Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

E87 Piskani volantu

vše o E81/E82, E87/E88, F20/F21/F22/F23, F40
Odpovědět
Zpráva
Autor
Kvarka

#1 Příspěvek od Kvarka »

Uz druhy den po sobe (vzdycky jen rano) kdyz jsem vyjela z garaze, tak mi jaksi vrzalo/piskalo ve volantu. Bylo to vzdy jen pri zatoceni.. Pak po par kilometrech se to utlumilo a v pohode, cely den vubec nic. Je to normalni nebo je to jen nejaky nepromazany a mam s tim nekam zajet? Diky
standa08

#2 Příspěvek od standa08 »

me se to taky stava, ale pecu na to... :D kazdopadne je to vtipnej zvuk
Staplan

#3 Příspěvek od Staplan »

Zdravím, myslím, že můžete být úplně v klidu. Potvrzuji zkušenosti kolegy standa08. Mě vrže volant ( po dlouhodobém sledování ) pouze při teplotách pod nulou až po cca. 6 stupňů celsia. Když je tepleji, vrzání je úplně pryč. Je to fakt srandovní zvuk, někdy ráno dostanu záchvat smíchu jak točím nějakou prudší zatáčku a vrže to při točení tam i zpět. V autorizovaném servisu si s tím neví rady, ostatně jako s většinou věcí. :lol:
ferenzzetto

#4 Příspěvek od ferenzzetto »

Mel jsem uplne stejny problem, pri zatoceni mi jakoby "piskalo" ve volantu, tak jsem pomoci paky na polohovani volantu nahoru-dolu posunul volant o malinko niz a piskani prestalo:D Takze doporucuji zkusit:)
MUF_IV

#5 Příspěvek od MUF_IV »

Nevím jak na 1er řadě, ale na E39 5er, to standartně dělá tyč řízení, promazat v průchodce a je klid...
Jenda46

#6 Příspěvek od Jenda46 »

Jojo, jako když taháš kočku za ocas. Taky mám to samý. Vsázel bych na tu průchodku tyče volantu.
eriksson

#7 Příspěvek od eriksson »

měl jsem ten samý problém, a začlo to dělat hned po 1.ledna po oslavě Silvestra, byl jsem trochu z toho mimo, tak jsme hledali pod autem a v motoru kočku, zvuk opracdu vtipný, ale ted už vím, ze je to vlivem vlhkosti a nizké teploty
FreeMaroStyle

#8 Příspěvek od FreeMaroStyle »

Ten samý problém :D Taky mi to letos začalo dělat... taky při nižších teplotách... pokud je to jen tyč volantu je to v klidu, ale třeba u VW když se objeví tento zvuk, tak jde sr*t kroužek na volantu co je pro airbag, klakson... :D Tak snad to není ten samý problém :)
libor1988E36

#9 Příspěvek od libor1988E36 »

Ahoj ted tu čtu odpovědi a je na to docela jednoduchá odpověd', sundá se spodní plast pod nohama řidiče a je nedostačně promazaný plastový kroužek vůči gumě pod volantovou tyčí, v autorizovaném servisu BMW je na to speciální sprej na promazávání průchodek gumových a pískání pak ustane. Stačí aplikovat 3 x za sebou prostříkat zatočit párkrát a je po problému.Čus
Odpovědět