdy byly ceny jeste prijatelne, prosvihnul a jednak jsem si nebyl jisty tim zlatym stredem ke stribrnemu autu, ale BBS RS (pripadne LM) jsou pro me pro Z3 zkratka idealni kola.
Dulezita je i velikost, podle me je optimalni 17 (pripadne 16), rozhodne ne vetsi kola. Ja mam predni brzdice z M3, takze nektere 16 by byly male, takze rovnou 17. Coz je problem s dojezdovym kolem, ktere ma 15palcu:-) Pri defektu predniho kola je to tedy smolik.. maximalne bych tedy musel dat zadni siroke dopredu a to dojezdove dozadu :-) ani nevim, zda by to slo... a pichle kolo na misto spolujezdce, pokud by tam nikdo nesedel... to zkratka clovek nechce resit :-)))
zddan01 Člen Klubu
Člen Klubu

#6 Příspěvek od zddan01 Člen Klubu »

zadní světla na coupé s bílými blinkry se shání hodně těžko, to můžu potvrdit... a chce to doplnit chromovaným madlem kufru :thumbsup: ale to auto pak prokoukne
Screenshot 2024-05-17 at 14.37.18.png
Screenshot 2024-05-17 at 14.37.18.png (586.42 KiB) Zobrazeno 4288 x
nejsem si jistej to udělat u tý černý, tam mi kombnace se žlutou přijde pěkná

jinak, jak jsem to zkoumal, tak u coupé (samozřejmě kromě M) až do faceliftu (tj. do 3.0i s M54 - cca 2000) byly jenom žlutý blinkry, poFL pak jen bílý (a ohromný chrom madlo kufru), nicméně daly se i na předFL objednat (a známej je má ve výbavě podle VIN) mimo ceník, takže zase nic proti hist. věrnosti

jestli ty styl 47 co tam máš, jsou jednorozměrný, tak je to blbý, vzadu to chce širší, ty jednorozm. jsou tak pro úzkej roadster
Z3 Coupé 2.8 Topasblau
X6 30d Saphirschwarz
Alois

#7 Příspěvek od Alois »

vita11 píše:Slušet by tomu mohly i Styling 37. Bylo by ale potřeba změřit, jestli se vleze ET na přední nápravě. Jsem nad nim přemýšlel na svůj roadster, ale nechci 18", takže jsem to pak dál nezkoumal.
Díky za tip, ale ty ne.. ty se mi líbí na e34, e38, na Z3 mi nesedí.. :)
Alois

#8 Příspěvek od Alois »

kudrnac píše:To coupe vypada moc pekne (vlastne nemate oskliva auta). Ta predni svetla by mela zustat s oranzovym blinkrem, jednak to k cerne sedi a jednak pak je nutne vymenit blinkry i bocni a zadni za bile, jinak to vypada jako opravene po bouracce, a ta zadni svetla by se shanela asi dost tezko.

Ja mam stribrny roadster 2.8, musim se priznat, ze ty styling 47, ktere tam mate ted, jsem v zivote nevidel :-) Jako pekny moc nejsou, ale zase jsou asi pekne raritni.
Mne se na Z3, at coupe ci roadster, nejvice libi ty 32 (17", dvojrozmery). Muj vuz jsem koupil s replikama BBS od ASA - stribrne s lestenymi limci a parkrat jsem v inzerci zahledl ty 32, ale nakonec je nikdy nevzal. Ta ASA zase kvalitativne nejsou tak spatna, jen je videt, ze to neni origo BBS.
Chtel jsem original BBS RS a vyzkouset lestene limce a zlaty stred, ale jednak jsem dobu, kdy byly ceny jeste prijatelne, prosvihnul a jednak jsem si nebyl jisty tim zlatym stredem ke stribrnemu autu, ale BBS RS (pripadne LM) jsou pro me pro Z3 zkratka idealni kola.
Dulezita je i velikost, podle me je optimalni 17 (pripadne 16), rozhodne ne vetsi kola. Ja mam predni brzdice z M3, takze nektere 16 by byly male, takze rovnou 17. Coz je problem s dojezdovym kolem, ktere ma 15palcu:-) Pri defektu predniho kola je to tedy smolik.. maximalne bych tedy musel dat zadni siroke dopredu a to dojezdove dozadu :-) ani nevim, zda by to slo... a pichle kolo na misto spolujezdce, pokud by tam nikdo nesedel... to zkratka clovek nechce resit :-)))
Díky a souhlas..

Ty 47ky jsou celkem obvyklé pro Z3 coupe. Polovina v De je má, většinou verze s automatem, taková německá Fabie pro důchodce.

Světla kdybych měnil, tak 100% všechny, to bych nikdy neudělal, že bych nechal z poloviny oranžové. Tase tak nesehnatelné ty zadní nejsou, občas se sehnat dají.

Asi ano, potvrzuji si čím dál víc původní myšlenku, ten setup origo světel a styl 32 v cosmoss se mi zdá pro Z3 coupe netypičtější a takovou jsem i vždy chtěl. Ještě se mi líbil k té černé ten skořicový interiér, ale černý/k černé met. je taky ok. BBS RS by musely být 18 (v 17tce jsou malé) a ty 17ky budou zábavnější. Pamatuji si, jak vždy jezdily e46ky v R6 na 17 a 18, vždy to auto tenkrát na 18kách trochu umřelo. Teď je to na těch 16kách Z3M výkonově :D
Alois

#9 Příspěvek od Alois »

zddan01 píše:zadní světla na coupé s bílými blinkry se shání hodně těžko, to můžu potvrdit... a chce to doplnit chromovaným madlem kufru :thumbsup: ale to auto pak prokoukne
Screenshot 2024-05-17 at 14.37.18.png
nejsem si jistej to udělat u tý černý, tam mi kombnace se žlutou přijde pěkná

jinak, jak jsem to zkoumal, tak u coupé (samozřejmě kromě M) až do faceliftu (tj. do 3.0i s M54 - cca 2000) byly jenom žlutý blinkry, poFL pak jen bílý (a ohromný chrom madlo kufru), nicméně daly se i na předFL objednat (a známej je má ve výbavě podle VIN) mimo ceník, takže zase nic proti hist. věrnosti

jestli ty styl 47 co tam máš, jsou jednorozměrný, tak je to blbý, vzadu to chce širší, ty jednorozm. jsou tak pro úzkej roadster

Vím, chromované madlo se mi vždy líbilo, nešlo za příplatek i dřív než byl facelift? Zrovna té černé původní kadlo sluší, jinak bych chtěl. Vím že mohly být i chrom žábry, s chromapeketem u roadsteru, chrom zrcátka bylo podle mého vždy tůňo ala Z8. Mimochodem taky mám chrompaket, ale v interiéru (budíky, popelník, kliky dveří, táhlo světel atd)

Vím že se dalo mít i bílé blinkry, ale myslím si, že až od toho malého faceliftu 4/99, 1997-1999 jsem vždy viděl s původním oranžovým blinkrem.

Vzhledem k tomu, že je to už youngtimer a auto krásně zestárlo, nechám oranž paket a kola mám jasné. Asi ty 42ky prodám, taky si je neumím na své Z3 představit. Možná by realita byla jiná fotky, uvidím.. ale třeba je dám na renovaci, ještě nevím..

Mám doma ve sklepě origo sadu 18ky ke své Phoënix M3, která je na origo 19kách. Viděl jsem už je na Z3 a Z3C, ale já to asi ani zkoušet nebudu.. kamarád je koupil kdysi na Z3 1.8, kterou tenkrát dal v 18ti Dominice Myslivcové, s kterou tenkrát chodil, tak mi říká, dej je tam, vypadalo to super :twisted:

Obrázek

47ky jsou na mém autě z výroby, myslím si, že dvourozměr ani neexistoval, ony nejsou nějak urážlivé, ale nevyplňují ty blatníky jak by měly a ten hezký široký design auta se ztrácí.. auto na nich vypadá divně, jak hračka pro děti..

Obrázek
Obrázek
zddan01 Člen Klubu
Člen Klubu

#10 Příspěvek od zddan01 Člen Klubu »

madla byly tři - malé černé a chromované a velké jen chromované na FL (M54 3.0i)
malé chrom bylo vždy na M (S50,2,4) a oficiálně i na 2.8 jako součást chrom paketu exterior :) a ten byl podle ceníku jen od polofaceliftu (chrom madlo kufru, madla dveří a mřížky v žábrech a ledvinkách)... dalo se ale podle etk koupit vždy samostatně jako retrofit :!:
tady je třeba na autě s černými madly dveří (bmw magazín z roku 97)
20240518_100501.jpg
20240518_100501.jpg (2.25 MiB) Zobrazeno 4268 x
bílé blinkry v ceníku pro coupé nikdy nebyly (předFL), ale jak jsem psal, známej je má na 2.8 (poloFL) ve výbavě i podle VIN
naopak pro FL byly jen bílé :roll:

ono bylo možný ledasco, další coupé kolega má 3.0i estorilblau (oficiálně jen pro M) s M sedačkama a "nemožnou" barevnou kombinací interiéru, opět vše podle vin

Bangle, když představoval M (asi na IAA), tak mělo vzadu světla se žlutýma blinkrama, vpředu s bílýma :lol: takže bych se s tim moc netrápil...

ty 42 kola můžeš vyzkoušet na autě a uvidíš, třeba to půjde... :?: to je to nejmenší, za chvíli hotovo
Z3 Coupé 2.8 Topasblau
X6 30d Saphirschwarz
Odpovědět