Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Snížení podvozku

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Odpovědět
Zpráva
Autor
Hermanf

Snížení podvozku

#1 Příspěvek od Hermanf »

Třeba někdo poradíte. Zrepasoval jsem celou zadní nápravu. Všechny silentbloky nové, nápravnice Powerflex, ramena gumové, pružiny a tlumiče také nové. Eibach pro kit+Bilstein. Auto jsem posadil na kola a je vysoké jak koza. Ramena jsem dotahoval v zatížené poloze, ale auto níže nesedne. Koupil jsem Eibach černé pružiny a stále stejné. Mezi kolem a blatníkem 3cm, strčím tam na výšku víc jak dva prsty. Kola 255/35/18. E46 Kupé. Když jsem koukal na video kde chlápek mění pružiny jak na běžícím páse u stejného auta tak Ty černé Eibach mu auto pustí, že nemá mezi kolem a blatníkem skoro žádnou mezeru. Kdejakej kombík sedí níže a tohle dolů více nejde.
Jergus

Re: Snížení podvozku

#2 Příspěvek od Jergus »

Asi hloupá poznámka - ale máš ty pružiny přesně na tvůj model (dle VINka)? Různé výbavy a různé motorizace měly různé pružiny - podle rozložení hmotnosti auta.
Hermanf

#3 Příspěvek od Hermanf »

I hloupá poznámka pomůže. Bude to OK. Kupé 6 válec. I borec na videu má podle kódu na pružině ty stejné co montuje do 330 Ci. Ono jde i o to, že to auto je cca o 1cm výše i s těmi původními pružinami co tam byly.
DC Výkonná rada
Výkonná rada
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od DC Výkonná rada »

Nemáš vyšší podložky pod pružinami než je serie?
Sběratel, pořadatel a předseda zdejšího sdružení - kontakt do sz v případě potřeby, dík
Hermanf

#5 Příspěvek od Hermanf »

Koupil jsem nové ty nejtenčí originál 5mm co tam byly. Nejspíše se ten podvozek zpevnil, ty velké siletbloky co jsou v těhlicy a jsou schované v těch domečkách v karoserii byly úplně zbořené.
paca

#6 Příspěvek od paca »

Tak teoreticky by si to mohlo časem ještě sednout.
Odpovědět