Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

E87 118d(105kW-2008) ALU kola ET47

vše o E81/E82, E87/E88, F20/F21/F22/F23, F40
Odpovědět
Zpráva
Autor
LobotomX

#1 Příspěvek od LobotomX »

Chci si koupit ALU kola 17" a v techničáku mám u tohoto rozměru ET47,což skoro nikdo nevyrábí a zapsání do techničáku jiná kola mě příjde dost složitý,teda alespoň podle toho co jsem se dočetl na netu. Nemáte někdo nějakou radu,jak jste to řešili? Našel jsem akorát tyto disky http://www.alukola.com/eshop/11482-w670_m3_luxor
scooter_x

#2 Příspěvek od scooter_x »

Koupit originály, které se samozřejmě s tímto ET dělají...

např.

http://autobazar.hyperinzerce.cz/alu-ko ... 0-nabidka/
Mimas

#3 Příspěvek od Mimas »

Ja by som tiež rozhodne odporúčal nejaké origo! :wink:
FreeMaroStyle

#4 Příspěvek od FreeMaroStyle »

Taky kupuju WSP Italy, jen pořád laboruju s rozměrem :)
Mám v merku rozměr o palec větší, ale bojím se že to bude dřít - chci totiž dopředu 8" ET34 a dozadu 8.5" ET 37, takže to bude tak tak tipuju :D.
No nicméně se těch WSPItaly nebojím, neboť jsou to homologovaná kola, cerifikovaná a jako jedinná se mi zdá můžou vyrábět repliky originálů :) Takže pokud to nechceš na Rally, tak si myslím že je to v klidu :)

Jinak mi jde jen o rozměr pneu který si asi za 1200,-kč do TP zapíšu :-/ neboť to co bych tam měl mít vepředu za rozměr gumy, tak vyrábí snad jen Dunlop a to jeden typ pneu... takže rozměr kol není jako až zase tak důležitý při pojistné události, myslím že šířku disku a ET zase tak řešit nebudou když ti kolo nepoleze přes blatník, důležité je spíš jen aby jsi tam měl pneu podle TP...
LobotomX

#5 Příspěvek od LobotomX »

FreeMaroStyle píše:Taky kupuju WSP Italy, jen pořád laboruju s rozměrem :)
Mám v merku rozměr o palec větší, ale bojím se že to bude dřít - chci totiž dopředu 8" ET34 a dozadu 8.5" ET 37, takže to bude tak tak tipuju :D.
No nicméně se těch WSPItaly nebojím, neboť jsou to homologovaná kola, cerifikovaná a jako jedinná se mi zdá můžou vyrábět repliky originálů :) Takže pokud to nechceš na Rally, tak si myslím že je to v klidu :)

Jinak mi jde jen o rozměr pneu který si asi za 1200,-kč do TP zapíšu :-/ neboť to co bych tam měl mít vepředu za rozměr gumy, tak vyrábí snad jen Dunlop a to jeden typ pneu... takže rozměr kol není jako až zase tak důležitý při pojistné události, myslím že šířku disku a ET zase tak řešit nebudou když ti kolo nepoleze přes blatník, důležité je spíš jen aby jsi tam měl pneu podle TP...

S tim ET si právě nejsem jistej. Proč by ho do toho TP psali? Na druhou stranu na netu najdeš tolik ALU disků, který maj i certifikát,že můžou bejt na E87 nasazený, přestože mají jiné ET.
FreeMaroStyle

#6 Příspěvek od FreeMaroStyle »

Tak jako jasně že to ET hraje roli, hraje roli už jen kvůli tomu aby když budeš mít třeba za sebou 3tunový vozík a 5lidí v autě, aby ti to kolo prostě nedřelo že, taky se může stát podle pojišťovny, že v případě nehody ti rozeberou auto a pokud budeš mít jiné ET, tak ti neproplatí škodu, ale to se podle mě moc nestává :) Já chci malé ET kvůli tomu, abych tam nemusel dávat podložky :)
LobotomX

#7 Příspěvek od LobotomX »

scooter_x píše:Koupit originály, které se samozřejmě s tímto ET dělají...

např.

Tak jsem si na konec zavolal přesně na ten výše uvedenej inzerát a už je mám doma. :-)
Mimas

#8 Příspěvek od Mimas »

LobotomX - dobre si kúpil, origo je origo :wink:
scooter_x

#9 Příspěvek od scooter_x »

LobotomX píše:

např.

Tak jsem si na konec zavolal přesně na ten výše uvedenej inzerát a už je mám doma. :-)

Nemáš zač :D ;) Udělal jsi ale dobře...
LobotomX

#10 Příspěvek od LobotomX »

scooter_x píše:
LobotomX píše:

např.

Nemáš zač :D ;) Udělal jsi ale dobře...

Taky si myslím, zvlášť po té co mi servisák řikal,že jsou naprosto v pořádku jak disky tak pneu, už na nich brázdím silnice. Za tu cenu slušná koupě. :-)
Vikec

#11 Příspěvek od Vikec »

FreeMaroStyle, no s tí ET bych to moc nepřeháněl, vepředu moc místa není. Dal jsem tam 235/35 R19" co jsem měl doma a někdy si to škrkne. ET mám myslím 46 a ráfek 8,5" jestli je tam budu chtít nechat tak budu muset dát 215.
Odpovědět