Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
120d 120kw rv. 2006
Zdravím, o víkendu se jedu podívat na jedničku. Je to 120d a má 120kw, r.v. 2006... Chci se zeptat na co si dát pozor u tohoto motoru a jaké má nedostatky? Platí za spolehlivý nebo je to spíše nepovedený kousek, který často odchází? Teď mám Golf IV 2.8 V6 170kw, tak snad nebudu zklamaný z výkonu... Jo a kolik je cca reálná spotřeba s tímto motorem? Díky moc 

Myslím, že ty 2.0D jsou obecně relativně spolehlivý, mám teda zkušenosti jen s motory po faceliftu, ale jendou jsem jel 120D 120kw delší trasu za 6,3litru a to bylo 180-200 v Německu. Podle stylu jízdy bych počítal tak 6-7 litru. Auto je docela svižný, malého výkonu bych se nebál, ale určitě tro pořádně projeď nejdřív. Přeci jen to má o dost koníků míň než 2,8.... Pokud chceš lítat, tak ber 3,0 benzín, to je bomba!!! 

-
-
Navázal bych na toto téma. Jak jsou na tom motory s poruchovostí? Slyšel jsem hrozné storky o praskajících blocích. Jak poznat že to má motor za sebou, nebo že byl jen tak načančán na prodej. Po čem má člověk jít? A jak poznat obecně dejme tomu neopotřebovanost motoru. I když budou kiláky odpovídat, počet kilometrů je zavádějící údaj. V jiném stavu bude motor, co lítá po dálnici a v jiném bude městské auto, i když bude mít míň... Mám v plánu si koupit 120d a bude to můj první BMW, ale chtěl bych pro něj jet ven. Tady jich je tak pět, co splňujou mé podmínky.