Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Neorigo radio

vše o E81/E82, E87/E88, F20/F21/F22/F23, F40
Odpovědět
Zpráva
Autor
magg0t

#1 Příspěvek od magg0t »

Zdarec lidi,
mám docela problém se zprovozněním nově koupenýho rádia...ISO konektor mám, zapojím, ale po srčení klíče do zapalování se jenom rádio jakoby inicializuje (zachroustá). Rádio nejde vůbec zapnout, CD tam v pohodě zajede, jenomže displej nesvítí a nehraje to...
Netuším už čím to může být :?

Jinak na obrázku, červeně označeno není žádnej kablík ale na ISO je proti-kabel červenej. A žlutě označeno je červenej kablík ale na ISO žlutej...Může to být tím?

Díkec!
Přílohy
DSC_8398.JPG
DSC_8398.JPG (73.58 KiB) Zobrazeno 3504 x
magg0t

#2 Příspěvek od magg0t »

Nikdo nic? Sakra..:(
matiz
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od matiz »

Uz ctu v nadpisu ze neorigo... Ono to ma totiz takovy maly hacek, radio komunikuje se zbytkem auta a je mozne ze mu zapina napajeni na konektoru az mu po sbernici prijde pozadavek " zapni napajeni radia" ...

Nedam za to ruku do ohne, nejake napajeni tam byt asi bude a at ti da navod ten kdo ti prodal redukci.

Muzu se zeptat na duvod proc tam davas neorigo radio? Nedovedu si predstavit nejake ktere by tam designove pasovalo.
Vlasta Člen Klubu
Člen Klubu

#4 Příspěvek od Vlasta Člen Klubu »

magg0t píše:Může to být tím?

Může, jedno je klíčkový plus 12V a druhý stálejch 12V. Standardně je A4 trvalé a A7 klíčkové. A4 a A7 bývá na některých konektorech nebo redukcích často přehozeno.
Sbohem, Enýsku! Díky, že jsi tu byla... +23.9.2014
Sbohem, Růženko! Díky, že jsi tu byla... +19.3.2024
BMW E60 535d Carbonschwarz metallic, CIC + Combox media + DVB-T2 (by Snejk)
BMW E46 M3 Phoenixgelb metallic
magg0t

#5 Příspěvek od magg0t »

No protože mému business přestala jet CD mechanika + chci usb a tohle je jednoduché řešení...i když..
A za 6 000 novej proffesinal fakt nechci..:(

Podle tohoto obrázku je klíčové A16 a stálé A15, což by měly být ty 2 vpravo dole...
Na ISO je A16 červenej (klíč) a A15 žlutej (baterka)...v autě je A16 prázdá a A15 červenej...
// Ajo..z druhého konce to je jak říkáš, A4 žlutý a A7 červený
Takže asi bude chyba tady co?

Ale dík za rady

/// Začínám si fakt myslet že je chyba v tom ISO konektoru...jestli nebude potřeba přepinovat, takže je potřeba asi nějakej elektrikář :D na tohle si už netroufám..
Přílohy
NG radio connector.JPG
NG radio connector.JPG (109.99 KiB) Zobrazeno 3473 x
matiz
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od matiz »

Hele, business sezenes v pohode jiny... Jenze to asi nechces. Ja ti nevim, mne by to svedomi nedovolilo, je mozna nekdo kdo to auto ma jako ja nevim jak to rict, vyrobni prostredek, pracovni nastroj, ale ja bych to proste nemoh udelat ze bych tam narval nejakou fuj jednotku. Budes muset poresit i zamek. Zpravidla to budou ty nejhrubsi kabely, s nejvetsi pravdepodobnosti cerveny, zluty neco a hnedy. Mne se to nechce hledat a rozjizdet cely system. Navic budes potrebovat i nejaky zaslepovaci ramecek, protoze standartni jednotky maji jine rozmery.

Zajed za nekym kdo tomu alespon elementarne rozumi a je to operace na par minut. Ja predpokladal ze sis koupil redukci z bmw na iso konektor. Pokud jsi koupil spravnou, tak by to melo jit ihned. A do nespravne by to nemelo jit strcit.

Bohuzel sis nekoupil felicii, takze nemuzes cekat ceny nahradnich dilu jak na ni.
magg0t

#7 Příspěvek od magg0t »

No nakonec to asi fakt pořeším jiným businessem...
Píšou, že i umí mp3, tak jsem zvědav. Ale jako ono to neorigo rádio tam nevypadá zas až tak strašně :wink: a s tím rámečkem jsem počítal. Usb zkusím vyřešit nějak externě.
A jojo, tu redukci jsem si koupil, jenže i tak je to divné. Nechápu..

Samozřejmě chápu, že to není levná záležitost, ale proč nějak neušetřit, že? :)

No dík za rady..
Odpovědět