rozmer
vpredu 205/50R17 ET 47 10,13kg
vzadu 225/45R17 ET 47 10,16kg
chcel by som niektore z Bridgestone, Conti, Dunlop, Goodyear, Michelin, Pirelli,.. tam sa pohybuju ceny rovnako cca. len neviem ktore budu najlepsie, viete poradit?
Z těch poslaných bych asi volil ContiSport, ale daleko raději bych šáhnul po Pirelli PZero.
Potenzy mě na ryhlejším autě zklamaly, na podauto byly okej. Dunlop SP Sporty bývaly poměrně běžná volba, mám je i obuté aktuálně, ale taky už se těším až i sem nazuju PZero ;)
Bez RFT pneu?? Resim ted to same, schanim asi RFT ikdyz je to na*ovno, ale nejaky sajrajt kdyz pichnu se mi tam lit nechce, protoze stejne nevydrzi dlouho... 205/50R17 temer nesehnatelny rozmer v runflatu, a kdyz je, tak za tu gumu chcou 5000czk nebo musis cekat dobu nez je nekde naskladni ... je to hnus...
Podobne NO Runflat, nemám už záujem dávať RFT. Ináč že vraj aj s Runflatmi čo sa týka opravy to nieje extra ružové a za tie roky čo mám vodičák som mal pokiaľ dobre pamätám raz defekt. Treba si spočítať plusy a mínusy tých ktorých pneumatík a kúpiť tie.
Runflaty nebrat... taky jsem je na Z4 E85 mel a zahodil jsem je a uz bych je nedal.... to se radsi budu modlit abych nepichnul a vozit sebou nejakou tu radoby zachranou smes nez jezdit na betonovejch kolech...
xyron píše:Runflaty nebrat... taky jsem je na Z4 E85 mel a zahodil jsem je a uz bych je nedal.... to se radsi budu modlit abych nepichnul a vozit sebou nejakou tu radoby zachranou smes
Průser je, že většinu mých defektů ten gel nepořeší (a hlavně v 19" už úplně nefunguje…), mam chronicky boční skoby a podobně… ;D
Takže já mam jinej tip: mít k havarijce "no questions asked" asistenčku, stojí mě asi +90 Kč za rok k pojistce a prostě si člověk pošle pro odtahovku a na ní se vrátí domů, na účet pojišťovny… ;]
Dvakrát oprava běhounu za jaro, jednou sem to ani nesudnaval, podruhé jsem musel, protože sem ten vrut nemohl najít. Zabere to 10minut a při dobré práci nemusíte ani definitivně opravovat kloboukem + radost, že ste pro auto něco udělali sami...
Uz 2 lidi mi rikali, ze kdyz pichnu a opravim si to pomoci Continental opravovaci sady, tak uz to z te gumy nikdo nedostane a ze ji pak muzu vyhodit. Mate pls nekdo zkusenost?
Jo, to je v podstatě pravda. Rozhází to úplně distribuci váhy, tj. čim větší průměr kola, tim víc házení a namáhání dílů nápravy. Je to jenom nouzovka na dojetí někam, nebo dočasný na pomalý rychlosti, než se objedná nová pneu. IMO to určitě není na opravu… (Podobně jako píchlá RFT. Opatrně se s tim dá dočasně jezdit, ale chce to vzít novou a tu řachlou zahodit…)
BTW, vy někdo seriózně opravujete (nebo necháváte opravit) pneu po defektu a jezdíte na nich dál? Bych se toho docela bál…