Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

[E39 520i 2.2l 2003] Zvláštní chování motoru

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Odpovědět
Zpráva
Autor
mat42k

[E39 520i 2.2l 2003] Zvláštní chování motoru

#1 Příspěvek od mat42k »

Zdravim,
hned narovinu přiznám že jsem řidič začátečník a v autech se vyznám asi jako v tkaničkách.

Mám, doufám že menší, problém s motorem u e39 kterou jsem nedávno koupil, je to mé první auto. Má najeto 238 000.

Motor čas od času špatně nastartuje. Na první pohled se nic neděje. Motor naskočí hned, žádné zvláštní zvuky nebo jiné problémy. Po chvilce stání ale začnou klesat otáčky a auto se začne cukat a rozsvítí se kontrolka motoru. Poprvé se mi to stalo až za jízdy. Zadnych symptomů jsem si nevšiml.. ani zvukových, ani pocitových. Ten den auto normálně naskočilo, v klidu sem se rozjel, ale na dálnici zjišťuju že se mu nechce jet víc jak 80 km/h. Pedál na podlaze, spotřeba vylítla, ale otáčky pořád stejný a prostě to nejelo. Opakuji žádné divné zvuky, nebo klepání, pískání, co já vim, prostě jak kdyby byl jenom nějak omezený plyn. Každopádně stačí káru ještě jednou nahodit a je to v pohodě.

Dále mě zlobí elektrika, a z toho mála co vím, tak pedál je čistě elektronický? Je možné že to má spojitost ?

Jak jen to půjde tak samozřejmě zajedu na generálku. Chtěl bych ale trochu vědět co mohu čekat.

Má někdo s něčím podobným zkušenosti, případně ví o co go ?

Díky!
kudrnac

Re: [E39 520i 2.2l 2003] Zvláštní chování motoru

#2 Příspěvek od kudrnac »

Tech pricin muze byt vice, napr. nejake cidlo (mozna cidlo otacek klikove hridele). Zakladem je diagnostika. Nech si nekde udelat, pripadne si na e39 muzes koupit diagnosticky kabel, diagnostiku INPA stahnes na internetu. To by ti mohlo pro zacatek stacit a pak se ucit co a jak. Bez diagnostiky se dal neposunes a budes menit dily a ve vysledku ti to vyjde draz. Pripadne nechat nekde opravit, kdyz se v tom nebudes chtit hrabat sam.
Vice ti tady asi nikdo neporadi, ono je to bez diagnostiky jako vesteni z kristalove koule.
mat42k

#3 Příspěvek od mat42k »

kudrnac píše:Tech pricin muze byt vice, napr. nejake cidlo (mozna cidlo otacek klikove hridele). Zakladem je diagnostika. Nech si nekde udelat, pripadne si na e39 muzes koupit diagnosticky kabel, diagnostiku INPA stahnes na internetu. To by ti mohlo pro zacatek stacit a pak se ucit co a jak. Bez diagnostiky se dal neposunes a budes menit dily a ve vysledku ti to vyjde draz. Pripadne nechat nekde opravit, kdyz se v tom nebudes chtit hrabat sam.
Vice ti tady asi nikdo neporadi, ono je to bez diagnostiky jako vesteni z kristalove koule.
jasné no, byl sem ted nekde v nahodnym servisu tam mi typek rekl ze problem s lambda sondou a ze vynechavaj valce. Doporucil mi vymenit kabely svicek, svicky a ty sondy.

I přes to že sem uplný amatér musím řict že se mi to nezdá. Kdyby byl skutečně problém se svíčkama nebo tak, tak by motor prostě nejel ať se děje co se děje ne ?

No zajedu jeste jinam, tady mi dokonce k OBD-2 bluetooth adapetru rekl ze je to neco na zvyseni vykonu, stejně tak ukázal na relé k ventilátoru nebo k něčemu podobnému že je to prý načipovaný nebo co.

Nechci urazit odborniky a rad se poucim ale to mi prijde proste jako nesmysl.

Kazdopadne diky za odpoved !
speedspider

#4 Příspěvek od speedspider »

Najdi si někoho kdo má tovární diag (inpa, ista) nebo pokud jsi s počítačem kamarád a rád se ve věcech šťouráš, pořiď si diag- já jí třeba bral od DiagSK- je to dražší, ale dostaneš support i aktualizace. Za mě se bez origo diag dneska už takové auto nedá provozovat. Mám E39 a E66 a na obou bych byl bez možnosti hned mrknout co se tomu povozu zase nelíbí uplně v háji :-)
mat42k

#5 Příspěvek od mat42k »

Zdravim

Jen pro info - byly špatný cívky. Dvě odešli uplně, jakžtakž sem dojel do servisu, ostatní měli špatný kontakt..

Bylo fajn dozvědět se že mám nový svíčky, to se původní majitel ani nepochlubil :D
kudrnac

#6 Příspěvek od kudrnac »

To by zrovna diagnostika ukazala, zbytek by se zjistil zkusebim prehozenim civek. Jestli si chces auto nechat, kabel a INPA diagnostiku bych koupil...
mat42k

#7 Příspěvek od mat42k »

Předpokálám že myslíš origo diagnostiku k BMW ? Moje, i ve dvou servisech byl obecný problém - selhání válců..

Jestli mi toho ukaže víc tak určitě pořídim. Díky !

Jinak se ještě rozkoukávám a studuju.. nehodlám tu krásku zbytečně zk*rvit. (:
Odpovědět