Asi to nakonec s těžkým srdcem prodám třeba i levněji. Divné, že to nikdo nechce. Podle mě cena už nemůže klesat (pokud bude někdo udržovat dobrý stav). Vždyť pěkné e46 dnes stojí 150tis a více, pokud se nějaká pěkná ještě najde. Benzín je teď super levný a to chtějí ještě snížit spotřební daň..
Žena chce pořád nějakého s-maxe, tourana nebo podobnou krabici. Já mám teď teslu tak musím být potichu
To je článek o hovně. Kdo z Vás v praxi ujede 1000km za méně než 10h a ještě si dá během cesty pár příjemných zastávek např. na jídlo, močení nebo jen tak odpočinek?
V ČR čistý průměr kolem 100km/h vč. tankování a.t.d. se spalovákem je dost problém i když člověk jede 160-180 kde se dá.
Je to pěkný čas, vypadá to, že v německu je dost rychlých nabíječek. V ČR jsou většinou jen 50kW..., jen tesla má superchargery 120kW ale taycana tam nenabijete.
Hehe kdo si koupi teslu na nurburgring? Ja mam omezeni na 235 a touto rychlosti to jede v pohode. V praxi jsem tak jel jen kdyz jsem to zkousel, resp. ridil kamos, ja jezdim pomaleji.
A spotreba samozrejme roste v kazdem aute, to neni nic noveho Pri hodne svizne jizde po dalnici porad akcelerace na 200 a brzdeni to bere tak 35kw/h na 100 coz je cca dvounasobek bezne spotreby. U ropaku timhle stylem taky neni problem dvounasobek. U tesly to ale neresite kdyz na superchargeru nabijete zdarma, muzete si vykon uzivat jak chcete
No to je přece klasika, že jakmile sis koupil Teslu, tak se tu budou dávat tyto články o prdu. Že je to nahovno, že to furt hoří, že to nikam nedojede,že někde vrže todle a tamto (to neska vržou i bavoráky a mercedesy úplně stejně, když začně člověk hledat a já nevím co ještě. Ale že to pojede každý supersport, že to ušetří kopec peněz když má člověk fakt velké nájezdy a je ochoten si o tom něco přečíst a naplánovat si cesty přes SCH nebo dobíječky, že se to vlastně neservisuje, že to udeje 500km normální jízdou a nejsi brzda provozu, že se ti to auto různými updaty zlepšuje atd, to už není relevantní.
Zrovna tento týden vyšlo pěkné video od electroDad a byl tam host co vlastní tu Nerychlejší.tesla a má to od března a najede měsíčně 6-8tis km. Kdyby si koupil normální auto ve stejné cenovce 3mega, např SQ8 tak na tom teče 50tis /měsíčně. Tesla ho ted stojí včetně nabíjení a pojistky havarijní cca 8-10tis/měsíc.
Ale taky chápu ty nepříznivce. Však ať si každý jezdí čím chce, to říkám pořád.
Jediné co mě sere je, že při koupi nové tesly už není free supercharging nabíjení. Ale ikdyž bych ji měl a pak chtěl jet někam na výlet, tak klidně na tom SCH zaplatím za dobití. párkrát za rok mě to nezabije, zbytek budu brát bud z nočního tarifu nebo z FVE.
To je jak článek z hovinky.cz ten třes bude mít spíš původ v aerodynamice, proto má podmíněno/omezenou Vmax tím extra spoilerem, aby se v tom majitelé nepozabíjeli...
mimochodem standard e92 335i také není z důvodu nízkého Cx zrovna etalon stability ve vysoké rychlosti (230+), při tacho 250 má znatelný lift předku...
Mezi námi už není moc míst kde to extra rozjet, při přejezdu přes DE dám temp na 170 a většinu času beztak trávím dobrždováním za někým, v omezení na 120... limit free je možná 20% trasy...
takže chápu třeba Volva nebo japonce s hybridy, kteří limitují Vmax na 180...
Ale autor článku se svou Oktávkou má právo být pobouřen a naplivat na “game changer”
Filozof píše:
Za 300k novej elektromobil by už hodně zamíchal kartama.
Takže jak přijdou hodně levné dostupné elektromobily Bude to zase jinde.
no tak emobil za 300k (s dojezdem asi 200km) uz ohlasila dacia.....uvidime jak uspeje v tomto segmentu
obavam se ovsem aby cela ta elektromobilita nebyla vic o politickem cachrovani, lobby a masivnim prerozdelovani penez danovych poplatniku...i kdyz stado ovci vzdy rado slysi na ruzne zvyhodnovani, dotace atd...zkousim si jen predstavit co by se asi delo kdyby se to cele odehravalo jen treba v "rozumne regulovanem trznim prostredi - takze bez dotaci a zvyhodnovani a s ferovou spotrebni dani na elektrinu ( ta je v nasich zemepisnych sirkach v nemalem mnozstvi z hnedeho uhli...) spotrebovanou elektromobilem....co sleduju tak v zemich ktere to zatim tak maji hozene je elektromobilita tema pro minoritni hipiky...
Jj, oldskůl borci si mezitím zajdou na pifko a vyčistí si sací kanály u svého veterána... Sorry, ale nebýt Muska, tak si o 48v v autě můžeme dál snít... protože roztáčet motor pomocí něčeho, co je v podstatě elektrifikovaná klika, může v roce 2020 leda zabržděnec nebo účelově pomalu postupující vývoj... jinými slovy...
O integraci startéru do setrvačníku a přechodu na 48v síť jsem četl asi 20 let zpátky... hurá, máme Start/stop na “kliku”, problémy vyřešíme 2 baterkama... tohle je přesně ukázka “pokroku” bez lidí typu Musk...
Protože ten neposlouchal howna typu to nepůjde a udělal auto na baterky...
Mě se líbí parametry Tesly jako supersportu dokážu si to představit někde na okruhu kde to půjčují ze si člověk zablbne. Ty 3sekundy zrychlení musí bejt hodně pěkný zážitek... navíc u nás jsou ještě místa kde se nabijí zadarmo než to bude zpoplatněno.
Osobně by mě jako druhé auto stačil i ten fiat 500 co je elektro a jde stim 200km dojet ... byl tu naprodej za 200k už jetý.
Dálkové přesuny tisíc km apod bych raději preferoval stále spíše v klasickém spalováku.
Dnes jsem se byl svézt Teslou S85, 12/2015, 190tis km, po 1. majiteli, servisovane, nezmastene, vzduch podvozek, autopilot, bez panorama střechy... cena 38tis Euro, za 35 by určitě změnila majitele (obdobne jsou 34-40). Starsi, s 300-500tis km najeto jsou od 25tis Euro, výhodou byva nova baterka, motor, nabíječka, nevýhodou únava všeho ostatního.
Postřehy - vynecham, ze to svižně jede, dobry feeling z interiéru, bez pazvuku, dily licuji, dojezd kolem 350 km v primestskem režimu, navi/hifi apod bez připomínek, mega kufr a uložne prostory + vnitřní prostor.
V rychlostech 60-90 bych cekal lepší komfort odpružení (air+nizko teziste+vysoka hmotnost),
vzhledem k cene pouze průměrný-luxus pocit, odhlucneni (aerohluk) bych take cekal lepší, ale to je spis absenci všech ostatních ruchu.
Verdikt - porad nevidím smysl dat mega za ojeté elektro auto, které je v nejlepším připade na hranici představy luxus kary. Po usednuti do C-klass kombajnu v rope jsem nemel nejmenší pocit horšího auta nebo středověku...
Já si ji občas beru z práce. . Pokud si zvykneš na ten efekt "ty pí*o to jede", tak je to úplně průměrně auto. Ale to předjíždění je fakt návykové. Jinak se vždy rád vrátím do e66
Ve 150+ mi tesla pripada hlucnejsi nez napr nova petka. A zere cca 280-300Wh/km, dojezd u me 90d by byl asi 250-300km. Baterku jde vystavit i za cca 200km, ale to uz musi byt hodne svizna jizda.
Takova bezna dalnicni jizda (dejme tomu do 160, ale ve zuzenich i mene nez 100...) v lete neco pres 300km. Mam ji necely rok a jeste jsem nikdy nemel problem s dojezdem. 90% nabijim doma
12hodin strávit nabíjením je docela dost. Já EV fandím, ale chce to lepší dojezd na tohle cestování. Jinak ono záleží, jaký jsou Tvoje děti (dle článku nejspíš celkem hodný). Kdybys měl moje, tak to auto při první zastávce zapálíš sám.
Tak pokiaľ niekto jazdí každý mesiac na takéto eurotripy, tak EV samozrejme nie je pre neho ideálna voľba. Ale kto jazdí raz ročne na takúto dovolenku s rodinou, tak to nabíjanie nie je zase až tak obťažujúce.
Ja to mám z domu v ČR na Slovensko k rodičom 5 a pol hodiny, ak to dávam na jeden záťah. Keď sme tam išli prvýkrát s pár mesačnou dcérou, tak nám tá cesta trvala vyše 10 hodín a zastávky sme museli robiť oveľa častejšie, ako by sme boli nútení dobíjať Teslu
Tak jedna věc je olítané 90D (přesně to auto co mám) a něco úplně jiného jsou nové long range a.t.d.
Nové Sko, možná i trojka long range ujede po dálnici cca o polovinu více než staré 90D a za další se v praxi nabíjí asi 2x rychleji.
Pak už to opravdu není problém.
Já ty dlouhé tripy zvládám celkem obstojně i s 90D 2017. Zdržení cca 1-2h / 1000km, podle toho jak bych jedl/odpočíval ve spalováku.
Kdybych měl jet spalovákem na jeden zátah bez pauzy, resp. s pauzou max. na tankování a neřešil bych předpisy, tak by byl rozdíl větší...
Zase na lítačku kolem domu je to dokonalé za předpokladu domácího nabíjení.