Zdar, potřebuju trochu poradit, protože o 1er nevím téměř vůbec nic. Líbila by se mi pro přítelkyni E87, ovšem jaký zvolit motor a ročník, to netuším. Mělo by jít jen o popojížděčky po Praze, občas nějaký ten výlet nebo dálnice, předpokládaný roční nájezd max 10kkm... Jde o mi o to, který motor je osvědčený, bezproblémový, spolehlivý... Vím že záleží na stavu konkrétního vozu, ale stejně bych se rád zorientoval po čem by bylo vhodné koukat a naopak čemu se vyhnout. Ideálně aby to mělo rozumný výkon (90-110kw) a rozumnou spotřebu (6-8l/100km), nafta vzhledem k plánovanému nájezdu nemá asi smysl, zbývá tedy benzín. 130i vylučuju, to prostě není auto pro ženskou která doposud řídila jednou za rok, zbývá co já vím 116i, 118i a 120i. A teď babo raď, proběhly Facelifty, určitě se obměnily také motory, co zvolit...? Cenový strop by mohl být 200kkč
Nemá někdo nějakou pěknou tabulku co se do E87 dávalo za motory, včetně typového označení? kdy byl FL, jak se obměnily motory atd... Zde na foru je jakási tabulka v technických informacích, ale tam není uvedený žádný rok, FL ani typ motoru...
Díky za rady