Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Plašič (odpuzovač) kun - doporučení

Technické dotazy společné pro více řad nebo nezařaditelné do konkrétní sekce, vše ostatní bude smazáno.
Odpovědět
Zpráva
Autor
Magicie

Plašič (odpuzovač) kun - doporučení

#1 Příspěvek od Magicie »

Zdravím všechny,

doporučte prosím nějaký zkušenostmi osvědčený plašič (odpuzovač) kun pro pevnou instalaci do prostoru motoru vozu s přímým napojením (tj. bez nutnosti měnit baterie).

Potřeboval bych do své E70 něco dát, protože sprej přestal stačit. Mimo toho, že to je lepivé svinstvo, tak kuna už vyhlodala značnou část toho, co je na kapotě z vnitřní části, s tím že obsah se válel na motoru a vypadá to jako salát.

Na druhém autě mi dokonce zvládla poškodit několik kabelů vč. lambdy. Měl jsem tam tuhle plašičku
https://odpuzovace-zvirat.heureka.cz/ke ... auta-m180/ a evidentně absolutně nefunguje.

Budu si brát rovnou past, ale stejně bych rád měl ve voze něco zabudovaného i pro případy, že nebudu parkovat na stejném místě.

Díky moc.
pavproch

Re: Plašič (odpuzovač) kun - doporučení

#2 Příspěvek od pavproch »

Já mám ve všech svých autích co parkujou venku (Pindica, Leguán i 3er) auto-odpuzovač Deramax na baterky (už pár týdnů až měsíců) a stopy po kunách na kapotě se už neobjevují. Takže asi dobrý.
Magicie

#3 Příspěvek od Magicie »

Deramax je ale lidským uchem slyšitelný, že?

Co říkáte na Kemo M176 s elektrošoky. Nemáte s tím někdo zkušenost?
pavproch

#4 Příspěvek od pavproch »

Já mám (jiný) Deramax doma na půdě a ani jeden (3x auto, 1x domácí) neslyším a neslyší ho ani drahá 3/4 resp. junior/ka (mladí prý slyší i vyšší frekvence než já stařec).
KEAN

#5 Příspěvek od KEAN »

Řešil jsem to na dvou autech, co parkuju venku pod střechou a chtěl jsem vlastní srovnání.

Do prvního motorového prostoru jsem zavěsil 2x visačku STOP KUNÁM za pár korun (vypadá to jako voňavý stromek)
Do druhého auta jsem vyčesal kočičí chlupy do hadříku a zavěsil za těsnění u motorové stěny.

Mělo to být provizorně, ale mám to tam už takhle půl roku a od té doby v motorovém prostoru ani stopa.
Zkus jednu z těchto možností a uvidíš...
Magicie

#6 Příspěvek od Magicie »

Vyřešil jsem to prozatím prodejem auta :lol: . Budu ale kupovat další a tam jsem pořídil Kemo M176 s elektrošoky. Ty tipy se stromečky a vyčesanými chlupy vypadají zajímavě.

Jinak do pasti vedle místa, kde parkuji se prozatím chytila jen kočka...
Odpovědět