Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

E87 116 Kontrolka trakce - auto zlobí

vše o E81/E82, E87/E88, F20/F21/F22/F23, F40
Odpovědět
Zpráva
Autor
MartinAB

#1 Příspěvek od MartinAB »

Zdravím všechny, stal jsem se novým členem. Dnes jsem se poprvé svezl svou E87 1.6 2005. Auto jsemkoupil z SRN nabourané, uvedl jsem h do jizdyschopného stavu ( tak vážné to nebylo ) Stal se mi ale problém s kterým si nevím rady : Normálně jedu, vše se zdá být v pořádku, najednou auto začne cukat a pak dokonce za jízdy chcípne. Objeví se kontrolka brzz ( žluta, kontrolka trakce, nápis servis a auto nejde nastartovat. Palivoměr na půlku ( benzin jeste ze SRN ) Tak jsem se nechal odtahnout na pumpu a tam dotankoval. Auto po dlouhé chvíli nastartovalo a zase chciplo, pak chvilku jede pak chcipne, pak jede dýl pak chcipne, stále svítí kontrolka trakce ale nastestí jsem nejak doskákal domu.

AUto je ve stavu : Odpojené přední světla / doděvám xenony /, vystřelené airbagy ( řidič vč. před. pásu + spolujezdec jen airbag ) Vyměněna Váha vzduchu, vyměněn vystřelený set na baterii. Auto bylo lehce bouráno na LP roh, najel jsems nim uz asi 40km do té doby se zdálo vše Ok, když pominu evidentní hlášené chyby.

Poraďte prosím někdo...
Killca

#2 Příspěvek od Killca »

dneska bez diagnostiky ani kure nehrabe

zkus odpojit jednotku dsc/dtc v motorovem prostoru, co to bude delat

kazdopadne kdyz sviti trakce a podle me sviti i jeste jina kontrolka, jako je treba EML nebo neco podobneho, bude problem se vzduchovou klapkou na kterou je napojen i system dsc i to, ze motor chcipa

2)je vadny krouzek pod volantem, dsc si mysli, ze se zataci a pritom se nezataci a snizuje vykon motoru az do chcipnuti - diagnostika

3)dira nekde v sani, prisava to falesny vzduch - vzit cistic brzd ve spreji a strikat na nastartovany/startujici motor vsude kolem trubek atd, kdyz zvysi otacky/chytne, je nekde dira

4)vadne benzinove cerpadlo, pripadne slaba baterka a chyba dsc je jen mimo jako dalsi zavada - diagnostika
vlevo je matal Obrázek a vpravo Killca Obrázek
MartinAB

#3 Příspěvek od MartinAB »

Tak jsem již pokročil o krok dále....i když ne tak úplně :-)

Počítač hlásil chybu VANOSU, nechal jsem tedy vyměnit napínák řetězu a tudíš srovnat rozvody.

Auto už jede, a nesvítí kontrolka motoru, ale hláška s Pneumatikou, Brzda ( žlutá ), a DSC je tu stále... Auto škube, občas chcípne, tak jsem to odvezl zpátky ( cesta byla dlouhá z P-10 na P-5 po spojce ) a musí to zbuvu načíst, můj tip je ten, že je vadné čidlo na těhlici ( a auto si myslí že kolo dělá něco jinýho ) ale nevim, zejtra snad budu vědět víc. Každopádně děkuji za názor...
Killca

#4 Příspěvek od Killca »

pokud jednotce nevoni nejaka data, jako treba z cidla v kole nebo z krouzku ve volantu, tak jen deaktivuje DTC/DSC a rozsviti se jen kontrolka toho DSC, ale s autem to nic jinyho nedela, chyba bude jinde (navic i kdyz jsou tahle cidla vadna, diagnostika to napise primo)
vlevo je matal Obrázek a vpravo Killca Obrázek
Odpovědět