Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

E87 118i/d Nefunguje zadni ostrikovac

vše o E81/E82, E87/E88, F20/F21/F22/F23, F40
Odpovědět
Zpráva
Autor
Hlemist_CZ

#1 Příspěvek od Hlemist_CZ »

Nefunguje mi zadní ostikovač, nevíte čím to je ?

///MOD Killca: precti si kdyztak v tomto tematu prvni prispevek :) http://www.bmwklub.cz/modules.php?name= ... ic&t=68467
FreeMaroStyle

#2 Příspěvek od FreeMaroStyle »

Nevím, ale taky mi nefunguje, chci ho dát úplně pryč, jelikož se mi nelíbí a přes léto jsem ho ani jednou nepoužil už jen proto abych neměl vydřené sklo :D...
... ale teď jsem ho v zimě chtěl projet nemrznoucí, ale zaboha to tam nemůžu natlačit, motorek jde slyšet, ale voda nikde :D :-/
arthur

#3 Příspěvek od arthur »

No tak mne funguje, ale trva to tak minutu usilovneho mackani packy nez tam ta voda dotece... :?
FrankDrebin

#4 Příspěvek od FrankDrebin »

Taky mi nefunguje zadni ostrik a je mi to uplne jedno :lol:
Misa Moderátor
Moderátor

#5 Příspěvek od Misa Moderátor »

Koukám, že u jedniček je to asi standard. Taky mi nefunguje, motorek ale slyšet je ... Už jsem to tak koupila ale ani to nemám potřebu řešit ...
E87 120dA & E36 325iC & G07 xDrive40d
ex E36 316iCompact
muunky

#6 Příspěvek od muunky »

Hodně častý problém je ucpaná tryska ve stěrači.
Meda123

#7 Příspěvek od Meda123 »

Taky mi nefunguje, ale jak někdo psal, že to trvá asi minutu, než tam voda doteče, tak to možná ještě zkusím.... jsem nikdy neměl nervy to zkoušet dýl.
Mista

#8 Příspěvek od Mista »

Zrovna dneska sem to taky řešil, opět ucpaná tryska, vyklapl sem kryt stěrače, vytáhl trysku, profoukl (jenom špina létala :D ), zacvakl zpět a vše OK, kdyby někomu pomohlo ;)
arthur

#9 Příspěvek od arthur »

Diky moc, to vyzkousim, to by mohl byt muj problem, kdyz ta voda sice tece ale az za dlouho a malo
Hlemist_CZ

#10 Příspěvek od Hlemist_CZ »

Mista píše:Zrovna dneska sem to taky řešil, opět ucpaná tryska, vyklapl sem kryt stěrače, vytáhl trysku, profoukl (jenom špina létala :D ), zacvakl zpět a vše OK, kdyby někomu pomohlo ;)

a jak se to rozebírá ?
Mista

#11 Příspěvek od Mista »

Tak pokud se chceš dostat k trysce musíš vyklapnout kryt od stěrače. Stěrač necháš v normální poloze a ve směru ke stěrači sklopíš ten kryt co je okolo trysky, je to na stejném kloubu jak stěrač, prostě ho jen vycvakneš a sklopíš. Nechce to ani nějak moc síly spíš ho trošku roztáhnout a párkrát zakvedlat a ono to povolí. Pak už tam máš přímo tmavou trusku kterou stačí vytáhnout, tady už sílu ale potřebuješ :) No a pokud se chceš dostat k samotnému motorku tak budeš muset zevnitř kufru povolit šrouby a vycvakat plastové kryty, dělá se to trochu blbě ale s opatrností a nutnou dávkou decentní síly se ti to podaří. Mnoho zdaru ;)
carlosBMW

#12 Příspěvek od carlosBMW »

no tak dneska jsem se pustil do zadního stěrače.neostřikoval mě a musel jsem vykuchat celej tapec na kufru.to byla práce fakt na hovno.tryska byla cela zacpaná a musel jsem ju vyčistit ze vnitř,protože nešla vyšroubovat
alkoholik

#13 Příspěvek od alkoholik »

mel jsem obdobny problem - v servisu mi nabídli že mi to za sedmičku!!! celé ochotně vymění tak jsem se nasr... vyčistil trysku - správně nasměroval (pozn. dělá se to dost blbě když jsi na to sám protože potřebuješ být současně u volantu...) a vše funguje je jako nové
NAVY

#14 Příspěvek od NAVY »

Rozobrat pravy podblatnik
Vybrat nadrzku vody do strekovacov
V spodnej casti su motorceky .
Vybrat motorcek a v jeho spodnej casi je plastove sitko ktore byva zanesene
Pozor pri vyberani motorceku sa zvykne sitko zakotulat
hlavne ak nieje nadrzka prazdna vystreli pod tlakom
Sitko motorceka zadnych ostrekovacov trpi najviac pretoze je v najspodnejsej casti nadobky
V servise vam vymenia cely motorcek :-)
Odpovědět