Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
E87 118d jake letní pneu
-
slimesnake píše:Poradili byste mi co za pneu dát na 118d? ted tam mam 16ky RTF a asi bych zustatl u velikosti i u RFT, protože už vidim jak tam dam obyč, vyjedu ze servisu a píchnu
V zadnem pripade nenechavej RFT! Je to naprosty odpad, vubec to nefunguje, je to drahe a jeste tvrde jak hitlerovo slovo.
Jinak gumy jedine Pirelli PZERO.
Mel jsem 4 sady PS2 a vzdycky tak po 8-12 tis km mi z prednich gum zacaly odpadavat kusy gumy, predni PZERO vydrzely snad 22 tis km nez na nich nebyl zadny vzorek a nic z nich neodpadavalo. Naopak vzadu PZERO odesly driv nez PS2 (zadni PS2 mi vzdycky vydrzely 2x dele nez predni), coz me celkem prekvapilo, ted nevim presne z hlavy kolik vydrzely, tak kolem 15 tis bych to videl.
Kazdopadne
- PZERO funguje okamzite, uz po nejakych 200 km dynamictejsi jizdy funguji tak, jako PS2 po 1000 km zajeti
- PS2 jak maji 3 mm vzorku a min, tak plavou a nesedi, to PZERO vubec, ty sedi az dokud neni pryc dira
Ve vysledku PZERO (moje zkusenost je se specifikaci MO) fungujuji tak 4x dele, alespon u me vpredu.
Pokud nekdo z vas premysli o normalnich (ne slik) gumach na leto, tak PZERO je fakt neuveritelne, doporucuju vsema deseti.
slimesnake píše:Poradili byste mi co za pneu dát na 118d? ted tam mam 16ky RTF a asi bych zustatl u velikosti i u RFT, protože už vidim jak
tam dam obyč, vyjedu ze servisu a píchnu
Já mám dobrou zkušenost s Continentalama. Sice vydržely jen necelých 18 tisíc, než se sjely pod únosnou mez (3mm), ale výborně držely a skvěle brzdily. Na jaře je koupím znovu (starý zůstanou na dolítání na okruh). Byl to typ ContisportContact 3, i když u mne v trochu netradičním rozměru 225/35 a 255/35. Runflaty taky nedoporučuju, auta je s nima hodně tvrdý.
Defekt jsem sice zatím neměl, ale tuším, že taky Continental dělá takovou opravovací sadu kompresor + tmel. Zatím jsem to nikdy nepotřeboval, takže nevím, jestli a jak to funguje, ale výrobce se dušuje, že pokud to bude defekt, se kterým by se dalo dojet na runflatu, tak tahle sada to prý dokáže taky. Ale jak říkám, zatím jsem to nevyzkoušel.
Nejdulezitejsi je podle me styl jizdy, pokdu nekdo jezdi "normalne" na pomery bezne populace, tak je jedno jake ma gumy a ani to nedokaze poznat.
Jedina vyjimka jsou RFT, to musi poznat kazdy. Na autorevue si vymenovali lide zkusenosti s RFT a bez a vypada to, ze pri pouzivani RFT v CR se auto znici (rozvrazani interieru, problemy s napravami atd) minimalne o polovinu rychleji.
Jedina vyjimka jsou RFT, to musi poznat kazdy. Na autorevue si vymenovali lide zkusenosti s RFT a bez a vypada to, ze pri pouzivani RFT v CR se auto znici (rozvrazani interieru, problemy s napravami atd) minimalne o polovinu rychleji.
Jeste doplnim k tomu co jsem psal ohledne PS2.
Takhle vypada predni 225/40 M3 PS2 (jeste ty "stare dobre", dnes uz vyrabeji myslim jen ty green shity) po zhruba 8 tis km v beznem provozu. Mel jsem mnoho sad a vzdycky to stejne.
Pokud jezdite extremnim zpusobem porad, maximalne vam doporucuju PZERO - nebudete litovat.

Takhle vypada predni 225/40 M3 PS2 (jeste ty "stare dobre", dnes uz vyrabeji myslim jen ty green shity) po zhruba 8 tis km v beznem provozu. Mel jsem mnoho sad a vzdycky to stejne.
Pokud jezdite extremnim zpusobem porad, maximalne vam doporucuju PZERO - nebudete litovat.

-
rikin píše:Jeste doplnim k tomu co jsem psal ohledne PS2.
Taky budu kupovat novy letni pneu na 118d. Jak doporucujes PZERO, tak ktery presne prosim - Pirelli PZero Rosso nebo Pirelli PZero Nero?

FrankDrebin píše:Taky budu kupovat novy letni pneu na 118d. Jak doporucujes PZERO, tak ktery presne prosim - Pirelli PZero Rosso nebo Pirelli PZero Nero?A mas nejakej oblibenej a dobrej internetovej pneushop? Diky
POUZE PZERO, neni tam zadne dalsi slovo. Tato pneu je celkem novinka (od minuleho roku myslim).
http://www.pirelli.com/tyre/ww/en/car/g ... ent/p_zero
Ja kupuji pneu v kamennem shopu, mam tam zajimavejsi ceny nez ostatni a vicemene se tak dostanu trochu pod cenu eshopu.
PZERO pouzivaji dalsi kamaradi, kteri jezdi pomerne nekompromisnim zpusobem (z autorevue napriklad Bond, M.Leky) a jsou spokojeni.

-
-
slimesnake píše:Poradili byste mi co za pneu dát na 118d? ted tam mam 16ky RTF a asi bych zustatl u velikosti i u RFT, protože už vidim jak tam dam obyč, vyjedu ze servisu a píchnu
Já jsem z jedničky RFT hned sundala, na nich byla moc tvrdá pro pražské kostky ... a neboj nepíchla jsem

Používám 205/55/R16, letní mám nějaké Dunlopy, tuším Sport?
E87 120dA & E36 325iC & G07 xDrive40d
ex E36 316iCompact
ex E36 316iCompact
FrankDrebin píše:No koukal jsem se na netu na ty Pirelli PZero Rosso - a na mokru pry nic moc, nekdo si zase stezoval na hlucnostCelkem pochvalne se pise o Dunlop SP Sport Maxx TT, tak ted nevim
Na testy nekoukej prosimte. 99,99% vseho co se na netu o autech pise jsou uplne nesmysly a to vcetne novinarskych recenzi. Lidi, kteri umi opravdu ridit je v CR radove desitky (ja osobne mezi ne nepatrim, ale gumy poznat dokazu).
-
FrankDrebin píše:Prosel jsem i ruzny fora a fakt "100 lidi=100 nazoru"Nekdo je spokojenej, někdo si stezuje.. Tak se 118d nebudu jezdit nejakou pilu (ani to nejde), ale chci proste po runflatech neco, s cim budu spokojenej a nevyhodim zbytecne penize z okna
Tak to by ses divil, muj kamarad mel na Grossglockneru prumer kolem 19l se 118d.

I ja jsem se 118d pilu mnohokrat jel, klidne ti to ukazu.

Kdyz si koupis PZERO, garantuju ti, ze nebudes litovat.
-
-