Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
E87 116i 85kW Rozvody
Buďte zdrávi přátelé značky.Mám třetím rokem E87 116i,85kW. Již dvakrát mi přeskočil rozvodový řetěz,což je prý u tohoto motoru obvyklá věc. Myslel jsem,že je řetěz nesmrtelný a ono ne. Již jsem tedy vyměnil celou sadu,ale asi není motor postavený přesně podle představ firmy BMW. Auto sice jede,leč mi přijde líné a má malou díru v plynu. Také studené starty nejsou nejlepší. Motor za studena naskočí,střílí do sání a má problém se udržet. Je to jak Š 120 bez sytiče. Po zhruba minutě je to mnohem lepší a za tepla skoro neznatelné. Ptám se tedy- nemá někdo přístup k přípravku na rozvody??? Také jsem se dočetl,že firma BMW přehrává software motoru právě kvůli studeným startům. Nemá s tím někdo zkušenost??? Zajímala by mě hlavně cena této operace. Nerad bych to auto prodával,jsem s ním vcelku spokojen. Za případné zkušenosti budu moc rád. Děkuji
BMW116i píše:Buďte zdrávi přátelé značky.Mám třetím rokem E87 116i,85kW. Již dvakrát mi přeskočil rozvodový řetěz,což je prý u tohoto motoru obvyklá věc. Myslel jsem,že je řetěz nesmrtelný a ono ne. Již jsem tedy vyměnil celou sadu,ale asi není motor postavený přesně podle představ firmy BMW. Auto sice jede,leč mi přijde líné a má malou díru v plynu. Také studené starty nejsou nejlepší. Motor za studena naskočí,střílí do sání a má problém se udržet. Je to jak Š 120 bez sytiče. Po zhruba minutě je to mnohem lepší a za tepla skoro neznatelné. Ptám se tedy- nemá někdo přístup k přípravku na rozvody??? Také jsem se dočetl,že firma BMW přehrává software motoru právě kvůli studeným startům. Nemá s tím někdo zkušenost??? Zajímala by mě hlavně cena této operace. Nerad bych to auto prodával,jsem s ním vcelku spokojen. Za případné zkušenosti budu moc rád. Děkuji
Zdravím...
tak ti můžu říct, že kvůli rozvodům asi budeš muset do servisu.
Nicméně ohledně softwaru řídící jednotky... můžu ti to udělat já .. mám víceméně software pro 1er 116i 85 kW z roku 2008.
Na ceně bychom se pak případně domluvili. Hlavně si rozmysli, jestli to chceš zkusit nebo ne...