nedávno jsem odvezl auto do servisu, kde mi měnili chladič klimatizace, palivový filtr, olej, destičky atd.
Ujel jsem 666km

Zahlásilo to závadu pohonné jednotky a už sem nenastartoval. Odtaženo do servisu.
Tam servis našel v palivové soustavě železné špony (našli v regulátoru - viz foto, nevím co reguluje)
Říkají, že oprava velmi drahá - na výměnu buď celého palivového systému od nádrže vyjde na díly cca 200tis.
Při variantě vyčištění prý není zaručeno že tam nějaká špona nezbyde a nestane se to znovu.
Údajně se prý delší dobu opotřebovávalo palivové čerpadlo a následně "zřejmě" došlo k jeho poškození a tím
se rozesely špony do vedení. Neměli ho venku, jelikož se musí auto komplet odstrojit.
Nejsem mechanik, nevím co je z toho pravda a co dává smysl. Auto v bazaru reklamovat nemohu, je již po 6ti měsíční záruce.
- Stalo se toto někomu? Vyplatí se mi oprava? Nebo auto prodat na ND?
Soudní znalec mi řekl, že toto vypadá na pochybení servisu, ale že se z toho vyvléknou jednoduše.
Nevím co dělat, jestli auto opravit, měnit-repasovat vstřiky, vše čistit a pak riskovat že se to stane znovu ze zbytků špon v systému.
Servis říkal že šance po čištění je 50%
Nejvíc smysl mi dává auto prodat třeba za 150.000,- Kč, ztratit hodně, ale přenechat někomu kdo si toto dokáže opravit. Já potřebuji vozit rodinu.
Moc děkuji!!!
W.