skautik píše:Misa píše:Tak něco málo ke stanovám.
a vezmeme to hned od toho oblíbeného příspěvku, protože v něm si stanovy protiřečí
Článek IV bod 2e) platit jako roční členské příspěvky vyšší částky, než stanoví usnesení členského sjezdu.
Článek VIII bod 3d) ovšem přisuzuje toto právo ústřednímu výboru.
Osobně jsem za, aby to náleželo do pravomocí členského sjezdu. Už jen pro ten klid na duši a na zacpání pusy rejpálkůmA členský sjezd je podle mého názoru další špatně ošetřená záležitost.
Článek VI bod 1c) generální tajemník je povinen členský sjezd svolat, požádá-li o to alespoň 1/3 členů ústředního výboru, koná se nejpozději 2 měsíce od podání návrhu - chybí nějaká minimální lhůta a forma pro oznámení - takhle se dá zneužít a za členský sjezd se může prohlásit nějaká slezina u gen. tajemníka v garáži a tento členský sjezd může např. klub zrušit, odsouhlasit finanční transakce apod. (přeháním, ale stát se to může)
Celkově mi připadají pravomoce členského sjezdu trochu ořezané, na to že to má být nejvyšší orgán sdružení. Například vyloučení člena z klubu, o čemž by si měl rozhodnout klub jako celek, náleží dle bodu článku IV 4e) do pravomoci ÚV - takže se stačí znelíbit dvěma třema lidem a jsme venku.
Hospodaření - podle článku VIII bodu 2 klub hospodaří prostřednictvím statutárního orgánu - nikde jsem nenašla, který orgán je statutární, možná je to řečeno jinými slovy, ale pak je to neodborníkům nejasné
Tolik prozatím, co mě na stanovách zaujalo, doufám, že to třeba přiměje ostatní také k zamyšlení, nebo? stanovy jsou nejdůležitějším bodem existence klubu.[/b]
krome toho, ze mas v aute morcata, nejsi nahodou pravnik? dobre podnetne pripominky, ale presunu je do zvlastniho tematu
super .. diky za relevantni pripominky !!!!