Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

pomyslná hranice mezi soukromou a komerční inzercí

Dotazy týkající se pouze administrativy nebo nějakých problémů s chodem webu.
Ostatní dotazy patří do příslušných sekcí.
Zpráva
Autor
KamilAC

#1 Příspěvek od KamilAC »

Dne 3.4. jsem byl klubákem "surfis" informován, že mé inzeráty jsou jasně komerčního charakteru, že mám zaplatit poplatek nebo je smaže, když jsem mu sdělil že to tak není a ať si je pořádně prohlédne-jinak tedy pro neinformované od mé registrace jsem podal inzerátů 25, z toho valná většina (21x) byla na jeden nějaký konktétní díl, který jsem vyměnil ve svém voze, případně mne nějaký známý poprosil o vložení inzerátu.
Také jsem se ho ptal kde leží ona hranice, ten limit kterého nesmím dosáhnout aby inzerce již byla komerční. načež jsem byl doslova odpálkován s tím, že se mnou o tom nehodlá polemizovat co je a co není komerční inzerce, a dnes jsem již žádný ze svých inzerátů, dokonce ani ty dva roky staré které jsou dávno neaktuální, NENAŠEL.
Ptám se tedy jak je to s inzercí.

Dále bych také vznesl dotaz, jestli je poplatek za komerční inzerci vyžadován od všech rádoby soukromých inzerentů, kteří denně v sekci ND-prodej aktualizují desítky nabídek. Od toho už tedy má být komerční sekce, načež valná většina z nich v ní není. pak snad jedině zásahem nějaké vyšší moci?:roll:
Jako registrovaný uživatel, a zároveň jako platící člen předpokládám, že vedle jistých povinností mám také nějaká práva!!!

Doufám, že tento topic se záhadně neztratí stejně tak jako moje inzerce, a že bude někdo schopen mi odpovědět.
Výpis komunikace mezi mnou a surfisem mohu doložit el.i tištěnou podobou, toto jednání se mi opravdu docela nelíbí. :!:
surfis
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od surfis »

Naší komunikaci sem klidně postnu, nemám se za co skrývat a za vším si stojím.

Toto je SZ, kterou standartně posílám lidem s komerční inzercí:

Dobrý den,

z vašich inzerátů je jasně patrné, že se jedná o komeční inzerci. Ta je na našem fóru podle stanov zpoplatněna částkou 250kč/měsíc s minimální platbou 6 měsíců (1500Kč). Pokud chcete jakékoliv informace, můžete mne kontaktovat na tel. XXXXXXXXX, nebo PM. Očekávám vaše vyjádření do 3 dnů po přečtení soukromé zprávy. Pokud nebudete reagovat budu nucen vaše inzeráty mazat.

Přeji pěkný den

Tvoje odpověď:

Ahoj.
Docela by mě zajímalo, kde leží ta hranice mezi soukromou a komerční inzercí. Opravdu si nejsem vědom toho, že bych stejně tak jako velký počet jiných lidí-nerad bych je jmenoval ale pokud máš toto na starost tak jistě víš o koho se jedná, denně v sekci soukomé inzerce aktualizoval desítku inzerátů typu prodám jakýkoliv díl na jakékoliv bmw". Nikde nestojí, že jako soukromý inzerent nemohu nabízet k prodeji JEDNO celé auto na díly, nebo dvakrát prodávat interiér do stejného typu auta. Pokud sis procházel veškerou mojí inzerci od počátku mého působení na bmwklub.cz, tak jako já právě teď, přišel jsi na to že 75% z nich je nabídka nějakého specifického dílu, většinou vázaná na opravy a úpravy mého auta, typu"Prodám svůj kožený interiér protože jsem si koupil jiný"nebo"Prodám navi 4:3 protože jsem si koupil 16:9".
Žádám tě tedy o uvedení konkrétních případů, podle kterých soudíš že se z mé strany jedná o komerční inzerci. Nikde neuvádím že např.vozím auta na kšeft a rozprodávám po dílech, nevidím nic špatného na tom, když čas od času dám do inzerce něco, co se mi dostalo pod ruku, nebo když mě nějaký známý poprosí ať to hodím na web místo něj. Rád bych ty konkrétní případy, které se tě tak dotkly. Pokud by to mělo být tak že moje inzerce je komerční, pak všichni ti, o kterých jsem psal na začátku, by měli své nabídky v obchodní sekci, COŽ SE NEDĚJE! Proto mě zajímá z čeho soudíš že moje inzerce je komerčního charakteru.
Pokud bič, tak na všechny stejný! Do té doby se budu bránit. Jinak tedy mé, podle tebe komerční nabídky, můžeš klidně smazat. Jsem moc zvědav které to jsou.

Děkuji za odpověď.

Moje odpověď:

Inzerátů tu máš celou řadu. Měřím stejným metrem všem. Nehodlám s tebou polemizovat, co je a co není komerční inzerce. Nalezl jsem cca 25 inzerátů, které si podal s díly na typy E36, E46, E39. Ber to jako hotovou věc, nedělám ústupky.

Přeji pěkný den...

Asi je pravidlo, že potrefená husa nejvíce kejhá... Je potřeba vyslektovat lidi, kteří se na klubu přiživují. Oháníš se tu lidmi, kteří inzerují komerční inzerci a neplatí. Napiš mi kteří to jsou a postup bude stejný! Nedělám vyjímky!
RuDoSh
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od RuDoSh »

Neni to padle na hlavu? :-)
surfis
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od surfis »

RuDoSh píše:Neni to padle na hlavu? :-)

Je... Jak jsem psal o huse... :D
RuDoSh
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od RuDoSh »

surfis píše:

za 3 roky 25 inzeratu..... to se musel dobre zahojit ;-) Nevim no....
surfis
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od surfis »

RuDoSh píše:
surfis píše:

za 3 roky 25 inzeratu..... to se musel dobre zahojit ;-) Nevim no....

Rudo, 1 inzerát je rok starý (inzeráty starší 1 roku se mažou automaticky) 16 inzerátů je mladších 2 měsíců (většina stále aktivní). Ostatní jsou ze září, října 2008.
Leveler
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od Leveler »

Mám jen dotaz.
Kolik se platí za inzerci v podobě Důležité například v inzerci už vysí asi 5 měsíců auto, které je stále označené tímto popisem a je na první pozici?Všiml jsem si toho už nekolikrát.

Má na to právo každý člen nebo tento inzerát někdo zvýhodnil jen tak, že to je kámoš moderátora nebo o to může poprosit každý?

Nebom čím je to tak důležité od odstatních klubových aut co jsou na prodej? :wink:

Děkuji :wink:
surfis
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od surfis »

Leveler píše:Mám jen dotaz.
Kolik se platí za inzerci v podobě Důležité například v inzerci už vysí asi 5 měsíců auto, které je stále označené tímto popisem a je na první pozici?Všiml jsem si toho už nekolikrát.

Má na to právo každý člen nebo tento inzerát někdo zvýhodnil jen tak, že to je kámoš moderátora nebo o to může poprosit každý?

Nebom čím je to tak důležité od odstatních klubových aut co jsou na prodej? :wink:

Asi myslíš Břéťovo auto. Tohle udělal ACčko, asi bude lepší, když se k tomu vyjádří on. Nemůžu, nebo nevím jak to sundat :lol:. Zatím jsem to ani neřešil.

EDIT: už jsem na to přišel... :lol:
Fx Člen Klubu
Člen Klubu
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od Fx Člen Klubu »

V tomhle stojím za Kamilem, jako asi každý tady měl BMW víc, jeho bývalou E36, z které pravděpodobně inzerované díly pochází, dnes jezdí tuším Deathbox.

Taky se asi někomu stalo, že prodával víc věcí najednou ne proto, že by to byla nějaká komerce, ale třeba po jarním úklidu v garáži. Taky už mi nějaký inzerát (i když nebyl komerční) zmizel, tuším, kdo ho smazal a vím i proč, neřeším to. Ale je to trochu k zamyšlení ;)

Pro mě osobně je spíš otázkou, proč je komerční inzerce až úplně dole pod nekomerční, když už se za ni platí, a proč je označována celkem nicneříkajícími nicky a jmény. Moc mě neláká rozklikávat několik diskusních skupin kvůli zjištění, že dotyčný nemá volant, co sháním - a dokonce ani žádné díly na auta, lepší by bylo do popisu místo jména dát, co zhruba daný inzerent nabízí. Tohle asi patří do námětů, ale tuším, že už se to i nějak řešilo.
GeorgosAc Čestný člen
Čestný člen

#10 Příspěvek od GeorgosAc Čestný člen »

Leveler píše:Mám jen dotaz.

leveler - odpovim ti , ale kdyby jsi cetl za ty roky co tu jsi tak jsem to psal jiz nekolikrat.... kazdy klubak kdyz me pozadal , tak jsem mu jej dal k dulezitym na nejakou dobu... ( nespecifikuji , nebot nemam cas hlidat a nekam si znamenat kdy jsem to dal nahoru)..... popripade na zadost inzerat zamknu aby mel klid inzerent od OT..... takze pokud te to tak zajima tech aut tam nahore na zadost bylo minuly rok cca 5... vcetne speedyho ///M3 kterou si tam dal sam a muj inzerat , ktery sem si tam dal ja. a kecy typu kamosu moderatoru si nechej pro strýčka prihodu... delam to pro kazdeho klubaka..... a pokud to nekde vidis 5mesicu mohl jsi se zeptat davno kdyz ti tak sedi v zaludku. i treba pres ICQ , nebo SZ....

a k bretovemu pripadu ti jen reknu ze me o to slusne poprosil , nebot dela v zahranici a nema tak casto pristup k netu .

AC
[/b]
youwee
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od youwee »

Nad tim co psal Leveler uz sem taky premyslel a taky by me to zajimalo...
a s FXem taky naprosto souhlasim, ta komerecni inzerce ma divokou podobu..
A Surfis ja myslim ze to berez mozna az moc prisnym metrem... (jinak nic proti tobe :wink: )
GeorgosAc Čestný člen
Čestný člen

#12 Příspěvek od GeorgosAc Čestný člen »

youwee píše:Nad tim co psal Leveler uz sem taky premyslel a taky by me to zajimalo...
a s FXem taky naprosto souhlasim, ta komerecni inzerce ma divokou podobu..
A Surfis ja myslim ze to berez mozna az moc prisnym metrem... (jinak nic proti tobe :wink: )

prvni tvoje veta jsem snad uz odpovedel , ne ??????

:roll:
Leveler
Kontaktovat uživatele:

#13 Příspěvek od Leveler »

To chce klídek Jirko :wink:
Jen jsem se zeptal jaký kroky jsou potřeba aby byl inzerát takle vystavenej..
Nikde jsem se tomu nedočetl a drásat nervy si kuli tomu přece nemusíme ne :wink:
GeorgosAc Čestný člen
Čestný člen

#14 Příspěvek od GeorgosAc Čestný člen »

Leveler píše:To chce klídek Jirko :wink:
Nikde jsem se tomu nedočetl a drásat nervy si kuli tomu přece nemusíme ne :wink:

ja jsem uplne v klidku...... :wink: me tydle ,,zbytecne,, dotazy absolutne nechavaji chladnym.. odpovim proc jsem tak ucinil a je to.. jeste ze uz nemam zadnou funkci zde , nebot by me jeblo porad nekomu neco vysvetlovat.... :lol:
Fx Člen Klubu
Člen Klubu
Kontaktovat uživatele:

#15 Příspěvek od Fx Člen Klubu »

To, že si moderátor fora může hodit inzerát do důležitých vidím jako "aspoň něco" za to, že se tu s tím balastem "musí" babrat. Znám to velmi dobře, spravuji několik menších diskusních fór a je to nevděčná práce zadarmo...
Killca

#16 Příspěvek od Killca »

vsak on je v klidu, tak do nej nekeruj :stern: :tongue:

EDIT: tak uz neni :-D
vlevo je matal Obrázek a vpravo Killca Obrázek
Leveler
Kontaktovat uživatele:

#17 Příspěvek od Leveler »

Killca píše:

vsak on je v klidu, tak do nej nekeruj :stern: :tongue:

Kilčo vidíš někde, že do někoho kéruju krom mého dotazu kterej jsem napsal?
Já se už nedivím že se tu každej bojí něco napsat :wink:
Leveler
Kontaktovat uživatele:

#18 Příspěvek od Leveler »

Kilča:>Tak ten banán berů :lol: :lol: :lol:
Speedy Čestný člen
Čestný člen

#19 Příspěvek od Speedy Čestný člen »

Z5 k tématu, ta hranice je těžko odhadnutelná, ale faktem je, že lepší než 25inzerátu je lepší mít jeden, který pravidelně aktualizuju. Můj názor je takový, že podle vysvětlení to komerční není, n icméně toto rozhodnutí je na moderátorovi inzerce. Samozřejmé ovšem je, že ani on to nemusí vždy přesně odhadnout.

Co se týká placené inzerce, tak asi smysl má to posunout nahoru nad nekomerční část a ten nadpis jsem sice stanovil já, ale je možné ho měnit podle chuti inzerenta(což ovšem asi nikdo z nich neví, tak je budu o tomto informovat).
GeorgosAc Čestný člen
Čestný člen

#20 Příspěvek od GeorgosAc Čestný člen »

Leveler píše:Já se už nedivím že se tu každej bojí něco napsat :wink:

nechces se uz vysrat na tydle rejpavy pripominky ? pokud je dotaz k veci a strucny tak na nej vzdy tazana osoba odpovi.... jak psal speedy... na nesmylsy neni cas...
Odpovědět